Przerzedzone włosy :C

Mam taki problem. Mam 17lat i już mi trochę włosy przerzedziło nad czołem i troszeczkę z czubka, z racji iż lubię fryzury z grzywką niezbyt odpowiada mi łysienie.

Pytanie do was. Jaki lek, preparat, witaminę aby wstrzymać wypadania włosów. Oraz pytanie drugie jaki lek, preparat, witaminę aby przyśpieszyć porost włosów.

Leki, preparaty do 50-60 zł, nie posiadam " unlimited" pieniędzy

Są specjalne szampony w sklepach nie pamiętam już nazwy, lecz chyba od Head&Shoulders. Nie wiem czy to akurat pomoże, lecz często reklamowane są jakieś tabletki Skrzypovita więc może ich spróbuj ?

P.S: Zobacz prywatną wiadomosc ;-)

Lekarz specjalista, prawdopodobnie podwyższony poziom testosteronu. Znajomy na 25 lat miał już łysinę, jedynie przedwczesna kuracja może pomóc, i to nie zawsze. Powodzenia!

Co jak co ale zła dieta również może być odpowiedzialna za twoje łysienie

1lajk

Geny też mogą mieć coś do gadania.

1lajk

Może nie dieta, ale geny. W rodzinie jest ktoś kto ma problemy z łysieniem?

ja myślę że wstrzyknij sobie synthol w łeb , a tak na serio to łysi też mają kolegów

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Aktualnie testuje- zywe mydlo + odzywka + tabletki na wzmocnienie. Poki co wlosy mi nie leca, tak jak to mialo miejse wczesnie, po dajmy na to takim zwyczajowym myciu wlosow, a wiec chyba efekt na +.

Lepiej leczyć niż doraźnie zapobiegać, nie rozumie ludzi, którzy maja tak poważne problemy i udają się z nimi na forum. To nie forum poświęcone medycynie lub nawet uczelni, mającej studentów medycyny na roku.

Trycholog to lekarz od wlosów . 90% wizyt u tego lekarza bedzie polegało na przyjmowaniu recept na leki z osrodków z którymi ma umowe .

1/100 ,ze Ci sie poprawi . Kuracje to koszty do 2000zł

Jak tutaj ludzie pisza najpierw poleciłbym pogadac z ojcem/matka . Moze ojciec w Twoim wieku mial ten sam problem albo dziadek . Jeśli tak nic nie zrobisz to sa geny

natury nie oszukasz. Prowizorycznie ,mozesz jeść jakies witaminy + duzo owoców . Do tego odpowiednia higiena z dobrym szamponem .

Dietę mam od dietetyka, dziadkowie z 2 stron mają gęste włosy.

BTW. Jaki brak witaminy odpowiada za wypadanie włosów?

http://zdrowie-i-uroda.wieszjak.pl/wlosy/280905,Jakich-witamin-potrzebuja-wlosy.html

Raczej nadmiar tostesteronu jak wyzej ktos wymienij a witamina zadna za to nie odpowiada. Btw dziadkowie nie maja tu nic do powiedzenia w kwesti genow chyba ze choroby genetyczne, pamietaj ze nasze geny sie mieszaja kreca wija itp rozne rzeczy wychodza. A co do shamponu nazwy nie znam firmy tez nie ale jest w czarnej butelce(chyba ten co matis powiedzial) btw ja uzywam z nivey zwyklego i mi nie wypadaja a tez ten problem mialem w twoim wieku teraz jest u mnie ok :)

Ale najpierw radze zajrzec do apteki i sie zapytac. Jak jakies efekty beda daj znac :)

DX2

closed

chłopcy radarowcy xde xde

Zamknąc teamt nie pisać

No idz do apteki i powiedz co Ci dolega, a no Ci pomoze tez tak mialem

Mam taki problem. Mam 17lat i już mi trochę włosy przerzedziło nad czołem i troszeczkę z czubka, z racji iż lubię fryzury z grzywką niezbyt odpowiada mi łysienie.

Pytanie do was. Jaki lek, preparat, witaminę aby wstrzymać wypadania włosów. Oraz pytanie drugie jaki lek, preparat, witaminę aby przyśpieszyć porost włosów.

Leki, preparaty do 50-60 zł, nie posiadam " unlimited" pieniędzy

W dzisiejszych czasach ubieranie się jest konieczne dla nas wszystkich, a zwłaszcza dla mnie, ponieważ tak naprawdę nie lubię mierzyć i odwiedzać zwykłych ośrodków spa. Ta strona p-de-p pomogła mi uzyskać informacje o jednym salonie kosmetycznym . Na początku myślałem, że będę z klasą, ale nie byłem naprawdę rozczarowany.

Powodów moze być tutaj wiele
hormony np łysienie androgenowe
genetyka
niedobory witamin i mikroelementów
czy nieodpowiednia pielęgnacja

Nic nie zrobisz, ja mam szwagra 24 lata, włosy już ma tak przerzedzone że ledwo co tam jest. Po lekarzach chodził, kombinował, kasy nawydawał. Jak już zaczną lecieć to nic nie zrobisz ile byś nie wydał, możesz wydać krocie i trochę zahamować wypadanie, ale to walka z wiatrakami. Kup sobie dobrą golarkę lepiej.