AMD wprowadziło nowy panel dla swojego Catalyst Control Center. Ktoś wie jak można teraz przełączyć kartę, żeby aktywna była AMD, a nie Intel?
Przełączanie karty z Intel na AMD
Sam się z tym męczyłem, przez ostatnie dni. Więc ja zrobiłem pod 8.0, pobrałem sterowniki dedykowane pod windows 7 x64 bit, pod 8.0 nie chciał mi instalator przepuścić - wywalało niezgodne coś tam. Pobrałem najnowsze z intela, no i działa.
1. Prawy przycisk myszy :odpalasz na pulpicie Właściwości grafiki (te od intela), przechodzisz na zakładkę ZASILANIE Podłączony do sieci wysoka wydajność.
2. Prawy przycisk myszy : odpalasz zakładkę od amd, przechodzisz na Power TM, sprawdzasz czy masz ustawione Zasilanie Zewnętrzne : wyoska wydajność.
3. Wchodzisz prawy przycisk myszy, przełączanie grafiki i na aplikacji ustalasz zależne od źródła zasilania.
Jak odpalasz aplikację, chcesz sprawdzić czy karta dedykowana jest aktywna, pobierasz program HWinfo64.
Ja mam AMD Radeon 7670M no i pobrałem omega 14.12 pod windows 7x64 bit.
A intela Intel HD 4000 pobrałem wersję Win64_15332.
Pod Dxdiag też można sprawdzić która karta jest aktualne jako aktywna. Sprawdzę twój sposób.
AMD wprowadziło nowy panel dla swojego Catalyst Control Center. Ktoś wie jak można teraz przełączyć kartę, żeby aktywna była AMD, a nie Intel?