Przełączanie grafiki w laptopie

Witam.

Od dłuższego czasu posiadam laptopa hp dv6. Ma dwie karty graficzne. Intela i Radeona HD6770M. Kiedyś pamiętam, że miałem taką opcję w Catalyst Control Center, że mogłem przełączyć kartę graficzną pod jakąś aplikację ale wpadła mi jakaś aktualizacja i dopiero dziś zauważyłem że tej opcji już nie ma. Jest tylko HydraVision, ale nie wiem co to. Jeśli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu, proszę o pomoc. Z góry dziękuję :)

Masz 2 wyjścia, usuwasz sterowniki :

1. Ściągasz ze strony producenta, do twojej karty graficznej.

2. Robisz ponowną instalację sterowników, z windows 8.

Już sterowniki ściągałem i dalej to samo.

A jak klikniesz prawym na aplikacje nie masz przypadkiem opcji "uruchom z wybranym procesorem graficznym" ????

Mam ten sam problem. Sterowniki ni pomogły. Uruchamianie z procesorem nie pomaga.

Karta graficzna sprawna. (GF)

A nie zmieniałeś w biosie na automatyczne przełączanie grafiki ?? Jak coś to własnie tam możesz sobie zmienić że sam wybierasz manualnie z której grafiki korzystasz.

A jak klikniesz prawym na aplikacje nie masz przypadkiem opcji "uruchom z wybranym procesorem graficznym" ????

o ile się nie mylę to ta opcja jest tylko w nvidia. ja posiadam amd

A nie zmieniałeś w biosie na automatyczne przełączanie grafiki ?? Jak coś to własnie tam możesz sobie zmienić że sam wybierasz manualnie z której grafiki korzystasz.

nic takiego nie robiłem

musisz ponownie odinstalować sterowniki, przeczyścić rejestr z pozostałości sterownika (zapomniałem programu, ale po wpisaniu google ci wyskoczy), i pobrać z hp center.

Zrobiłem tak jak poradził mi Iean. Jutro w coś zagram i dam znać ;)

Temat do zamknuecia. Dziękuję wszystkim za pomoc.

Spoko cieszymy się wszyscy, a z ciekawości co w końcu zadziałało ? :P

Witam.

Od dłuższego czasu posiadam laptopa hp dv6. Ma dwie karty graficzne. Intela i Radeona HD6770M. Kiedyś pamiętam, że miałem taką opcję w Catalyst Control Center, że mogłem przełączyć kartę graficzną pod jakąś aplikację ale wpadła mi jakaś aktualizacja i dopiero dziś zauważyłem że tej opcji już nie ma. Jest tylko HydraVision, ale nie wiem co to. Jeśli ktoś zna rozwiązanie mojego problemu, proszę o pomoc. Z góry dziękuję :)