Prośba o pomoc w wyborze podzespołów do nowego komputera

Witam!

Wiec planuje zakup nowego sprzetu. W chwili obecnej pracuje na umierajacym lapku.

A wiec prosze o pomoc w wyborze dobrego zestawu do gier. Dysponuje kwotą 5200zł.

Co nieco sie znam ale watpie ze potrafil bym zlozyc konkretny zestaw tak aby nic tam ze soba sie niegryzlo :) Dlatego prosze was ekspertow o pomoc w tym zadaniu.

Jesli brakuje w temacie jakichs wiekszych wyjasniej co mnie dokladnie interesuje to bede pisac na bierząco.

Ah no i zakup dotyczy tylko samej budy. Monitor itp itd posiadam.

Z góry dziekuje bardzo !

Pozdrawiam.

pc z windowsem? Będziesz sie bawil w oc?

System posiadam i watpie zebym posiadal wystarczajaca wiedze w zabawe z podkrecaniem :)

https://www.morele.net/inventory/info/q8nlsf/

100 zl wiecej i mozna miec cos takiego

https://www.morele.net/inventory/info/q8nlsf/

100 zl wiecej i mozna miec cos takiego

Zamiast grandisa brałbym fortisa, jeśli chodzi o dysk, to brałbym coś mniejszego ssd + hdd, 500gb w tych czasach to mało, brałbym też 16gb ramu, mi 8 nie wystarczała.

Zamiast grandisa brałbym fortisa, jeśli chodzi o dysk, to brałbym coś mniejszego ssd + hdd, 500gb w tych czasach to mało, brałbym też 16gb ramu, mi 8 nie wystarczała.

a ja zamiast proshe bralbym ferarii

Dysk ssd 500 GB wystarcza na granie ogladanie i inne pierdoly nie widze potrzeby pchania sie w zwyklego talerzaka , noo chyba ze sie archiwizuje filmy ... boo zazwyczaj ma sie na komputerze 3 ulubione gry a reszta too smiecie ktore wywalamy ...

120 GB SSD i 1 hdd too koszt juz 400+++ zlotych a nie kiedy juz pluja ze te 120 GB ssd to za malo ...

Wziecie 250 GB i 1 hdd too koszt ponad 600 zl coo prawda zyska jakies 600 GB wolnej przestrzeni ... ale wiekszosc tej przestrzeni bedzie talerzaka... i tez koszt calego zestawu winduje o 100 zl- 200 zl wiecej

16GB ramu why not ale jak widac juz budzet poszybowal o kolejne100 zl wyzej ...

Moglibysm dodawac a koszty by rosly a nie malaly

Oczywiscie mozna szukac kompromisu nie brac i5 odblokowanym mnoznikiem ... ale 6500 too koszt 200 zl mniej ... a juz sie pluja ze i7 too za malo na 1080 , wiec i mocniejsza i5 odblokowanym mnoznikiem ktora bedzie trzeba podkrecic zeby w pleni mogla obsluzyc tego wyzylowanego na maxa 1070...

Bo juz zwyczajnie sie pluja ze na 1080 wymagana jest absolutnie i7

A co myslicie o takim zestawie. Nie mam na mysi jego kupna takim jaki jest ale te podzespoly ktore sa tam powsadzane.

https://www.morele.net/komputer-dla-graczy-morele-sky-g4800-774164/

Pewnie zakup kazdej czesci z lekka przekroczy cene samego gotowego zestawu.

No i oczywiscie jakis SSD do tego. wywalic naped dvd bo tak szczeze plyty zadnej nie mialem w rekach od wiekow :)

grafika zabytek :P. Dziwnie to brzmi :D

co do zestawu majstra. Tworca tematu powiedział ze nie będzie sie bawil w OC. Wiec można pomyśleć o tańszej płycie głównej nie do oc, zostawić boxowe chlodzenie i brać i7 6700 bez k. MSI B150 Mate wystarczy wtedy, dodatkowo bym bral gtx 1070 ale od Palita. Marginalnie niższa wydajność a cena o ponad 100zl niższa:). Poza tym dobrze się kreci na YT pelno filmów jak to się robi :).

Bardzo wszystkim dziekuje za pomoc ! :)

Witam!

Wiec planuje zakup nowego sprzetu. W chwili obecnej pracuje na umierajacym lapku.

A wiec prosze o pomoc w wyborze dobrego zestawu do gier. Dysponuje kwotą 5200zł.

Co nieco sie znam ale watpie ze potrafil bym zlozyc konkretny zestaw tak aby nic tam ze soba sie niegryzlo :) Dlatego prosze was ekspertow o pomoc w tym zadaniu.

Jesli brakuje w temacie jakichs wiekszych wyjasniej co mnie dokladnie interesuje to bede pisac na bierząco.

Ah no i zakup dotyczy tylko samej budy. Monitor itp itd posiadam.

Z góry dziekuje bardzo !

Pozdrawiam.