Apropo gearu to dla Musy Yuria zwykły czy jakiś niebieski i Agerian set czy jakiś inny? oczywiście na początek i co później docelowo?
Przedmioty, expienia i kilka innych pytań
Apropo gearu to dla Musy Yuria zwykły czy jakiś niebieski i Agerian set czy jakiś inny? oczywiście na początek i co później docelowo?
Full Grunil, lub grunil helm + glovsy i taritas boots i chest. Można kombinować z heve itp, ale tanka z siebie i tak nie zrobisz. Najważniejsze jest mieć 2 sloty w rękawiczkach.
Jak uda ci się dorwać Liverto (lubisz snipować marketplace, lub robicie dużo guild bossów), to nie ma sensu zawracać sobie głowy ulepszaniem yurii. Jeśli wolno przepisujesz kody z aukcji i nie masz gildii, to ulepszasz yurię na złotą (worker z dużym luckiem wymagany).
A jak durability broni poprawić moge wstawić np yurie +0 i poprawić dura yurie +10? czy takie same muszą być?
A jak durability broni poprawić moge wstawić np yurie +0 i poprawić dura yurie +10? czy takie same muszą być?
Nie no, nie ważny jest poziom enchantu. Po prostu rodzaj musi być ten sam.
Czyli yuria = yuria jest ok /// yuria = bares już nie ruszy
Istnieje też możliwość podbijania tym samym rodzajem ale innymi kolorami (gradem). Jednak wtedy płacimy karę za niebieską 50k, złotą 200k przy naprawie.
Ja mysle, ze za duzo myslicie a za malo gracie.
@Kolega wyzej co sie smieje z ludzi 50+ 70 Contri,
a oni sie smieja z Ciebie bo contri = craft, nody nie jest to potrzebne specjalnie tyle co gear upgradeowac okolo 80 starczy na niebieski/zloty kolor.
To gra PvP, najwiekszy zysk jest z grindu obecnie 2mln/h, craft/fishing na zywo tez przynosi zysk, ale mniejszy niz grind.
Ludzie grindza spokojnie 7h dziennie i maja 15kk+ do tego exp.
Tym wyzszy Lv, tym trudniej w Ciebie trafic, przyklad:
Gracz z 57 vs 55, tracisz 40% szansy na wtrafienie.
Ja mysle, ze za duzo myslicie a za malo gracie. @Kolega wyzej co sie smieje z ludzi 50+ 70 Contri, a oni sie smieja z Ciebie bo contri = craft, nody nie jest to potrzebne specjalnie tyle co gear upgradeowac okolo 80 starczy na niebieski/zloty kolor. To gra PvP, najwiekszy zysk jest z grindu obecnie 2mln/h, craft/fishing na zywo tez przynosi zysk, ale mniejszy niz grind. Ludzie grindza spokojnie 7h dziennie i maja 15kk+ do tego exp. Tym wyzszy Lv, tym trudniej w Ciebie trafic, przyklad: Gracz z 57 vs 55, tracisz 40% szansy na wtrafienie.
Naprawdę? Ok załóżmy że masz 70 contribution - z 50/60 wywalisz na storage/stajnie/bazę(by łóżko wstawić) do tego potrzebujesz contribution by robić niektóre daily.
Powodzenia z taką ilością by Nody połączyć do spotu farmienia.
Co do wypowiedzi że największy hajs jest z grindu to się zgodzę ale jak już mówiłem wcześniej musisz mieć Noda połączonego.
Odnośnie wyposażenia Musa/Blader - 2Grunill(kask + rękawice) + Taritas(buty+Klata) --- Później możesz na full grunill zmienić jeżeli będziesz miał za***iste gemy, ktore pękają jak szalone
Ps. Jak forum blackdesertonline.com wstanie to ci wkleję tabelkę z polecanym polecanym sprzetem
Daily ktore jest need nie wymaga kontry. czyli po seale oraz bosiki.
Kasa bez nodow leci przeokrutnie, nody tak nikle podnosza dropa ze jest to niemalze niewidoczne setne % dosłownie.
3h grindu to ok 10kk w moim przypadku, bez nodow.
Naprawdę? Ok załóżmy że masz 70 contribution - z 50/60 wywalisz na storage/stajnie/bazę(by łóżko wstawić) do tego potrzebujesz contribution by robić niektóre daily. Powodzenia z taką ilością by Nody połączyć do spotu farmienia. Co do wypowiedzi że największy hajs jest z grindu to się zgodzę ale jak już mówiłem wcześniej musisz mieć Noda połączonego. Odnośnie wyposażenia Musa/Blader - 2Grunill(kask + rękawice) + Taritas(buty+Klata) --- Później możesz na full grunill zmienić jeżeli będziesz miał za***iste gemy, ktore pękają jak szalone Ps. Jak forum blackdesertonline.com wstanie to ci wkleję tabelkę z polecanym polecanym sprzetem
Nody podnosza tylko bzdurki, rarow nie, grind = kasa z nodem czy bez.
Ok, ale ja codziennie robie 4x daily na sarmach i dostaje 1.5 contri i kazdy tak robi bo bierze sie je w sarma outpost - tam gdzie i tak sie naprawia gear/kupuje potki, podrosnie to z czasem do 120-140 easy!
Obiecałem wstawić info w co się ubrać:
Co do stylu gry - lubię robić Q - kiedyś może byłem bardziej takim "grinderem" ale już mi przeszło
Zbieram Contribution i Energię obecnie - mój cel to 200
Co do samego Musa/Blader ... powiem tak - coraz częściej zastanawiam się nad powrotem do koksania warriorem bo z tego co czytam o tym znerfieniu go i że ssie na pvp to aż się grać odechciewa... jak zwykle nadgorliwość developerów gorsza od faszyzmu
Witam, mam pytanie odnośnie podnoszenia poziomu postaci oraz przedmioty. Dodam że gram Musa/Blader
1. Do kiedy opłaca się robić zadanie? Te od NPC jak i czarnego ducha? Jestem na bardzo początkowym etapie gry, ale nie wiem czy opłaca się robić te zadania, czy możne przerzucić się na sam grind.
2. Zastanawia mnie też gear, od kiedy zacząć się nim przejmować? Ulepszać itp. Może opłaca się zbierać pieniądze na jakieś poszczególne dobre części i dopiero te przedmiotu ulepszać? Czy może kupować jakiejś średniej klasy gear i go ulepszać, a dopiero później zamienić go na jakiś lepszy? Dla Musa, oczywiście.
3. Jak zarabiać w grze? Oraz co robić dodatkowo podczas lvlowania postaci? Jakieś trenowanie, zbieranie, łowienie itp.? Dość ciężka jest ta gra dla początkujących i ciężko się połapać w tym wszystkim
4. Czy mógł by ktoś podesłać jakiś build dla Musa?