Prywatny serwer wow, ściany

Siema, czy istnieje taki prywatny serwer w którym powtory nie przechodzą przez ściany? Bo grałem na kilku to jest tak że: wchodzę do budynku albo do jakiejś jaskini i nagle z sufitu, ścian wyskakują na mnie mobki :/

We wszystkich tak jest, przecież to są mobki ninja, one zawsze robią zasadzki...

nawet na globalu wilk przekopał się przez drzewo ;)

Czyli nie ma prywatnego serwera bez tego buga? Na globalu grałem to tam jeszcze jest w porządku z tym.

To nie bug. To po prostu vmapy(move mapy), które uniemożliwiają mobom taką możliwość. Wgranie takich vmap obciąża trochę serwer, więc admini muszą więcej na maszynę wydać :)

a na moltenie, tod, sunwell mają tego "buga" ?

Są serwery i grałem kiedyś na takim(nie pamiętam nazwy). Są to tzw V-mapy jak kolega napisał powyżej i istnieje takie coś na prywatnych serwerach. Mobki mają wytyczone trasy i chodzą ścieżkami aby Cię dorwać. Nie działa to w 100% czasem się zdaży że jakiś przeleci, ale ogólnie działa.

Siema, czy istnieje taki prywatny serwer w którym powtory nie przechodzą przez ściany? Bo grałem na kilku to jest tak że: wchodzę do budynku albo do jakiejś jaskini i nagle z sufitu, ścian wyskakują na mnie mobki :/