Witam, mam pytanie odnośnie podnoszenia poziomu postaci oraz przedmioty. Dodam że gram Musa/Blader
1. Do kiedy opłaca się robić zadanie? Te od NPC jak i czarnego ducha? Jestem na bardzo początkowym etapie gry, ale nie wiem czy opłaca się robić te zadania, czy możne przerzucić się na sam grind.
2. Zastanawia mnie też gear, od kiedy zacząć się nim przejmować? Ulepszać itp. Może opłaca się zbierać pieniądze na jakieś poszczególne dobre części i dopiero te przedmiotu ulepszać? Czy może kupować jakiejś średniej klasy gear i go ulepszać, a dopiero później zamienić go na jakiś lepszy? Dla Musa, oczywiście.
3. Jak zarabiać w grze? Oraz co robić dodatkowo podczas lvlowania postaci? Jakieś trenowanie, zbieranie, łowienie itp.? Dość ciężka jest ta gra dla początkujących i ciężko się połapać w tym wszystkim
4. Czy mógł by ktoś podesłać jakiś build dla Musa?
Teraz czas na moja opinię, mam chwilę czasu.
1.Jeżeli jesteś typem osoby progresującej i liczy się dla ciebie aby szybko się wybić na servie, i radzić sobie na PvP. Do 18Lv. robisz Qesty, i lecisz grind( hardcorowo ), z qestów robisz następnie tylko daily od duszka i qesty po uniq przemioty.
Jeżeli jesteś typem casuala masz tylko trochę czasu na gre, lecisz powolutku qesty, bawisz sie w zbieractwo. Ale spodziewaj się wpierdzielu na wyższych spotach.
2. Kamyczki zbieraj od samego początku, określ czego potrzebujesz i na 50lv zacznij robić secik. Nie kupuj z AH nic po za biżu, szkoda pieniędzy na naszej wersji tak łatwo ulepsza się EQ że to śmiech. Do +10 na lajcie , potem jeżeli masz mało pieniędzy an robienie fail staków , jedziesz FORCEM. Liczę zrobisz szybko +15 bez tego lipa będzie na end gamie, i bizu in pri.
3. Niestety z craftu mało pieniędzy się zarabia. Największą pulę kasy zgarniasz za grindu, potem opłaca się robić alchemię/procesing i na AFK łowić.
4.End Gam build jest jeden tutaj nie ma jakiś wymyślnych wyborów skilli. Na 55lv czyli na dzień dzisiejszy soft capie , większość skilli wykupionych już bd miał. Tym bardziej jeżeli ładnie grindować bd oraz zrobisz qesty pod skill pointy (tylko i wyłącznie, poboczne olej).
Kolejna kwestia to ogarnięcie combosów, ale tego już sam musisz się nauczyć kancelacja animacji itd. + makro