Przeklinanie

Witam :) właśnie wracam z pewnego forum... bylem swiadkiem rozmowy miedzy adminem i userem. userowi (w nerwach) wrwało sie brzydkie słowo (mniej wiecej tak: "TA GRA JEST POPIER**LONA..NIE MIESCI MI SIE TO W GLOWIE") na co admin rozpoczal felieton dot. kultury i srodowiska w jakim sie przebywa. autor niecenzuralnego słowa został nazwany marginesem społecznym i prawdopodobnie potraktoany BAN'em :D (w regulaminie tamtejszego forum jest mowa o nieuzywaniu niecenzuralnych słów) moje pytanie: czy wg Was taka postawa administarcji byla konieczna? czy na ich miejscu postąpilibyscie tak samo?

Ja tam bym dał 1 ostra (tzn. zależy ile tam jest max., ale zapewne około 2-4).

ode mnie dostalby kilkudniowego bana na pisanie wiadomosci i ost'a z dokladnym opisem przewinienia :mrgreen:

1 ost.

1. To jest wulgaryzm a nie przekleństwo, przekleństwem było by sformułowanie "Niech cię diabli pochłoną" lub "Niech cię piorun trzaśnie"

2. Rozumiem, nie można na publicznych forach używać za dużo wulgaryzmów ale nie powinniśmy przesadzać, każdemu może się zdarzyć, przecież w normalnym życiu zdarza się nawet częściej niż czasem ;) Ja bym mu dał ostrzeżenie...

O wiele bardziej mnie drażni gdy ktoś pisze "Ej skond to sciongnoc bo nie wiem wes powiec" niż jak ktoś używa "niecenzuralnych" słów ;)

@up

dokładnie :) najbardziej ciekawiła mnie opinia administaracji :)

ja rowniez jestem za ostrzezeniem :)

ja tam bym zbytnio nie przesadzał... wiadomo, że niektórych może to razić i wielce nie roztropne byłoby bagatelizowanie sprawy przekleństw na forum. Ja tam osobiście na to patrze z przymrużonym okiem bo sam nadużywam słowa na "K" :mrgreen:

w sumie juz nie chodzi o to... ale jesli w regulaminie forum jest punkt dotyczacy słownictwa...

jesliby czegos takiego nie bylo... to spoko. ale to jest zlamanie regulaminu :)

Ja mysle ze konieczna byla bo jakby admin nic ni zrobil to kazdy by zaczal rzucac miesem...

Gdyby to ode mnie zależało dałbym mu bana ale pozostawił możliwość przeklinania bo nie można przez to wyrazić swoich prawdziwych emocji. Ale niech to nie będzie spamowane żeby zniechcęcić do gry...

Dobra Dobra Dico ;-) Close - Nie odświeżaj...

Witam :) właśnie wracam z pewnego forum... bylem swiadkiem rozmowy miedzy adminem i userem. userowi (w nerwach) wrwało sie brzydkie słowo (mniej wiecej tak: "TA GRA JEST POPIER**LONA..NIE MIESCI MI SIE TO W GLOWIE") na co admin rozpoczal felieton dot. kultury i srodowiska w jakim sie przebywa. autor niecenzuralnego słowa został nazwany marginesem społecznym i prawdopodobnie potraktoany BAN'em :D (w regulaminie tamtejszego forum jest mowa o nieuzywaniu niecenzuralnych słów) moje pytanie: czy wg Was taka postawa administarcji byla konieczna? czy na ich miejscu postąpilibyscie tak samo?