Prywatne serwery

To tak jakbyś mówił: "No tak, skoro morderstwo jest legalne (ale raczej i tak nie jest), to zróbmy gwałt i kradzież legalnymi również. A co tam." Skoro i to i to jest przestępstwem, czemu morderstwo ma być dopuszczalne? Widzisz paradoks? Więc albo są wszystkie reklamy, albo nie ma żadnej.

Troche sie nie zrozumielismy. Chodzilo mi o to, ze ludzie uwazaja pirackie servery L2 za legalne, wiec odrazu, zeby bylo ladniej, pod ta kategorie podciagaja WoW'a. O czym swiadcza wczesniejsze slowa Rimejka.

Beznadziejny argument. Jak nie będziesz miał co jeść to spróbujesz coś ukraść, czy zapracujesz? A jak sprzedawca Cię przyłapie to oddasz, czy zabijesz i weźmiesz jeszcze więcej

Trzeba rozroznic potrzeby zwykle i wyzsze. Osobiscie, moge zrozumiec, gdy ktos od paru dni nic nie jadl i pojdzie ukrasc bulke. Oczywiscie, nie mozna tak caly czas i trzeba szukac pracu. Ale jezeli jej w danej chwili nie ma i TRZEBA ukrasc, zeby przezyc, to mozna takie cos zrozumiec. Oczywiscie wtedy tylko, jezeli dany czlowiek robi wsyztsko, zeby z tego wyjsc. Ale jak to sie ma do piractwa? Gra w gry nie jest sprawa zycia i smierci, dlatego nie moge poprzec i zaakceptowac ludzi, ktorzy piracka, niszcza rynek i sraja pod siebie (albo jak kto woli, tna gałąź, na ktorej siedza).

Każdy wie jakie szkody wyrządza piractwo.

Oj nie! Czytalem teksty ludzi, ktorzy uwazaja, ze piractwem RATUJA RYNEK. Jak to przeczytalem (na onecie, to nie byla prowokacja), to padlem.

sprzedawca" przyjmie taką "stratę" bez mrugnięcia oka.

Tak, ale jak kazdy wezmie taki okruszek, to wyjdzi ena to, ze cala piekarnia przestaje istniec.

Ale mimo waszemu oburzeniu są nadal graczami.

To nie gracze, a pijawki. Gracz szanuje prace innych ludzi i nagradza ich, za chwile przyjemnosci, ktora dostarczaja tworcy.

Nie każdego stać na grę na globalnym serwerze, jedni pójdą żeby na to zarobić, a inni zaczną grę na prywatnych.

Czytaj up.

//Gdzie ja kuźwa napisałem, ze serwery wowa są legalne O.o Pojechałeś... - R3m4ke

Ironizowalem, ze podciagasz je pod legalne. Czytaj 1 posta, gdzie cytowalem twj tekst o WoW i l2

Osobiscie, moge zrozumiec, gdy ktos od paru dni nic nie jadl i pojdzie ukrasc bulke. Oczywiscie, nie mozna tak caly czas i trzeba szukac pracu. Ale jezeli jej w danej chwili nie ma i TRZEBA ukrasc, zeby przezyc, to mozna takie cos zrozumiec.
W dzisiejszych czasach nic nie stoi na przeszkodzie udania się do jadłodajni dla biednych/bezrobotnych/bezdomnych. Może również żebrać lub prosić. Normalny człowiek nigdy nie musi kraść. Takiego czynu dopuszczają się tylko ludzie leniwi i tacy, którzy za mniejszą ujmę traktują właśnie kradzieź niż żebractwo.
Oj nie! Czytalem teksty ludzi, ktorzy uwazaja, ze piractwem RATUJA RYNEK. Jak to przeczytalem (na onecie, to nie byla prowokacja), to padlem.

To już cała strategia, polityka i walka molochów. Nie mówię tutaj o niedzielnych piratach, ale o takich, którzy na tym zarabiają. Wymyślają przeróżne argumenty, omotują ludzi siatką "słusznych racji", a gracze, którym jest to na rękę, łykają to i sami propagują. Osobiście uważam, że to już przeszło na poziom walki o klienta.

Tak, ale jak kazdy wezmie taki okruszek, to wyjdzie na to, ze cala piekarnia przestaje istniec.

Owszem, przyczyniam się do tego. Ale jak już mówiłam, staram się minimalizować straty i kraść jak najmniej okruszków. Co nie znaczy, że jestem 100%-owym piratem. Jedyną rzecz jakiej nie kupiłam, a korzystam z niej to właśnie jeden płatny MMORPG.

To nie gracze, a pijawki. Gracz szanuje prace innych ludzi i nagradza ich, za chwile przyjemnosci, ktora dostarczaja tworcy.

Ludzie grający na prywatnych serverach też są graczami i też doceniają pracę włożoną w projekt. Tutaj podzielam zdanie R3m4ka: Nie ma takiego czegoś jak gorszy człowiek - Hitlera i legalnych nazistów mamy już za sobą.

@Dół:

W takim razie kolejny problem rozwiazany

Umiejętnie zastawiona pułapka, ale tutaj mówiliśmy o samej kradzieży "być albo nie być". Z grami wiąże się tylko lenistwo.

W dzisiejszych czasach nic nie stoi na przeszkodzie udania się do jadłodajni dla biednych/bezrobotnych/bezdomnych. Może również żebrać lub prosić. Normalny człowiek nigdy nie musi kraść. Takiego czynu dopuszczają się tylko ludzie leniwi i tacy, którzy za mniejszą ujmę traktują właśnie kradzieź niż żebractwo.

W takim razie kolejny problem rozwiazany :).

że to już przeszło na poziom walki o klienta.

I to jest straszne.

Nie ma takiego czegoś jak gorszy człowiek

Gorszy czlowiek nie, ale gorszy gracz- owszem.

Skończcie wreszcie buczeć , sam nie przepadam za privami , ale trudno. Będzie dział to przecież nie ma przymusu zaglądania do niego. Co do legalności większości serwów do L2 i WoW-a proponuje najpierw poczytać na ten temat a potem pałać świętym oburzeniem........

ps. Dla bardzo leniwych mała podpowiedź , szukajcie związku ze słowem emulacja........

A dla jeszcze bardziej leniwych, polecam to forum, gdzie juz byl temat poruszany i gdzie pewna osoba, bardzo ladnie wszytsko przytoczyla. Znowu nicku nie pamietam!:F

R3m4ke pozwolił na dyskusje, więc takową prowadzimy. Niczego nie wniosłeś do tematu - dospamowałeś tylko kolejnego posta do kolekcji. I jak możesz, przeczytaj temat od początku, bo dołączasz się bez większego sensu.

błagam cie o wybaczenie , wszak tylko ty możesz określić co jest w temacie a co nie. BTW akurat twój post jest teraz spamem..... - Broda81

Nie musisz błagać, wystarczy poprosić :> Stwierdziłam po prostu brak wartości Twojego postu. Spam rodzi spam.

/wygaszam

Prywatne serwery wracają - reklama jak najbardziej wskazana.