Siema, mam zamiar kupić przenośny dysk, ponieważ pendrive mi nie wystarcza już.
No i tu moje pytania:
jaki kupić?
na co zwracać uwagę przy dokonywaniu zakupu?
jakieś porady itp?
Dodam, że mam zamiar kupić od 250gb+ no i cena jak najniższa.
No i tu moje pytania:
jaki kupić?
jakieś porady itp?
Najlepiej zwracaj uwagę na szybkość transmisji (choć i cena pójdzie w górę).
Najtaniej kupić normalny twardy dysk i do tego osobno kupić obudowę. Obudowę dobrać sobie z takim wyjściem jakie będzie Ci potrzebne, dla "dużego pendrive'a" to najlepsze będzie z wyjściem USB, chociaż trzeba pamiętać, że wtedy szybkość transmisji danych jest słaba.
Najtaniej kupić normalny twardy dysk i do tego osobno kupić obudowę. Obudowę dobrać sobie z takim wyjściem jakie będzie Ci potrzebne, dla "dużego pendrive'a" to najlepsze będzie z wyjściem USB, chociaż trzeba pamiętać, że wtedy szybkość transmisji danych jest słaba.
Nie potrzebna jest obudowa. Wystarczy Adapter. Jest to odpowiedni kabel który podłączasz do dysku i pod usb. A drugi bezpośrednio pod gniazdo .
ja do swojego dysku 2,5 kupiłem obudowę i transfer jest o 2 razy niższy niż gdy go podłączyłem bezpośrednio do kompa.(vertex 2 transfer 275MB/s)
a jeśli chodzi o kabel to takie coś Click
Nie potrzebna jest obudowa. Wystarczy Adapter. Jest to odpowiedni kabel który podłączasz do dysku i pod usb. A drugi bezpośrednio pod gniazdo .
To ma służyć jako "duży pendrive'a", więc obudowa jest wygodniejsza, np. do transportu.
btw. fajna interpunkcja, moja 8 letnia siostrzenica też tak pisze
No i tu moje pytania:
jaki kupić?
jakieś porady itp?