Proszę o pomoc w złapaniu oszusta. To bardzo łatwe

Otóż opiszę wam mój dzisiejszy błąd i zarazem problem. Otóż kupiłem klucz do counter-strike 1.6 z tej aukcji. Od razu mówię, że to oszust.

http://allegro.pl/cd-key-klucz-counter-strike-1-6-steam-10-99-i2187061716.html

Zawsze dokładnie czytam co kupuje, ale to było zbyt schowane. Nie chciało mi się tego czytać i to był mój błąd. Klucz jak to stara sztuka JEST JUŻ UŻYTY...

Wiem, że nazwiecie mnie idiotą, ale do bardziej poważnej części forum piszę o pomoc. Wejdźcie na tą aukcje -> na górze pod opcją "Pytanie do sprzedającego" jest zakładka "zgłoś naruszenie zasad" -> następnie wybieramy opcję "Zgłoś naruszenie dotyczące opisu" -> "Manipulacja słowami kluczowymi"

I to wszystko. Nic nie trzeba pisać. Proszę o pomoc bo to jednak 10 zł, a bogaczem nie jestem.

Proszę i pozdrawiam

Nic nie poradzisz a informacje o tym że klucz był zużyty zauważyłem 10 sek po otwarciu aukcji.

Często też na pasku po lewej masz informację o zużytym kluczu.

Ciesz się że ta lekcja pokory kosztowała cię tylko 10zł są po 30-40 zł używane klucze.

Allegro mu nic nie zrobi ponieważ napisał w opisie o tym że klucz był używany.

Jeżeli chcesz pomóc innym którzy chcą mu pomóc wystaw pozytywa i napisz że dałeś mu pozytywa bo udało mu się wyruchać z kluczem takiego cwaniaka jak ty,nie dawaj negatywa ludzie ich nie czytaja.

Co najśmieszniejsze on nawet nie przysłał mi tego złużytego klucza, więc towaru nie otrzymałem :) To też uwzględniłem w mailu do allegro, a nie wysłanie przedmiotu może coś tutaj poradzić :)

Jest jak wół napisane, że nie da się aktualizować konta. Niestety, albo w sumie stety, na takich idiotach się zarabia, mamy bardzo ciemne społeczeństwo to trzeba to wykorzystać, hejtujcie sobie, proszę bardzo, ale taka jest prawda. :)

tak jak czarnydzik. Po chwili można zobaczyć opis o Cd-keyu i żadnej manipulacji słownej tam nie zauważyłem..

Jest napisane jak wół:

CD-KEY jest to klucz który służy do aktualizacji gry na platformie steam oferowane i sprzedawane klucze CD-KEY na mojej aukcji są używane i nie ma możliwości aktualizacji ich na innym koncie Steam. Przed zakupem zastanów się czy napewno chcesz to zrobić nie przyjmuję zwrotów Ta gra nadal cieszy się dużą popularnością w śród internautów.
Stan: Używany

Jak można to pominąć? Żaden oszust tylko cwaniak, a to, że nie czytałeś opisu tylko od razu kupiłeś to już inna sprawa. Ale człowiek uczy się na własnych błędach. ;)

Sam tak działałem łady zarobek :)

Dokładnie za głupotę się płaci, albo zaczniesz czytać albo w niedalekiej przyszłości pójdziesz nawet siedzieć, ponieważ przypuszczam że przed podpisaniem umów także nie będzie chciało Ci się czytać. Co do aukcji to nie jest oszustwo, ponieważ tam wprost było napisane że KLUCZ JEST UŻYWANY. (;

lol chyba sam tak spróbuje <> zwyłbym jakby ktos sie nabrał;x

Od jakiegoś czasu coś takiego w Polsce jest nielegalne, więc zawsze możesz zgłosić to na policje. Możliwe, że coś z tym zrobią, ale wątpie.

Od jakiegoś czasu coś takiego w Polsce jest nielegalne, więc zawsze możesz zgłosić to na policje. Możliwe, że coś z tym zrobią, ale wątpie.

Biorąc pod uwagę że dzisiaj policja dość często pomaga w różnych przekrętach to bym do nich poszedł pogadał przedstawił sytuacje i powiedzą co zrobić. Może sami skontaktują się z zespołem allegro by wyciągnąc konsekwencje sam nie wiem;d

Będziesz szedł na policje bo okradł Cię o... dychę?

Jakbym nie miał nic do roboty to bym poszedł;x

Koleś ma założone dodatkowo 1 konto + ktoś jeszcze mu pomaga, w komentach piszą, że klucze działają (to może wprowadzić kupujących w błąd, niech sprawdzą ip, usługodawcę, czy coś innego), już kilka ich aukcji zostało usuniętych przez pracowników allegro.

Jak najbardziej masz prawo ubiegać się o zwrot pieniędzy - nawet jeśli to tylko 10 złotych to tu chodzi też o zasady, trzeba tępić takich oszustów .. ja bym tego tak nie zostawił.

Wszystko da się ustalić :)

On mi nawet klucza nie przysłał. Sprawa trafiła do allegro w związku z oszustwem. Wystosowałem do niego także e-mail:

"Treść wiadomości

Witam. Gratuluje oszukania mnie. Jednakże laikiem nie jestem i na mocy obowiązującego w Polsce prawa przy zakupach na odległość:

-mam prawo zrezygnować w ciągu 10 dni bez podania przyczyny

-jeżeli zapłaciłem(a to uczyniłem) ma Pan obowiązek oddać mi pieniądze w ciągu 14 dni.

Jako, że klucza nie otrzymałem radziłbym Panu to uczynić. W przypadku nie dostosowania się do Polskiego prawa sprawę skieruję na allegro a następnie na policję. Nie wiem czy opłaca się bawić o 10zł

Pozdrawiam i czekam na zwrot pieniędzy."

gorzej jak ci jakis pierwszy lepszy użyty klucz wyśle

anyway polecam zalozyc temat na tym forum http://forumprawne.org/ tam sa ludzie którzy udzielą ci dość dobrej pomocy

Dzięki za link

@EDIT jest postęp aukcja została usunięta przez pracowników allegro :)

Co do zwrotu w ciągu 14 dni - nie obejmuje to wszystkich rodzajów towarów, oraz obejmuje tylko firmy, nie osoby prywatne, przynajmniej tak mi się wydaje.

Otóż opiszę wam mój dzisiejszy błąd i zarazem problem. Otóż kupiłem klucz do counter-strike 1.6 z tej aukcji. Od razu mówię, że to oszust.

http://allegro.pl/cd-key-klucz-counter-strike-1-6-steam-10-99-i2187061716.html

Zawsze dokładnie czytam co kupuje, ale to było zbyt schowane. Nie chciało mi się tego czytać i to był mój błąd. Klucz jak to stara sztuka JEST JUŻ UŻYTY...

Wiem, że nazwiecie mnie idiotą, ale do bardziej poważnej części forum piszę o pomoc. Wejdźcie na tą aukcje -> na górze pod opcją "Pytanie do sprzedającego" jest zakładka "zgłoś naruszenie zasad" -> następnie wybieramy opcję "Zgłoś naruszenie dotyczące opisu" -> "Manipulacja słowami kluczowymi"

I to wszystko. Nic nie trzeba pisać. Proszę o pomoc bo to jednak 10 zł, a bogaczem nie jestem.

Proszę i pozdrawiam