Prośba o pomoc (ankieta, badanie)

Witam

Na początku z góry przepraszam, za zabranie czasu jeśli ktoś nie jest zainteresowany.

Byłabym wdzięczna za pomoc w badaniu - za wejście na stronę i rzetelne wypełnienie ankiety.

O co w tym chodzi:

Od dłuższego już czasu piszę pracę na temat gier online i graczy. Do tej pory oferowałam w zamian za uczciwe wypełnienie

ankiety - badanie osobowości za darmo - niestety - oficjalne autorytety zabroniły mi tego.

Jednak dalej rozumiem, że ktoś poświęca swój czas dla mnie i chciałabym się odwdzięczyć. Dlatego po zakończeniu ankiety

podaję informacje związane z zabezpieczeniem komputera. Mimo że proste oraz poniekąd podstawowe i znane większości, to mogą być

jednak - i taką mam nadzieję - pomocne i użyteczne dla tych, którzy pomogli mi. (informacje mają charakter prywatny i

zostały dla mego użytku napisane przez fachowca - zgodził się na ich wykorzystanie).

Dlaczego dodaję te praktyczne informacje? - po prostu - uważam, że za uczciwą i życzliwą pomoc powinno się jakoś

odwdzięczyć, jeśli się tylko da. Nie mam pieniędzy, więc robię to w takiej formie. Dziękuję :) wszystkim, którzy

zdecydują się mi pomóc.

Dodatkowo wypełnienie ankiety pozwoli być może na pewne refleksje...

Informacja dla Administratorów - jeżeli umieściłam mój post w złym miejscu - to przepraszam - starałam się znaleźć dla

niego najlepsze miejsce zgodnie z regulaminem. W takim razie proszę o nie kasowanie, a przeniesienie.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

link do ankiety

Ciekawa ankieta. Wszystko u mnie to 4 lub 5 ;)

To jest jakieś dziwne:

Rzuciłbym moją obecną lub przyszłą pracę, gdyby legalne było zarabianie poprzez zajmowanie się tym.

Z tego co mi wiadomo to są zarabiający progamerzy... I to nic nielegalnego...

Co do gier online - kiedyś (około rok temu, lub nieco więcej) przeczytałem, że standardowe zabezpieczenie antycheaterskie tzw PunkBuster wysyła zaszyfrowane informacje do serwerów. Poza tym przeszukuje pliki txt na dysku użytkownika. Może to przypadek, ale lepiej na zimne dmuchać - nie polecam instalować żadnej gry z PunkPusterem na komputerze, na którym pracujesz. Na takiej maszynie do grania - bez danych prywatnych, takiej gdzie nie używasz karty kredytowej - myślę, że spokojnie można.

W pełni się z tym zgadzam, PunkBuster to jedno wielkie chamstwo które grzebie Ci w komputerze. I nie myślcie sobie że to działa tylko podczas działania gry PnkBusterA i PnkBusterB zawsze są w procesach od uruchomienia komputera.

A tak apropos ankiety odsyłam do tematu Chmarusa :D

Ankieta naprawdę interesująca.Ehh gdyby płacili mi za granie w gry.Ale chwila, przecież są testerzy gier :).

Uzupelnilem, pare pytan bylo dziwnych, ale co mi tam, odpowiadalem szczerze i tak na chlopski rozum, chyba nie jest ze mna az tak zle. Bo te pytania dotyczyly uzaleznienia, prawda?

Temat zostawie w tym dziale, o ile na koncu wkleisz tu wyniki swojego dochodzenia : ).

Liniacz mi nie działa ;[

Nie ma co ukrywac, jestem uzalezniony. Lecz sadze, ze mieszcze sie w normach ludzi normalnie zyjacych :)

Emmmm, pytanie skrajne, powtarzające się niemal.

U mnie najczęściej było 3 i 4, nie raz 2. Licha trochę ta ankieta, nie konkretna, ale co mi tam, wypełniłem.

