Przedni Panel Audio

w skrócie: Nie działa mi przedni panel audio(usb zdziała) poczytałem w necie ze hd realtek audio może pomoc, ale nie mogę go zainstalować jakieś pomysły ?

post-33659-0-31522000-1421589842_thumb.p

A podłączony masz kabelek od przedniego panelu do płyty głównej ?

Jeśli tak to wystarczy zainstalować pakiet sterowników do płyty głównej ze strony producenta.

Jeśli chcesz mieć dźwięk na przednim panelu, to dodatkowy kabelek należy podłączyć od przedniego panelu do karty dźwiękowej, a jeśli masz zintegrowaną kartę dźwiękową, to ten kabelek podłączasz do płyty głównej.

Umiejscowienie wtyków jest opisane w instrukcji obsługi płyty głównej.

niestety nie mam instrukcji :( a plyta głowna to GIGABYTE ga m56s-s3

Edit:
Znalazłem już sterowniki http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2607&dl=1&RWD=0#driver

Masz instrukcje, spokojnie :)http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/download/

Sterowniki do niej też tam są jakby co.

strasznie wolno się pobiera.......Ale co tam mam czas na rysunek techniczny :D

ok mam podpięte w to miejsce i tak nie działa QQ

post-33659-0-85618200-1421591658_thumb.p

zainstalowałem to i dalej przedni panel nie działa.. :( A takie pytanie bo ułamał mi się jack i połowa została w wejściu jak mogę to wyciągnąć ?? :<

Ok juz wszystko gra :D dzięki za pomoc zostalo mi tylko wyciagnac mini jack'a z wejścia na mikro :D jakieś propozycje ?

Nie mogłem wcześniej odpowiedzieć, ale widzę, że wszystko śmiga.

Co do Jacka, to zależy która część została w środku.

Spróbuj cienką igłą do szycia. Wbij ją w ten plastikowy pierścień i wyciągnij.

Albo polej delikatnie, np wykałaczkę klejem (super glue, kropelka, cyjanopan itp), przyłóż ją na 10-20 minut do złamanego jacka żeby się przykleił i wyciągnij. Uważaj, żeby nie pokleić wejścia.

Można też rozebrać ten element i liczyć na to, że akurat to gniazdo będzie przelotowe i będzie się dało złamaną wtyczkę wypchnąć od tyłu.

A jeśli to też nie pomoże, to pozostaje zbudować 10 tonowy elektromagnes i pokazać temu cwaniackiemu kawałkowi metalu, kto tu jest Sprite, a kto pragnienie.

w skrócie: Nie działa mi przedni panel audio(usb zdziała) poczytałem w necie ze hd realtek audio może pomoc, ale nie mogę go zainstalować jakieś pomysły ?

post-33659-0-31522000-1421589842_thumb.p