Witam jestem posiadaczem systemu windows 7, zaczne od genezy mojego problemu. Mój system dzisiaj nie chciał się podnieść więć podpiąłem dysk pod inny komputer, po uruchomieniu nie miałem uprawnień do tego dysku więc przejąłem go na własność i nadałem sobie uprawnienia. Uruchomiłem konserwacje, po powrotnym podłączeniu system sie uruchomił lecz zostałem zasypany komunikatami o braku dostępu, czy uszkodzeniu np z gadżetów windows że "settings.ini" jest używany. Nie miałem uprawnien do dysku systemowego po przejęciu go na własność przez aktualnego użytkownika i nadaniu mu uprawnien mogłem już przeglądać zawartość dysku lecz programy ŻADNE nie miają dostepu. Sprawdziłem na innym kompie : właścicielem dysku C jest TrustedInstaller, na laptopie też lecz po wejsciu w właściwości/zabezpieczenia/zaawansowane/właściciel/edytuj/inni użytkownicy i grupy/ zaawansowane / znajdź teraz nie ma czegość takiego, próbowałem nadawać uprawnienia Administratorą komputera i Systemowi, lecz z mizernym skutkiem ponad to probowałem w cmd /takeown, /setowner , /grant lecz po 5 folderach wyskakuje blad o braku uprawnień. Jest to naprawde bardzo ważne dla mnie prosze o pomoc!
Podsumowując:
Przez kombinacje w zabezpieczeniach żaden program nie działa.