Witam

Dziękuję bardzo tym, którzy już wypełnili ankietę, oraz za to, że mój post może pozostać na forum - dziękuję. :)

Celem wyjaśnienia:

Ankieta nie dotyczy uzależnienia jako takiego, ale siły motywacji do grania: dlaczego gramy tyle, dlaczego ta gra bardziej nam odpowiada i jak ma się to do naszego życia.

Zbyt wiele tzw "autorytetów" wmawia nam, że granie jest "bee". Tak nie jest. Może tak być, ale nie musi.

Co do pytań - być może niektóre brzmią nieco dziwnie, ale chodziło o to, aby pytanie było treściwe i w miarę możliwości jak najbardziej jasne (stąd np: ta wzmianka o "legalności" ). Proszę uwierzyć - brzmienie każdego z pytań było konsultowane z wieloma osobami, w różnym wieku, także graczami. Musiał powstać jakiś kompromis. To nie są badania pisane na kolanie, czy praca, która zajmuje tylko miesiąc czy rok. Nie śmiałabym zawracać głowy komukolwiek, gdyby to było błahe.

Link do wyników ankiety podam gdy zbiorę wystarczającą liczbę danych do obróbki - sądzę, że będzie to w sierpniu (link jest także na końcu ankiety - już teraz; oczywiście na razie jest za mało wpisów, aby dokonywać analizy).

I jeszcze prośba - kilka ankiet jest wypełnionych częściowo. Wyniki są interesujące, ale po prostu nie mogę, choćbym bardzo chciała, ich uwzględnić - takie są prawa rządzące badaniami. Dlatego bardzo proszę - jeśli już poświęcicie trochę czasu na wypełnianie ankiety do połowy to nie rezygnujcie - zróbcie to do końca bez pomijania pytań - dziękuję.

Może tylko jeszcze jedna sprawa - nie pisałabym tej i takiej pracy gdybym ... sama nie była graczem ;) .

Pracuję, prowadzę badania, piszę pracę i gram. I nie uważam, aby to było złe.

ps. Serwer, na którym jest zamieszczona ankieta może nie działać. Zdarza się to bardzo rzadko. Wtedy proszę o próbę ponownie za jakiś czas.

Witam

Oto link do strony z wynikami badania: wyniki badania

Przepraszam bardzo wszystkich zainteresowanych za opóźnienie w przekazaniu tej informacji.

I jeszcze raz serdecznie dziękuję wszyskim, którzy pomogli :). Jestem naprawdę wdzięczna.

Witam

Na początku z góry przepraszam, za zabranie czasu jeśli ktoś nie jest zainteresowany.

Byłabym wdzięczna za pomoc w badaniu - za wejście na stronę i rzetelne wypełnienie ankiety.

O co w tym chodzi:

Od dłuższego już czasu piszę pracę na temat gier online i graczy. Do tej pory oferowałam w zamian za uczciwe wypełnienie

ankiety - badanie osobowości za darmo - niestety - oficjalne autorytety zabroniły mi tego.

Jednak dalej rozumiem, że ktoś poświęca swój czas dla mnie i chciałabym się odwdzięczyć. Dlatego po zakończeniu ankiety

podaję informacje związane z zabezpieczeniem komputera. Mimo że proste oraz poniekąd podstawowe i znane większości, to mogą być

jednak - i taką mam nadzieję - pomocne i użyteczne dla tych, którzy pomogli mi. (informacje mają charakter prywatny i

zostały dla mego użytku napisane przez fachowca - zgodził się na ich wykorzystanie).

Dlaczego dodaję te praktyczne informacje? - po prostu - uważam, że za uczciwą i życzliwą pomoc powinno się jakoś

odwdzięczyć, jeśli się tylko da. Nie mam pieniędzy, więc robię to w takiej formie. Dziękuję :) wszystkim, którzy

zdecydują się mi pomóc.

Dodatkowo wypełnienie ankiety pozwoli być może na pewne refleksje...

Informacja dla Administratorów - jeżeli umieściłam mój post w złym miejscu - to przepraszam - starałam się znaleźć dla

niego najlepsze miejsce zgodnie z regulaminem. W takim razie proszę o nie kasowanie, a przeniesienie.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

link do ankiety