Witam.
Z powodu ostatnio wychodzących pięknych gierek postanowiłem na zakup całkowicie nowego blaszaka, lecz nie jestem zbytnio ogarnięty w dzisiejszej technologii komputerowej to pytam was towarzysze o radę. Napiszę krótko... Dobry PC. Monitor i inny hardware mam już i mi wystarcza.
Procesor to najważniejsza dla mnie rzecz. Koniecznie MUSI to być cztero-rdzeniowy AMD!.
Mobo jest do waszej dyspozycji. Musi obsługiwać ten procesor i podany niżej sprzęt. Miły by było gdyby była ATX.
Grafika: Mam aktualnie Zotac Geforce9800gt 512mb. Występują artefakty to czemu nie zmienić ? Nvidia Geforce 260GTX
Ram: Jeśli jest taka możliwość to przełożę z starego zestawu. Mam aktualnie 2x DDR2 2GB Good RAM. 800Mhz CL6 DIMM (tak jest napisane na opakowaniu).
Zasilacz rzeczą najważniejszą bowiem to jest podstawa stabilnej pracy komputera. Musi być dobry. Cichy, stabilny, i jak najtańszy . Dobrze by było gdyby miał lekką nadwyżkę mocy na jakieś fany. (do 20W)
Dysk. Najlepiej 1TB z gniazdem SATA, bez taśm które latają po obudowie, zajmują dużo miejsca przez co też się nagrzewają.
Jeśli temperatury będą wysokie to wszystko zanurzę w oleju (Mam kupiony)
Obudowę też mam.
Hmmm... To chyba wszystko. Jeśli będziecie mieć pytania to pytajcie. Staram się jak najbardziej zaoszczędzić na sprzęcie. Kable SATA, wentylatory i inne rzeczy wezmę z starego blaszaka. Koszt kupna komputera musi być najniższy. Ponieważ nie jestem pełnoletni to nie mam zbytnio stałego zarobku. Gdzieś znajdę pracę dorywczą, czasem urodziny albo jakieś inne święto. Rodzice też odpadają, ponieważ prawie całe życie jestem oszczędny i staram się ich nie pytać o pomoc finansową
A teraz wam dowale challenga Próg maksymalny, którego nie można pod żadnym pozorem przejść to... 1300 Złotych Polskich
@Edit: Dobrze by było gdyby komputer miał chociaż jedno wejście MIDI na jakieś klawisze czy gitarę A co do ceny to jak już mówiłem. Jak najniższa. Proszę abyście się postarali złożyć jak najtańszy zestaw.