Przecena Heavensward

Witam, mam pytanie dotyczące przeceny dodatku do ffxiv w oficjalnym sklepie SE(https://store.na.square-enix.com/product/282255/final-fantasy-xiv-heavensward-pc-download). Jest to amerykańska wersja sklepu i zastanawiam się czy klucz kupiony w tym sklepie będzie działał na europejskim koncie.

Tutaj nie ma czegoś takiego jak amerykańska wersja gry. Możesz spokojnie kupować.

To fajnie, dzięki za odpowiedź.

Nie możesz kupować są różnice ostatnio nawet na reddicie czytalem że problem mieli z tym

To zależy, bo jeśli kupujesz na konsole to ma ogromne znaczenie ale jeśli na PC to nie powinno, lecz z całą pewnością bezpieczniej jest kupywać gry na tym regionie na którym chce się grać i w którym aktualnie mieszkasz. Ale to już będzie twoja decyzja czy chcesz eksperymentować z zakupem, bo na pewno gdzieś tam na jakiś stronach znajdziesz kopie gry która będzie odpowiadała cenie jaką chcesz wydać.

hmm... chyba jednak lepiej nie ryzykowac bo konto trzeba mieć inne do amerykanskiego sklepu niz do europejskiego.

Kupiłem dzisiaj przez sklep dodatek i jest blokada ;) wyrzuca Ci, że jest nieodpowiedni region... Mimo iż logowałem się normalnie jak na square'a (wyświetlilo mi nawet posiadane gry na EU i konsoli) to nie odpalisz tego keya by miec dodatek... Smutek...
Dlatego jak ktoś grywa na NA to mogę oddać za darmo klucz - nie jestem centuś by zdzierać hajsy, a support odpisal mi, że nie zamieni keya na EU, więc szkoda by się marnował ;)

Chyba, że ktoś zna jakiś sposób ( o ile jest...), aby jakoś odpalić ten key :)

Ciezko bedziesz miec gdyz malo kto tam gra pingi sa wieksze a tutaj na raidach ping to podstawa

Jak już chcesz oddać klucz za darmo to na pewno się ktoś znajdzie, załóż nowy post z tytułem oddam klucz taki i taki do takiej wersji itd , i z cała pewnością jakiś sęp się znajdzie :)

Witam, mam pytanie dotyczące przeceny dodatku do ffxiv w oficjalnym sklepie SE(https://store.na.square-enix.com/product/282255/final-fantasy-xiv-heavensward-pc-download). Jest to amerykańska wersja sklepu i zastanawiam się czy klucz kupiony w tym sklepie będzie działał na europejskim koncie.