Przenośny dysk zewnętrzny do +-350 zł

Witam

Ze względu na to, że aktualnie jest promocja na allegro raty 0% postanowiłem, że kupię na 10 rat jakiś dysk zewnętrzny, jednak minimalna kwota jaką muszę wydać na sprzęt wynosi MINIMUM 300 zł ( poniżej tej kwoty trzeba płacić z od razu) Czy możecie mi polecić jakiś dobry dysk w tej cenie ? Zależy mi głównie na jako takiej prędkości przesyłu danych oraz kompaktowe wymiary czyli najlepiej 2,5 cala oraz przynajmniej 1 TB pojemności. Co prawda widziałem, że w tej cenie są 2 TB, ale nie wiem czy to jakoś się nie odbija na sprawności dysku. Macie jakieś dyski do polecenia w tej cenie ?

Osobiście preferuje WD nie zawiodłem się miałem 320GB WD na PC ok 7lat gdzie w testach na programie wykazało że czas pracy dysku przez 7 lat dysk pracował 3lata Były czasy że komputer chodził po 3miesiące bez wyłączania 24/7 Nic się nie działo nigdy z dyskiem. Co do pojemności to im większy dysk tym będzie wolniejszy odczyt losowy jak zrobisz testy z uwagi na większą ilość miejsca.

http://allegro.pl/dysk-zewnetrzny-wd-my-passport-2tb-usb-3-0-czarny-i6851228969.html

a czy szybkośc przesyłu danych nie zależy od przepustowosci portu USB usb 3,0 czy jakie tam macie? nie wiem jak z ssd .

Jeżeli sie myle prosze mnie poprawić może i ja sie czegos naucze POZDRAWIAM

Dysk zewnętrzny zazwyczaj ma peryferia USB.3.0 dużo szybsze od usb 2.0 ale jak kupisz 3.0 a masz w lapku 2.0 to i tak będzie działać ale wolniej kompatybilne wstecz jest i tyle ;p usb 3.1 już chyba jest albo dalej na wiki ostatnio coś czytałem ale to nie wiarygodne źródło wiedzy :P

Witam

Ze względu na to, że aktualnie jest promocja na allegro raty 0% postanowiłem, że kupię na 10 rat jakiś dysk zewnętrzny, jednak minimalna kwota jaką muszę wydać na sprzęt wynosi MINIMUM 300 zł ( poniżej tej kwoty trzeba płacić z od razu) Czy możecie mi polecić jakiś dobry dysk w tej cenie ? Zależy mi głównie na jako takiej prędkości przesyłu danych oraz kompaktowe wymiary czyli najlepiej 2,5 cala oraz przynajmniej 1 TB pojemności. Co prawda widziałem, że w tej cenie są 2 TB, ale nie wiem czy to jakoś się nie odbija na sprawności dysku. Macie jakieś dyski do polecenia w tej cenie ?