Poszukuję jakiejś przeglądarkowej stratregii dla zabicia czasu w pracy, z akceptowalnym p2w. Istnieją takie nie licząc TribalWars2? Gierki typowo na telefon odpadają bo są nastawione tylko i wyłącznie na $$, chyba że ostały się tam jakieś normalne. Niedawno straciłem ponad 3 miesiące na crap zwany “Lords Mobile”, który był zaprzeczeniem gry strategicznej(food nie miał znaczenia w tej grze, możliwość teleportowania się bez ograniczeń czasowych(XD)), a ludzie pompowali tam tysiące dolarów. Dla przykładu powiem, że gracz f2p jest w stanie odblokować wojsko 4 poziomu po około roku gry, gdzie goście rekrutowali je po niespełna miesiącu… nie wiem po co ludzie tracą czas na takie gównogry.
Jako typowemu graczowi mmorpg/mmofps jest mi trochę ciężko pojąć ten cały rynek gier mobilnych, te wszechobecne p2w mnie przeraża. Żadna szanująca się gra mmorpg nie pozwoliłaby sobie na taki model biznesowy, a jeśli by spróbowała to społeczność szybko by jej to wybiła z głowy/rozkręciła gruby shitstorm. Ja nie mam problemu kupić jakiegoś konta premium w grze, w której spędzam dużo czasu i nie wpływa ona w tak drastyczny sposób na sam balans rozgrywki, ale to co się odpier***a w tych mobilnych to jest coś niesamowitego.
Przeglądarkowa/mobilna strategia bez turbo P2W
Nieśmiertelna i jedyna strategia na przeglądarkę - Ogame. Kasa wiele tam nie zmieniała - bynajmniej jak grałem. Niestety jest to gierka do nocnych harców
W zasadzie to jedno i drugie wyklucza brak p2w.
Znajdź mi dobrze wykonaną grę mobilną dostępną do pobrania za darmo, ale nie p2w…
Takie coś nie istnieje, zwłaszcza w kategorii, w jakiej ty szukasz.
Gry przeglądarkowe to w zasadzie odpowiednik mobilniaków, z tym że w gorszym (zazwyczaj) wykonaniu.
Ostatnio sporo gram w mobilniaki (dużo czasu mam na przerwy w robocie) i co mogę polecić, to gierka RAID, fakt - jest p2w, ale ceny są tak wysokie, że dosłownie tylko topka pakuje gruby szmal. Osobiście wpompowałem z jakieś 2-3 stówki, ale nie dało mi to znacząco większej przewagi na tle innych graczy, bardziej istotne wydaje mi się jest to, ile czasu w grze spędzamy i ulepszamy swoich bohaterów. A żeby konkretnie ulepszyć bohaterów i zrobić im ekwipunek, byś miał szansę na arenie, to jest kwestia miesięcy gry. Oczywiście są nagrody za logowanie, za misje codzienne i tygodniowe/miesięczne, więc masz szanse na lepszych bohaterów w zasadzie za friko, a lepszy (czyt epic/legend) jest na prawdę lepszy dlatego też o nich nie łatwo. Tych co ja dostałem, to z darmowych paczek, a to na co wydałem kasiorę, poszło że tak to ujmę się je…ć.
Aż mi wspomnienia wróciły, pamiętam jak w 2005r. grałem w nią z dziadkiem ;). Z braku laku pewnie wybiorę Ogame lub poczekam na jakiś nowy świat w TribalWars.
Ale ja nigdzie nie napisałem, że nie szukam gry p2w. Jestem w stanie poświęcić czas jakiejś gierce, która ma akceptowalny poziom p2w, a nie jak to miało miejsce w przypadku tego Lords Mobile, gdzie pakujesz w moment
górę pieniędzy i jesteś immortal. Dzięki za propozycję, lecz szukam raczej gry strategicznej. Jak już się mam “odmóżdżać” przy grze mobilnej, to niech chociaż będzie chwilami wymagająca. Nie chcę tu oczywiście nikogo obrażać, każdy czerpie radość z gry na swój sposób.
@ może też niezbyt sprecyzowałem cały temat p2w, w takich typowych przeglądarkowych jak tribalwars2, grepolis itp. pewnie znaleźli się gracze ładujący sporo pieniędzy ingame, lecz różnica pomiędzy nimi, a graczami f2p nie była aż tak drastyczna jak w przypadku tego crapu “Lords Mobile”. Tam wystarczyło, że ktoś wpakował kilka stówek i naprawdę nikt nie był go w stanie powstrzymać(oprócz drugiego takiego “hardkorowca”). Może i ta gierka byłaby bardziej znośna, gdyby nie możliwość natychmiastowej relokacji. Taki ziomek pojawiał ci się znikąd w ułamku sekundy, podpalał wszystko dookoła, porywał dowodców na kilka dni i w sekundę znikał niewiadomo gdzie. Precyzując, nie szukam gierki, gdzie dla community niczym dziwnym nie jest ładowanie setek dolarów, a wszystkie mechaniki gry dodatkowo wspierają taką “grę”.
PS Mógłbyś wkleić link do tej konkretnej gierki Raid? Jest tego kilka i nie bardzo wiem, o która Ci chodziło, " Raid: Shadow Legends"?
Przeglądarkowo jak było napisane Ogame.
Na telefon to trudno z grą strategiczną, więc sam siedzę mobilnie przy jRPGach czy taktycznych gierkach, więc najbardziej mogę polecić The Alchemist Code.
Dokładnie o tą gierkę mi się rozchodzi.
Swoją drogą, grałem w gierki tego typu (w te Lords mobile też - przez krótką chwilę), co ty aktualnie poszukujesz, czym się charakteryzowały ? Ano tym, że każda była praktycznie identyczna, tylko menu inne. Graficznie w większości poziom - średniowiecze, czy były wymagające ? Jeśli chciałeś coś zasugerować, to wiesz co -nie udało ci się, bo po godzinie spędzonej przez ekranem telefonu człowiek ogarnął jak to wszystko działa (a jak wspomniałem - działa identycznie jak w innych tego typu grach), a potem to tylko rutyna.
Bloodwars najlepiej najnowszy serwer r19. Jedyne prawdziwe przeglądarkowe MMORPG, raczej trzeba kupować premium ale za 30zł masz na pół roku z czego po aktywowaniu opcji premium zostaje około 90 dni więc 30zł/3 miesiące to niewiele, a gra dość rozbudowana ze stałą liczbą graczy.