Prośba o pomoc . ! Problem

Witam , piszę tu w imieniu mojego znajomego. Ostatnio napalił się na LoL'a ale nie wie czy na jego sprzęcie warto grać .

Parametry : Procek Intel Core 2 Duo 2.20 GHz. 1 GB RAMU DDR2 Nivdia 8600GT 256MB.

Internet 2 mb/s

Proszę o szybką odpowiedź . Zależy mi na tym by wiedzieć czy będzie miał lagi a jeśli tak to jak duże .

Za wikipedią:

Minimum System Requirements[2]

Recommended System Requirements[2]

Krótko mówiąc, 1GB RAM to nieco mało, ale cała reszta raczej nie wygląda na problem - gra powinna działać, nawet jeśli tylko na low.

Dzięki a jeśli chodzi o to że on ma lagi ale czy to może być spowodowane że ma zainstalowanego comodo firewall ??

Ma 2Mb neta, to może być spowodowane albo firewallem, albo zaśmieconym połączeniem (jakieś pobieranie w tle, radio internetowe, komunikatory? Niech powyłącza i posprawdza, może to coś da. Albo region niech sprawdzi, może na NA gra.) :)

Tzn . właśnie nic nie ma włączonego w tle . Przeinstaluje lola i usuną comodo firewalla .

Sam używam COMODO Firewall od... no, właściwie to od zawsze. Nigdy nie robił jakichkolwiek problemów. Dobra, może raz (na kilka lat wspólnego pożycia to i tak dobrze).

Przed wywalaniem czegokolwiek spróbuj go (firewall) wyłączyć i odpal LoLa. Szybciej i prościej, a będzie wiadomo czy to na pewno ichnia wina.

W razie czego spróbuj dodać wyjątek do COMODO ręcznie, ewentualnie jeżeli nic nie pomoże pomódl się do Thora i zresetuj modem/router (wyłączasz z zasilania na 10-20 sekund).

Mój kumpel ma takiego kompa i mu śmiga :)

Mam 2mb net (netia) i niemam lagow no chyba ze ktos na laptopie oglada film w HD przez neta to tylko wtedy ogolnie moj ping wynosi 57ms przy ogladaniu skacze do 150 ms ale to raczej rzadkosc jezeli chodzi o parametry to albo Ace LOL Client jezeli jednak chce grac na official cliencie to polecam dokupic 1 gb ramu aczkolwiek ja na podobnych parametrach (tylko wiekszy procesor 4,2) wyciagalem jakies 25/30 fps niestety w TeamFightach potrafilo przyciac i sciagnac fpsy do 5 .

Mysle ze pojdzie ale niewielki wklad finansowy bedzie potrzebny

Dzięki , ma wszystko okej winą lagów i ścin był comodo .

Do zamknięcia

Właśnie ja po tylu latach stwierdziłem, że lagi nie zależą od prędkości neta. Sam mam 6 mb/s i w LoL'u 40 pingu i czasem mam lagi (zwłaszcza pod wieczór), gdzie na PBE mam 200 pingu i lagów nie ma.

Witam , piszę tu w imieniu mojego znajomego. Ostatnio napalił się na LoL'a ale nie wie czy na jego sprzęcie warto grać .

Parametry : Procek Intel Core 2 Duo 2.20 GHz. 1 GB RAMU DDR2 Nivdia 8600GT 256MB.

Internet 2 mb/s

Proszę o szybką odpowiedź . Zależy mi na tym by wiedzieć czy będzie miał lagi a jeśli tak to jak duże .