Przeglądarka

Cześć.

Mam mały dylemat, przez dłuższy czas używałem firefoxa, ale jakiś rok temu przerzuciłem się na chrome, jednak trochę przeszkadza mi, że każdą kartę chrome w procesach rozdziela. Przestałem używać firefoxa, bo dość często wtyczki się psuły. Dlatego moje pytanie, która na dzień dzisiejszy przeglądarka daje najwięcej komfortu użytkowania, przy czym nie potrzebuje za dużo zasobów procesora, lub najogólniej jest najlepsza, dla przeciętnego użytkownika?

Dzięki za odpowiedzi.

Ja miałem firefox'a jednak się posypała i postanowiłem używać google chrome. Nie zauważyłem dużych problemów z używaniem jej.

uzywam chrome od 2009 roku, nie zamienie jej na nic innego

a integracja z Google tylko umila uzytkowanie

Ja kiedyś byłem wielkim fanem Firefoxa, ale odkąd wyszedł Chrome to używam właśnie jego i żadnych problemów nie mam. Przeglądarka działa stabilnie i bardzo szybko.

Btw. możesz jeszcze sprawdzić przeglarke Chromium - zmodyfikowany Chrome.

To nie do końca zmodyfikowany chrome. To po prostu kod chrome oczyszczony z 'śledzących wtyczek' od googla. Wadą jego jest to że często jest o 1 wersję do tyłu + niedługo usuwa obsługę flasha (co ma znaczenie głównie dla userów linuksowych)

Dziękuję za liczne odpowiedzi. Pozostanę przy Chrome, ponieważ podoba mi się ta przeglądarka, tylko mam wrażenie, że "muli" mi, dlatego skorzystam z rady Ajrona i pozmieniam trochę ;)

Jeszcze raz dzięki i temat do zamknięcia.

Cześć.

Mam mały dylemat, przez dłuższy czas używałem firefoxa, ale jakiś rok temu przerzuciłem się na chrome, jednak trochę przeszkadza mi, że każdą kartę chrome w procesach rozdziela. Przestałem używać firefoxa, bo dość często wtyczki się psuły. Dlatego moje pytanie, która na dzień dzisiejszy przeglądarka daje najwięcej komfortu użytkowania, przy czym nie potrzebuje za dużo zasobów procesora, lub najogólniej jest najlepsza, dla przeciętnego użytkownika?

Dzięki za odpowiedzi.