Przebrania na Halloween

Witam. Jutro w mojej szkole organizowane jest Halloween, a co za tym idzie, wskazane jest przebranie się. Jako, że ja lubię różne zabawy to pomysł mi się spodobał. Sęk w tym, że nie mam żadnego ciekawego pomysłu na kostium. Chciałbym zrobić coś z rzeczy, które można znaleźć w domu lub w słabo zaopatrzonych sklepach (taki, który jest niedaleko mojego domu). Wolałbym unikać czegoś znanego i już nudnego (wampiry z pelerynką, duchy z prześcieradeł). Dobrze, żeby było to w miarę wygodne, ponieważ na początku mamy jeszcze kilka lekcji. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to rzucać śmiało :)

P.S. To nie jest dziecinne.

Witam. Jutro w mojej szkole organizowane jest Halloween, a co za tym idzie, wskazane jest przebranie się. Jako, że ja lubię różne zabawy to pomysł mi się spodobał. Sęk w tym, że nie mam żadnego ciekawego pomysłu na kostium. Chciałbym zrobić coś z rzeczy, które można znaleźć w domu lub w słabo zaopatrzonych sklepach (taki, który jest niedaleko mojego domu). Wolałbym unikać czegoś znanego i już nudnego (wampiry z pelerynką, duchy z prześcieradeł). Dobrze, żeby było to w miarę wygodne, ponieważ na początku mamy jeszcze kilka lekcji. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to rzucać śmiało P.S. To nie jest dziecinne.

http://www.google.pl/imgres?q=stroje+halloween&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1218&bih=934&tbm=isch&tbnid=NqsYMgeRFpQ-nM:&imgrefurl=http://gwiazdunie.pl/katy-perry-przebrana-za-kosciotrupa-stroj-na-halloween/&docid=u3sQpOAd3pqUWM&imgurl=http://gwiazdunie.pl/wp-content/uploads/2011/10/katy-perry-stroj-halloween.jpg&w=460&h=344&ei=ZG2pTvq2LMGaOvfo3BU&zoom=1

Albo możesz zrobić cuś takiego :

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,114873,7160395.html?i=2

Przebierz się za Jigsaw'a i wszystkich pozabijaj!

Ja osobiście bym się nie przebrał. Tyle się mówi o funkcji szkoły, że ma za zadanie przybliżyć historie i ideały ojczyzny dla młodego człowieka, że ma wychowywać (jak by dziwnie to nie brzmiało, bo od tego są rodzice), nie jestem też specjalnie wierzący, ale ta cała komercjalizacją tego okresu, rodem ze stanów to jak profanacja bardziej. No ale to tylko moje zdanie, jak mówiłem wierzący specjalnie nie jestem, na groby bliskich z kwiatami pójdę, ale zupełnie nie odczuwam potrzeby żeby w tym czasie się za coś przebierać.

Mam nadzieje, że to się jednak u nas nie przyjmie.

Artcik ciekawy pomysł. Ale nie mam małego rowerka i czarnych włosów :(

Dobre sobie Halloween w Polsce nie po to nasi dziadowie i pradziadowie walczyli z zachodem wchodem północo i południem aby były organizowane pogańskie zabawy teraz to na pewno w grobach się przewracają.Szkoda mi waszej szkoły nauczycieli no i oczywiście was młodzież która jest ofiarą takiej propagandy. Halloween niech zostanie tam gdzie się narodziła a święto zmarłych nie jest po to aby bawić się,bići sr** po kątach tylko do refleksji że życie jest zbyt krótkie aby martwić się małymi rzeczami oraz do wspominania naszych najbliższych którzy nie dożyli dzisiejszych czasów. A jeżeli już musisz się przebrać bo koledzy ciebie pobiją to może jakaś postać z LoL'a.

P.S. Byłem patriotą,jestem patriotą,będę patriotą. A Halloween niech amerykanie wsadzą sobie głęboko w du....

Halloween to w Ameryce raczej. Jeśli u Ciebie w pobliżu się przyjęło to nie widzę problemu. Gadanie, że przodkowie przewracają się w grobach to takie durnoty, że nie wierzę, że coś takiego napisać można. Gdybym walczył za kogoś i poświęcał dla niego życie, to chciałbym, żeby się nim cieszył i zastanowił jak dobrze je wykorzystać, a nie żeby przeklinał wszystkich za moją śmierć i codziennie płakał, ponieważ niedługo się spotkamy. 1 listopada to piękny dzień, ale czy nie powinniśmy pamiętać o zmarłych zawsze? Jak ktoś wam bliski umrze to macie go cały czas w sercu, czy może raz na rok odwalić i pojechać na cmentarz? Nie smućcie się, tylko kochajcie. Jest o wiele więcej gorszych rzeczy na świecie, niż uczciwa, nikogo nie obrażająca i nikomu nie przeszkadzająca zabawa. Gożej jak by mieli w ten dzień puścić gówniany rap na pełny regulator, żłopać piwo z biedronki i jarać fajki.

Trochę makijażu, farby do włosów(albo peruka) i możesz zrobić z siebie Jokera :D

Co do Cree z jednej strony tak i ja też jestem patriotą i te sprawy, a przez mały konkurs na przebranie (za który mogę załapać punkty) chyba nic się nie stanie. A łazić po domach nie zamierzam.

Aha i temat już do zamknięcia.

Przebierz sie za zombie. Wystarczy pare porozdzieranych ciuszków i troche farb.

EDIT: Sorki. Nie zauważyłem ostatniego posta.

Co do Cree z jednej strony tak i ja też jestem patriotą i te sprawy, a przez mały konkurs na przebranie (za który mogę załapać punkty) chyba nic się nie stanie. A łazić po domach nie zamierzam.Aha i temat już do zamknięcia.

Ale ja nie biję wcale do patriotyzmu, bo jakimś wielkim patriotą nie jestem, zresztą w tych czasach ze świecą takiego szukać, po prostu dziwi mnie aspekt szkoły w tym wszystkim, bo jednak jakieś tam tradycję powinna ona pielęgnować, a to trochę u nas inaczej wygląda niż w stanach i w sumie dla mnie to taka zupełnie nie potrzeba komercjalizacja na siłę, nie jestem żadnym konserwatystą, po prostu ta wizja do mnie nie przemawia i nie mam jakiejś potrzeby na przebieranki w tym okresie. Zamykam :)

Witam. Jutro w mojej szkole organizowane jest Halloween, a co za tym idzie, wskazane jest przebranie się. Jako, że ja lubię różne zabawy to pomysł mi się spodobał. Sęk w tym, że nie mam żadnego ciekawego pomysłu na kostium. Chciałbym zrobić coś z rzeczy, które można znaleźć w domu lub w słabo zaopatrzonych sklepach (taki, który jest niedaleko mojego domu). Wolałbym unikać czegoś znanego i już nudnego (wampiry z pelerynką, duchy z prześcieradeł). Dobrze, żeby było to w miarę wygodne, ponieważ na początku mamy jeszcze kilka lekcji. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to rzucać śmiało :)

P.S. To nie jest dziecinne.