Przesunięty ekran podczas fullscreena

Witam, mam problem z monitorem Fujitsu-Siemens 19 calowy model wbza (kompletnie się nie znam na monitorach więc nie wiem czy tyle informacji wystarczy)

Otóż przy odpalaniu niektórych gier na fullscreenie widzę jakieś 3/4 obrazu, reszta jest poza ekranem oraz jakość obrazu spada ogromnie, przez co grać się nie da. Nie mam tego problemu przy YT i filmach. Bawienie się rozdzielczością też nic nie daje, jedyne wyjście to dać grę w okienku, przez co widzę wszystko całkiem sporo zmniejszone. Problem występuje (najprawdopodobniej) od wgrania windowsa7. Nie moge wrzucić screena, ponieważ gdy go robię zamiast obrazka robi się czarny ekran. Jak to naprawić?

Przykład gry na którym występuje ten problem: Skyrim (spora część steamowych gier)

Przykład gry na którym problemu nie ma: League of legends, dota, minecraft, HearthStone

Stery zainstaluj do grafy ;), lub zaktualizuj, czy wczesniej było dobrze i nagle sie zepsuło czy zawsze było źle

Stery zainstaluj do grafy , lub zaktualizuj, czy wczesniej było dobrze i nagle sie zepsuło czy zawsze było źle

Z tego co pamiętam to mam ten problem od zainstalowania win 7, a sterowniki do grafiki są aktualizowane od razu przez Nvidia GeForce Experience. Czyli niby wszystko zaktualizowane.

EDIT:Znalazłem jak to naprawić, otóż problemem był mój monitor. Wystarczyło przytrzymać przycisk "auto" a wszystko samo się naprawiło. Wygląda na to że win7 coś przestawił w monitorze.

Witam, mam problem z monitorem Fujitsu-Siemens 19 calowy model wbza (kompletnie się nie znam na monitorach więc nie wiem czy tyle informacji wystarczy)

Otóż przy odpalaniu niektórych gier na fullscreenie widzę jakieś 3/4 obrazu, reszta jest poza ekranem oraz jakość obrazu spada ogromnie, przez co grać się nie da. Nie mam tego problemu przy YT i filmach. Bawienie się rozdzielczością też nic nie daje, jedyne wyjście to dać grę w okienku, przez co widzę wszystko całkiem sporo zmniejszone. Problem występuje (najprawdopodobniej) od wgrania windowsa7. Nie moge wrzucić screena, ponieważ gdy go robię zamiast obrazka robi się czarny ekran. Jak to naprawić?

Przykład gry na którym występuje ten problem: Skyrim (spora część steamowych gier)

Przykład gry na którym problemu nie ma: League of legends, dota, minecraft, HearthStone

Dzień dobry. Jestem użytkownikiem laptopa i mam ten sam problem z Minecraft 1.9:
image
O dziwo, problem nie pojawia się na Minecraft 1.16.4 (nie mogę dodać drugiego zdjęcia, bo jestem nowym użytkownikiem)
Rozdzielczość ekranu to 1920 × 1080