ja nie miałem żadnych problemów. ściągnałem klient z torrenta, zainstalowałem, ściągnałem ten patch z forum z dźwiękiem, wrzuciłem go do folderu z grą(nie wybierałem żadnej ścieżki, po prostu włączyłem "to coś" i kliknąłem confirm) i wszystko bangla
Prywatny serwer Twin Saga!
Ja miałem mały, ale wystarczyło tylko stery od grafy nowsze wgrać i poszło, nawet tego paczera nie trzeba było dawać
Czyli wystarczyło ściągnąć ten klient z torrenta i patcher z dzwiękami 0,5 gb ? Ja ściągałem jeszcze ten patcher z ich stronki 1,5gb może dlatego mam troszkę więcej problemów.
Ukryty - my tak jesteśmy za tym privem właśnie przez pryzmat AK. Bo sytuacja jest analogiczna. Ten sam wydawca, ta sama osoba odpowiedzialna za Priv. Masz rację, że na chwilę obecną TS od Aerii jest bardziej dopracowany (głównie z powodu tłumaczenia i lagów), ale to się zmieni z czasem (już teraz na priv mamy monka i magiccannona, których z tego co się orientuje w oficjalu nie ma). Aura bierze rzeczy bezpośrednio z oficjalnej wersji gry, tłumaczy je i wrzuca na priv.
Już teraz jej AK jest kilka patchy do przodu względem Aerii, która jak to Aerii, ma wszystko w d*pie. Dlatego z taką łatwością możemy prorokować co się stanie. I może Aeria nas zaskoczy, może stanie na wysokości zadania. Szczerze, bardzo bym się z tego powodu ucieszył, ale na chwilę obecną nic tego nie zapowiada.
I masz rację, że teraz niejako męczymy się na serwerze prywatnym, w czasie gdy można by pograć na normalnym łatwo i przyjemnie, ale w naszym odczuciu byłby to czas stracony, bo i tak zaraz gro graczy będzie uciekać na priv patrząc na to jak pod wieloma względami jest lepszy od oryginału, choćby właśnie przez wydawcę, a i owa udręka nie jest jakaś super poważna. Nawet przy tych krzaczkach idzie się domyśleć o co chodzi, a lag pojawił się po raz pierwszy od stworzenia serwera i co? Już Aura przegląda katalog w poszukiwaniu nowego, mocniejszego, bo widać nie spodziewała się takiego obłożenia.
Tutaj już nawet nie chodzi o patche. Samo wsparcie na privie jest dużo, dużo lepsze. W AK co ~dwa tygodnie były jakieś eventy w gierce, gdzie u Aerii jedyny event jakiego doświadczyłem to promocja w item shopie xd
A tak z innej beczki mamy event:
http://forum.aurakingdom.to/showthread.php?11752-Ingame-Event-Aura-s-Lunch!&p=124690#post124690
Dobra udało mi się odpalić, patcher był uszkodzony dlatego nie działał.
Dajcie jakiś namiar na ts pogadamy itp
Gierka strasznie mnie wciagnela jednak nie mam o niej zielonego pojecia chetnie wbilbym na jakis ts lub cos (ew. kontakt w gierce Robax)
Twin Saga to nowa gra wydawana przez studio aeria games.
Serwer jest stworzony przez właścicieli prywatnego serwera aurykingdom. Serwer będzie nam oferował szybsze patche, lepszą politykę niż aeriagames i miły kontkat z administracją, co mogę potwierdzić, bo nie trudno złapać aura-sama na forum i popisać z nim na każdy temat. Na serwerze są także zwiększone, ale postaram się je opisać w trochę bardziej złożony sposób.
-exp za zabijanie x4(3x za potwory i połowa mniej wymaganego doświadczenia do poziomu)
- class exp za zabijanie x3(2x za potwori i połowa mniej wymaganego doświadczenia do poziomu)
- quest exp x2
- profession exp x2(połowa mniej doświadczenia do zbierania, gotowania, wędkarstwa itd.)
- podwójny drop z potworów(podwójny gold z bossów w dungeonach)
- dostęp do dungeonów zwiększony do 2 wejść(cooldown duengeonu mniejszy o połowę)
Kolejne ważne informacje to te na temat dropu, ewolucji itd.
Kamienie ewolucji nie lecą tylko z chestów na party i hell mod instancjach, ale są dostępne także na solo modzie.
Jest podwójna szansa na zdobycie celestial chestu z każdego potwora.
Stacki itemów zostały podwojone.
Wielkość plecaka została powiększona do 200.
Magazyn został powiększony do maksymalnie 200 miejsc.
Wszystkie bossy wewnątrz dunegonów dropią 10lp(waluta serwerowa).
Reszta informacji na temat kontektu serwera/
2 klasy monk i magic cannon są dostępne od 1 poziomu postaci.
Za każde 3h ciagłego bycia online w grze dostaniemy 12AP, które można wymienić w sklepie.
Za każde przegrane 150h pod koniec miesiąca możemy odebrać specjalny prezent.
Przez krótki okres czasu przy rejestracji konta dostaniemy specjalny welcome pack.
Ogólnie to już wszystkie ważne informacje, mam nadzieję, że jest to w jakiś sposób czytelne, mogą być błędy, bo wszystko było tłumaczone przeze mnie z języka angielskiego.