Przebudzenie w PoE i Wasze pomysły

Aloha urocze dziewice i zacni przyjaciele!

...i Wy trolle.

W związku z tytułem jestem ciekaw Waszych pomysłów na buildy i team setup'y w związku z nadchodzącymi nowymi ligami.

Sam mam bolesny dylemat czym tu skubnąć niegodziwe stworzenia w nowej hardkorowej lidze (oby laptop się nie zwęglił w trakcie tego).

Moje pomysły to:

1. Marduer + Leap slap + Cast on melee kill + wszystko co robi aoe.

Jakie są plusy? Grube AoE, mocne huknięcie. Coś cudownego: skoczyć w sam środek całej paczki mobów i wyczyścić jednym/dwoma skokami.

Jakie są minusy? Bez 4/5 socketów jest to cholernie trudne. najlepiej mieć tabula rasę, ale gdzie upolować to gówno na starcie? No właśnie...

2. Ogarnaiją trochę unarmed a w związku z tym facebreaker staje się modny.

Plusy? Cyclone + zwiększony zasięg + poprawiony dmg = gruba sieczka.

Minusy? Early odpada... no i jak w przypadki tabula rasy, trzeba czaić trade'a w poszukiwaniu rękawiczek , zamiast grubo ciosać moby.

3. Ostatnia i chyba na nią na start się zdecyduję. Trapper (prawdopodobnie fire trap)

Plusy? Dosyć bezpieczne w porównaniu z powyższymi. Stoimy z tyłu i ciskamy dookoła swoistymi molotovami (sic!). Nawet tani build no i late może być mega satysfakcjonujący w myśl zasady "watch em burn".

Minusy? Moim zdaniem dość trudny early, choć nie jest najgorzej.

Jakie są Wasze pomysły?

PS. Proszę się tutaj nie kłócić, ie walczyć i nie debatować o partiach politycznych, innych grach, PC vs konsole ani o mojej przeszłości z kobietami - będę raportował wszystko do NS, Królowej banów!

Ja będę robić build jak ostatnio.

Maruder:

Cleave + fast attacks + Multistrike + increase weapon dmg + jeszcze pomyślę.

Oczywiście nie może zabraknąć immortal calla + cast on dmg

myślisz że early game uda Ci się zdobyć multistrike? Poleciłbym Ci z cleave iść w gruby dmg, aniżeli w szybkość ataku. T tylko moja skromna i przystojna jak aj sam sugestia.

Reszta jest fajna do szybkiego koszenia :)

Ja tam robie marudera pod ice crasha testowalem na becie i wymiata:)

Obejrzałem tego Ice crasha i podejrzewam że będzie szybko znerfiony. Po prostu mega ultra OP super skill :D

Shadow pod Wildstrike oraz Flame Dash, ewentualnie próba zrobienia Flame Dasha jako main skilla wraz z tym nowym unique daggerem który zmienia 75% fire dmg w chaos dmg, Flicker Strike/WB pod Lightning dmg, Summoner pod Animated Weapons oraz Ten nowy bow który przyzywa summony przy killu za pomocą tegoż łuku. ( Można przecież pomarzyć prawda?...)

I myślisz że wszystko wydropisz na starcie? :) Zaczniesz z 70lvlem? ^.-

Templar na Magma orb + RF

Wieku by tak chcialo;)

A kirai wie że nie bedzie żadnych resetów, i jak nie zamierza grac sezonowo to owszem, bedzie na 70lvlu?

Testowałem na becie kilka buildów i podrzucę kilka sprawdzonych;

1. Flame totem + mf. 8/10 Mimo to ft ma dostać nerfa 10 lipca podczas wyjścia dodatku

2. Scion poison arrow. 7/10 bardzo dobry do solo gry, ale koszmarnie wolny start, trudno się przebić przez akt 4 zwłaszcza gdy nie do końca zbalansowani są bossowie

3. Summoner, ostatnio coraz popularniejszy. 5/10 bardzo wolny clear speed, ale plusem jest to że summony osłaniają gracza

4. Ball lightning dual curse+knockback. 9/10 tego zamierzam użyć, dobrze się sprawdzi na hardcore

5. Magma orb non-crit. 3/10 tego gema w ogóle nie powinno być w grze, taki gorszy ball lightning tylko że ognisty

6. Fire trap + dual spell totem flame surge. 4/10 trzeba się męczyć z rzucaniem fire trap ale ignite dodaje dmg do flame surge. Podobno ma być zwiększone aoe flame surge.

a i jeszcze 7. Shock nova, jako że miałem tabulę to powinienem użyskać jakiś dobry dmg, jednak to nadal martwy skill i nie polecam go.

Ja się chyba pod tendrilsy zbuduje.

Ja się chyba pod tendrilsy zbuduje.

Odradzam bo nerfa dostały.

Testowałem na becie kilka buildów i podrzucę kilka sprawdzonych;1. Flame totem + mf. 8/10 Mimo to ft ma dostać nerfa 10 lipca podczas wyjścia dodatku2. Scion poison arrow. 7/10 bardzo dobry do solo gry, ale koszmarnie wolny start, trudno się przebić przez akt 4 zwłaszcza gdy nie do końca zbalansowani są bossowie3. Summoner, ostatnio coraz popularniejszy. 5/10 bardzo wolny clear speed, ale plusem jest to że summony osłaniają gracza4. Ball lightning dual curse+knockback. 9/10 tego zamierzam użyć, dobrze się sprawdzi na hardcore5. Magma orb non-crit. 3/10 tego gema w ogóle nie powinno być w grze, taki gorszy ball lightning tylko że ognisty6. Fire trap + dual spell totem flame surge. 4/10 trzeba się męczyć z rzucaniem fire trap ale ignite dodaje dmg do flame surge. Podobno ma być zwiększone aoe flame surge.a i jeszcze 7. Shock nova, jako że miałem tabulę to powinienem użyskać jakiś dobry dmg, jednak to nadal martwy skill i nie polecam go.

a ten 4 to jaka rasa bo wydaje się naprawdę mocny

To w takim razie pobawię się w pana sabotażystę z trapami i minami :D.

A ja z ice crashem z facebreakerami:)

Kirai oczywiście będę się starać grać pasywnie i nie dać się zabić a multistrike to tylko kwestia czasu jak wypadnie :)

Templar/Shadow Magma orb + lmp + concentrated effect+ projectile speed+spellecho/faster casting testowałem na Becie kosi dobry build do farmy a potem się zobaczy :)

hubcert - lightning czy fire trapy?

To w takim razie pobawię się w pana sabotażystę z trapami i minami .

Jeszcze gorzej, teraz trapy to shit tier buildy a miny wymagają sporej mobilności.