Proste pytanko

Mam pytanko czy samo przerobienie konsoli jest przestępstwem ?

tak. Oficjalnie tak , ale jest 0000000000000000000000000000000000000000000000.1% szansy że kiedy kolwiek za to odniesiesz jakąś kare.

Tak. Jeżeli masz PS3 albo XBOXa 360 to przerabianie konsoli to debilizm, no chyba ze nie grasz przez neta

Przestępstwem? Najwyżej złamaniem umowy gwarancyjnej pomiędzy tobą, a sprzedawcą. Backupów gier na nieprzerobionej nie odpalisz, a twoich gier, kopiować dla siebie, nikt Ci zabronić nie może. Jak nabywasz nielegalnie skopiowane gry to wtedy jest to przestępstwem. Jakie są programowe skutki przerobienia konsoli to już inna para kaloszy.

Oficjalnie idzie za przestępstwo. Za nielegalnie pobieranie oprogramowania + łamanie umowy (gwarancji)

A ja ci powiem tak, jeżeli masz xboxa to nie przerebiaj go, kup sobie do niego dysk, pożyczaj gry od kumpli i zgrywaj je sobie na ten właśnie dysk, możesz sobie także kupić grę, zgrać ją, potem sprzedać i kupić nową.Przerabianie konsoli, jeżeli masz ją na gwarancji jest głupotą, aha no i jest taki okres czasu, kiedy to ci od xboxa sprawdzają kto gra na piratach przez neta (mój kumpel wie kiedy) i wtedy wystarczy odłączyć od niego internet na okres 2 tygodni.

Co ty gadasz. Nawet jeżeli zgrasz grę na dysk to wymaga płyty do odpalenia.

Z tym właśnie do końca nie byłem pewny ;o.Ale wiem, że jest taki sklep gdzie jak przejdziesz gre to oddajesz ją, dopłacasz 10 zł i masz inną dowolną grę.

ja to mam psp , nie zmieniam oprogramowania bo się nie opłaca , psp łatwo jest zniszczyć a zmieniając oprogramowanie w nim łamie poprostu...UMOWĘ i jak się popsuje to do kosza.

Z tym właśnie do końca nie byłem pewny ;o.Ale wiem, że jest taki sklep gdzie jak przejdziesz gre to oddajesz ją, dopłacasz 10 zł i masz inną dowolną grę.

Zeby to zrobic, tez trzeba wgrac softa, czyli przerobic konsole. Przestepstwem to nie jest.

A ja ci powiem tak, jeżeli masz xboxa to nie przerebiaj go, kup sobie do niego dysk, pożyczaj gry od kumpli i zgrywaj je sobie na ten właśnie dysk, możesz sobie także kupić grę, zgrać ją, potem sprzedać i kupić nową.Przerabianie konsoli, jeżeli masz ją na gwarancji jest głupotą, aha no i jest taki okres czasu, kiedy to ci od xboxa sprawdzają kto gra na piratach przez neta (mój kumpel wie kiedy) i wtedy wystarczy odłączyć od niego internet na okres 2 tygodni.

To sie nazywa fala banow,a czegos takiego od dlugiego czasu nie bylo. Po drugie, to co napisales jest sporym niedociagnieciem. Nie wiadomo jak fala banow dziala. Moga banowac jak leci piratow w ciagu tych kilku tygodni (co ejst malo mozliwe), albo przez wczesniejszy okres "flaguja" konsole, i dopiero podczas "fali" banuja takic delikwentow. "odlaczenie na 2 tygodnie podczas fali nie da ci bana", wiekszej glupoty nie slyszalem. Do tego NIKT nie wie, kiedy sie skonczy fala.

@Cookie, lamanie umowy, to lamanie umowy, a nie przestepstwo. Umowa miedzy nabywca a wydawca jest prywatna. Nie jest ona prawem, a jedynie "regulaminem", tlumaczac zwyklemu zjadaczowi chleba.

Nie wiesz, to siedz cicho a nie otwierasz jadaczke by belkotac jakies bzdury, nie przerabiasz swoich konsol, to nie przerabiaj ale nie "hejtuj" kogos kto to robi.

W tej chwili na xboxie jest LT 3.0 na ktorym jeszcze nikt nie został zbanowany na xboxlive. Ale nie o tym temat, wiec wspominam tylko i sie nie rozpisuje.

Posiadanie "kopii zapasowych" podczas gdy nie masz oficjalnego produktu jest dopiero przestepstwem.

Nie chodzi mi to że się boje czy coś , chciałem tylko się dowiedzieć jak to jest z tym,ponieważ chce przerobić xboxa napisałem temat na jednym z forum i temat został zamknięty,ponieważ jak administrator stwierdził przerobienie konsoli jest nielegalne.http://forum.xboxonline.pl/topic/40314-xbox-360-przerobka/

"Wystarczy w google.pl wpisać "przerabianie konsol a prawo" wyskoczy wiele linków. Tutaj jeden z konkretniejszych.

http://polygamia.pl/...estepstwem.html"

Chodzi o to ze gosciu pobierał kasiorke za przerabianie.

Jesli by to nazwal "aktualizacja software'u" by juz nic mu nie zrobili.

Do tego jesli wbili mu na chate, to mieli nakaz, co znaczy ze chcieli go udupic.

Co prawda nie studiowałem prawa, ani zaden ze mnie prawnik. Ale w tym artykule 118 nie ma nic wspomnianego o karze za posiadanie przerobionej konsoli

jest tylko o sprzecie umozliwajacym zrobienie tego, ale do xboxa 360 wystarczy kilka kabli i odpowiedni zasilacz,a za takie cos nic ci nie zrobia, gdyz nie jest to specjalistyczny sprzet to przerabiania konsol; inaczej mowiac nadaje sie takze do innych spraw

@cookie007 co ty gadasz PSP jest chyba najprostszą do przerobienia konsolą sam przerobiłem swoją i hula od 3 lat i tez trochę nowsze wersie przerabiałem kumplom i nigdy żaden nie powiedział złego słowa

Topic Tego czy nielegalne nie wiem na pewno to co będziesz robił po przerobieniu czyli gra w pirackie gry jest nielegalna

Wiem że posiadanie piratów jest nielegalne no chyba że się posiada oryginał ;)

Mam pytanko czy samo przerobienie konsoli jest przestępstwem ?