Przerasta mnie endgame

Czołem!

Tak jak w temacie mój mózg nie ogarnia tego wszystkiego co mam już zacząć robić/co mam robić w przyszłości.

A dokładniej, Kleryk 44 poziom z eq za gold coiny. Praktycznie 0 ap i co tu począć? Tyle się naczytałem i wiem że... nic.

Prosiłbym o "poradnik" jeśli to tak można nazwać co mam zacząć już robić teraz(jakieś insty na ap czy medale/coiny naprawde nie wiem) a co mam robić np. na 55lvlu. Wole wiedzieć już teraz aniżeli np. na 55lvlu dowiem się że jakbym robił od 45lvla coś tam to już bym to miał, a tak jestem 2 tyg w plecy ; ) Tylko błagam bez fachowego języka, najlepiej to po polsku(takiego używam w grze co skutkuje mniejszym problemem ze specyfikacją itemu) ;D

ps. Temat w sumie założyłem tylko dlatego że Aion niema 1 seta na endgame i tutaj najlepiej farmić rzeczy jak najszybciej - mowa o ap.

ps2. Twink - Jak dobrze zrobić Twinka?(Jakie eq, który lvl i te sprawy)

Aion GameForge, server Barus. Veteran.

Pozdrawiam.

Powiem tak, robisz set za Silvery, goldy wymieniasz tylko na skrzynki żeby mieć więcej kamyków do +, ze skrzynek lecą Legendary fajne i akcesoria na 41 lvl. Na 45 lvl masz pierwszy q na silvery. Najpierw zbierasz kupujesz laseczke do expa. Reszta na skrzynki, też ci może coś fajnego wypaść. Na 50 lvl masz q na Mitrile, robisz go na serwerze dla początkującym do 55 lvl. Potem kampania albo dalej ten sam q (dobry exp, da się oddać za jednym razem 3x tego q= 12kk expa za 10 min). Na 60 Wbijasz na katalam robisz kampanie która daje ci lepsze ity niż te za mitrile. Robisz cały czas misje w granizonach na monety (daily q, robisz co dziennie i nie ma że boli i nudne, ale musisz, jeśli chcesz set. Na 63 masz 2 cześć kampanii i robisz ją znowu, dostajesz reszte "setu" + itemy lepsze niż w kampanii na 60lvl. Do 65 expisz zbierasz coiny i ap. Następnie wymieniasz wbijaj też na siege też coś wpadnie na pewno, najlepiej znajdź legion gdzie będą z tobą na dzienne śmigać.

Co do ap. Dredy, q w Abbys, areny, rifty. Samo się nabije. Do tego siege i instancje na wyższym lvlu.

Po co mam robić set za silvery kiedy mam za goldy? Jakie skrzynie i jakie kamyki do +? Na 45lvl jak pamiętam są q na platynowe monety. Daily quest ale jakie?(strona elyos) bo tych "gildii" z daily questami jest dużo. Do 65lvla po prostu ubierąć się w sety questowe a dopiero na 65 lvlu wydać całe ap na set?

Każdy gra jak woli, ale na Twoim miejscu po prostu robiłbym questy aż do max lvla (po drodze instancje do daily - i instancje gdy nie masz cd dla expa/dropu), zakładasz co znajdujesz ew. kup, później chodzisz na walki z przeciwną frakcją i AP leci Ci tak szybko że wbijesz wystarczająco żeby kupić runki za ap, a następnie secik (chociaż lepiej zrób secik z areny - chociaż to trochę zajmuje), przy okazji robiąc questy masz potworki/misje które dają zarówno expa jak i AP np na wspólnych mapkach (czyt, dla obu frakcji). A enchantów (manastone) używaj jak wydropisz bo na wyższym lvlu dostaniesz/znajdziesz lepsze (sprzedawać też się tego nie zbyt opłaca).

@up - Co Ty gadasz? Jaki set za arenki? Chyba zatrzymałeś się na capie 60lvlu.

Od 46 bodajże expisz na Q powtarzalnym [Cash] na Platinum, do 51- następnie na mithrile. Ja robiłem tak do 61lvlu, potem poszedłem North Katalam i robiłem Q daily w campach i normalne Q za Battle Medaliony. Za BM zbierasz na broń eternalową 65lvl/biżu pomarańczowe/set eternalowy/ potem ulepszasz biżu do eternala. Potem już masz set za AP, ale to jest wersja hardcore. No i broń za ancient coiny, które dropią w Underground Katalam, ale do 65 to na pewno już będziesz wiedział co robić.

Po drodze oczywiście kampanie - z nich będziesz miał itemki dopóki BMów nie zbierzesz no i jakieś pojedyncze interesujące Cię Q w Ingi/Sarpan/Tiamarancie.

Do tego dochodzą jakieś insty - Steel Rake możesz sobie robić, na BT też niezły exp.

Oczywiście po 61 co lvl będą Ci się odblokowywać nowe questy daily w Katalamie (na 63 już wszystkie) - na nich spokojnie sobie wbijesz lvl.

Taki ogólny zarys na szybko. Sam będziesz zdobywał wiedzę stopniowo, lub ktoś z legionu pomoże.

Pozdrawiam

Czołem!

Tak jak w temacie mój mózg nie ogarnia tego wszystkiego co mam już zacząć robić/co mam robić w przyszłości.

A dokładniej, Kleryk 44 poziom z eq za gold coiny. Praktycznie 0 ap i co tu począć? Tyle się naczytałem i wiem że... nic.

Prosiłbym o "poradnik" jeśli to tak można nazwać co mam zacząć już robić teraz(jakieś insty na ap czy medale/coiny naprawde nie wiem) a co mam robić np. na 55lvlu. Wole wiedzieć już teraz aniżeli np. na 55lvlu dowiem się że jakbym robił od 45lvla coś tam to już bym to miał, a tak jestem 2 tyg w plecy ; ) Tylko błagam bez fachowego języka, najlepiej to po polsku(takiego używam w grze co skutkuje mniejszym problemem ze specyfikacją itemu) ;D

ps. Temat w sumie założyłem tylko dlatego że Aion niema 1 seta na endgame i tutaj najlepiej farmić rzeczy jak najszybciej - mowa o ap.

ps2. Twink - Jak dobrze zrobić Twinka?(Jakie eq, który lvl i te sprawy)

Aion GameForge, server Barus. Veteran.

Pozdrawiam.