Witam.
Nie wiem jak zacząć ten temat więc przejdę do sedna sprawy.
Jestem za tym żeby prywatne serwery były dozwolone na forum MMORPG.org.pl!
Dzz zaczął walczyć z prywatnymi serwerami, założył temat i uciekł z forum. Nie fajnie.
Co w tym takiego złego, że jedni gracze chcą sobie pograć na prywatnych serwerach? To aż takie złe? Jakby to było takie straszne to oficjalny serwer (firma, która stworzyła tą grę) zaczął by zamykać te serwery, zaczął by pisać pisma, zapraszać do sądów itp., ale tego nie robi. Dlaczego? Nie wiem, może cieszy się, że ktoś gra dalej w tą grę tylko na innych serwerach, że gra żyje, że ludzie starają ulepszać cały czas jakoś swoimi pomysłami tą grę.
Jednych przecież nie stać na to żeby płacił 60-80zł na prepaida do WoW'a i wolą sobie pograć na jakimś dobrym prywacie. Pewnie też by chcieli złożyć ekipę na ten serwer, a najlepiej przecież na naszym forum.
Podobnie wygląda sprawa z Tibią. Gracze szukają po OTS'ach starszych wersji żeby poczuć prawie tą samą atmosferę jaką kiedyś czuli, też chcieli by pewnie złożyć ekipę, bo samemu w końcu nudno. Druga sprawa jeszcze jedni chcą tylko pograć w Tibie żeby szybko się wyexpić i iść w PvP, jakiś war czy cuś. No i jeszcze są tacy, których po prostu nie stać na PACC'a.
Takich gier jest o wiele wiele wiele więcej, następnym przykładem może być MU Online, później Maple Story, jeszcze Lineage2, może też FlyFF itd.
To tyle, liczę, że administracja zmieni ten pkt w regulaminie.
Pozdrawiam.