Przepis na Sernik

Sernik deserowy

7 - 8 łodyg rabarbaru**

1/2 szklanki cukru

1 - 2 łyżeczki pasty waniliowej

3 łyżki rumu (opcjonalnie), użyłam Bacardi

2 galaretki o smaku malinowym (ok. 70 g każda)

* lub ziarenka wyłuskane z 1/2 lub 1 laski wanilii, ewentualnie 1 łyżka cukru wanilinowego z prawdziwą wanilią, cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

**jeśli nie jesteś wielkim smakoszem rabarbaru, możesz użyć mniejszej jego ilości - około 5 łodyg (do mniejszej ilości rabarbaru dajemy mniej cukru - około 5 łyżek).

Prostokątna forma o wymiarach minimum 20 x 30 cm lub około 21 x 33 cm, ewentualnie okrągła tortownica o średnicy około 26 - 27 cm.

Hmmm... Z rabarbarem jeszcze nie jadłem.

srsly? przepis na sernik TUTAJ O_o?! Już nic mnie nie zaskoczy.

(widać, że chce sobie podbić ilość postów)

Śmieszna sprawa: gdzie tutaj jest ser? :D Bo sama nazwa 'sernik' sugeruje zawartość sera w cieście.

Ja używam 3 opakowań białego sera, 6 jajek, 4 łyżki brązowego cukru, Bacardi, skórka z pomarańczy i saszetka budyniu waniliowego. Wszystko wciepnąć razem do miski, wymieszać, wlać do formy i do piekarnika.

Nadal czekam na temat "sprzedam stare gacie" Karthasa, ale sernik w międzyczasie nie jest zły ;)

A przepis na sernik bez sera jest dosyć hm... awangardowy, ale jak kto lubi.

może to sernik z MMO :D aż czuję ten zapach sera ;)

Jak mozna robic sernik bez sera?to tak jak spaghetti bez makaronu;]

Sam sos i mięso ze spaghetti, nie widzę przeciwwskazań.

Wtedy byloby to mieso mielone z sosem pomidorowym.......

Bo to jest sernik na zimno.

Ale sernik bez sera ? Przecież to brzmi jak jajecznica z kiełbasą i boczkiem bez jajek ;p

Nowość, sernik na zimno bez sera:D

Z przepisu wynika co następuje:

kroimy rabarbar.

Każdy głupi wie, że rabarbar bez cukru to blee więc posypujemy go tym cukrem.

Następnie dla dodania bogactwa smaków dodajemy wanilie

Dowalamy rum co by nie był to zwykły sernik tylko szlachetny.

To wszystko wrzucamy do formy i zalewamy 2 galaretkami.

Powstaje nam: galaretka w której jest za dużo rabarbaru, po której zęby będą bolały bo cukier się nie rozpuścił, w której będziemy czuli śladowe ilości wanilii i rumu(nie wiem po co).

Ja rozumiem, że można wymyślić jakaś przekozacką galaretke, ale żeby nazywać ją sernikiem?

Czekam na kurczaka w sosie własnym, oczywiście bez kurczaka. Sos będzie z galaretek i alkoholu:D

Sernik to sernik. Ser musi być. Jak nie ma to nie sernik i tyle, tylko jakiś deser.

Sernik deserowy• 7 - 8 łodyg rabarbaru**• 1/2 szklanki cukru• 1 - 2 łyżeczki pasty waniliowej• 3 łyżki rumu (opcjonalnie), użyłam Bacardi• 2 galaretki o smaku malinowym (ok. 70 g każda)* lub ziarenka wyłuskane z 1/2 lub 1 laski wanilii, ewentualnie 1 łyżka cukru wanilinowego z prawdziwą wanilią, cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii**jeśli nie jesteś wielkim smakoszem rabarbaru, możesz użyć mniejszej jego ilości - około 5 łodyg (do mniejszej ilości rabarbaru dajemy mniej cukru - około 5 łyżek).Prostokątna forma o wymiarach minimum 20 x 30 cm lub około 21 x 33 cm, ewentualnie okrągła tortownica o średnicy około 26 - 27 cm.

A teraz wytłumacz mi to: http://www.kwestiasm...wy/przepis.html - po cholerę dajesz coś, co nazywasz przepisem jeśli nawet nie kopiujesz całości?

Ja tam ten temat zgłaszam, bo to ewidentna próba nabicia postów, IMHO...

Co ty opowiadasz młodziencze.W moim serniku nie wystepuje ser,wiec to nie jest ten przepis

wtf?

wklejasz cos "z d*py" co nazywasz sernikiem, nie ma w tym sera, i sie burzysz ze jest? Przeczytaj co napisales...

Najlepszy sernik prawdziwego koksa to 5-6 białek z jaj + 2 całe jaja do miski, do tego twaróg, rozdrobnić i wymieszać widelcem, dodać trochę rodzynków/malin do smaku i do piekarnika 180 stopni na 40-50 minut. Pure protein, babe!

będę od Ciebie 100 razy lepszy i dam wam dopiero przepis ! NA KANAPKĘ Z MASŁEM !

Produkty które nam są potrzebne :

- Kromka chleba

- Masło

teraz najtrudniejsze :

rozsmaruj masło na kanapce

efekt końcowy :

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://plusz.pl/images/kanapki85.jpg&imgrefurl=http://plusz.pl/index.php/content/view/68/55/&h=240&w=320&sz=46&tbnid=SKZ1GK5tzaBfcM:&tbnh=90&tbnw=120&zoom=1&usg=__wqNR44rL8m9j22PuX81yZjehCx4=&docid=IgXhbIunQRII3M&hl=pl&sa=X&ei=2WR1UNTMJIWWswaJ44GwAg&ved=0CDwQ9QEwBQ&dur=3482

SMACZNEGO !

Hmm ..

"- Kromka chleba

- Masło"

A zdjęcie dajesz z kromkami chleba i margaryną ("rama") :D

Hmm .."- Kromka chleba- Masło"A zdjęcie dajesz z kromkami chleba i margaryną ("rama")

TO JEST MASŁO !!!

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

A robiliscie juz ten sernik ktory wam podalem?,jest bez sera,ale jest naprawde smaczny.

Czekam aż dziewczyna ze sklepu wróci , przeczytała to i kazała mi zrobić....

Brakuje mi pasty waniliowej ale za chwile powinna być.

Dam edit jak zrobię

Ps. Ile to ma się piec ?