Jak to jest z kolejnością rozdawania tych souk punktów ? Wybrałem Mage DPS build (http://www.rifthead.com/stc/0caNdxsVzbkqgMvxofGz0sosgqbov922#tree), pakuje co się da w Dominatora, a jeśli nie mogę więcej to uzupełniam pyro. Czy może kolejność jest bez znaczenia ?
Przydatne buildy do PVE i PVP
Domyślam się, że ten kod z raptra już nie działa ? Jest jeszcze jakaś inna możliwość ?
Jak to nie działa? Mi wszystko działa i innym ludziom z forum też. Jak nie masz klucza to restock jest co 4-5dni.
Inna możliwość? Kupno dodatku za te 50zł na allegro.
Jak to jest z kolejnością rozdawania tych souk punktów ? Wybrałem Mage DPS build (http://www.rifthead....osgqbov922#tree), pakuje co się da w Dominatora, a jeśli nie mogę więcej to uzupełniam pyro. Czy może kolejność jest bez znaczenia ?
Akurat przy levelowaniu pakujesz pkt. w swoje priorytety (zachowując przy tym oryginalny build). Ja zawsze pakowałem najpierw w pyro, dopiero potem w domi.
a ja szukam ciekawej postaci załóżmy coś w ala hybryda taki mag z defem który jego podstawowymi atakami były by debuffy i żeby był dobry na dungeony i PvE bo na razie to się liczy do 60lvl. Chciałbym także zapytać się po jakiej stronie najlepiej grać Guardians czy Defiant oczywiście na serwerze Bloodiron(PvP).
Jak chcesz takiego maga to bierz Clera robionego na inqui + cabalist.
Chciałbym także zapytać się po jakiej stronie najlepiej grać Guardians czy Defiant
Po której chcesz. Patrz na raciale i wygląd postaci i po prostu nią graj.
Ja mam takie pytanko, jestem w początkowej fazie gry 15lvl~~ i chyba jeszcze resety skillpointsów mam za darmo, jak to wygląda później? Jest to bardzo kosztowne? A może będzie po update'cie f2p dostępne tylko za pośrednictwem item shopu?
a czy mógłbyś mi zapodać build pod tą postać oraz powiedzieć mi jakim rodzajem broni się posługuje?/(przepraszam za te głupie pytania ale noobek ze mnie w temacie Rifta)
Ja mam takie pytanko, jestem w początkowej fazie gry 15lvl~~ i chyba jeszcze resety skillpointsów mam za darmo, jak to wygląda później? Jest to bardzo kosztowne? A może będzie po update'cie f2p dostępne tylko za pośrednictwem item shopu?Siemka.Resety souli są tanie jak barszcz,przynajmniej moim zdaniem.Przede wszystkim możesz sobie dokupić kolejne role.Dostajesz wtedy skila-role 1 i masz role2 i przełączasz się po miedzy nimi.Nie wiem ile max można tych role wykupić,ja kupiłem jedną ale sprawdzałem,że kolejną też mogę kupić i to jest już z lekka kosztowne,choć bez przesady.Natomiast zwykłe skasowanie,reset souli w ramach danej roli grosze kosztuje,Ja osobiście chyba już z 6 razy sobie resetowałem,żeby sprawdzić inne buildy dla maga na pvp.Na 1 role mam spec pve, a na 2role pvp i jest git
Tanie jak barszcz, ale czy tak jest również na lvlu, np. 60? O to mi głównie chodziło w tym całym wywodzie.
Z tego co wiem gildia Białych Róż już nie istnieje, sam skończyłem z Allodsem już dawno temu.
@up Hmm..,nie wiem jak jest na 60 levelu.Na razie mam dopiero 35lvl,gram bez pośpiechu,więcej czasu spędzałem do tej pory na ogarnięciu dobrego buildu do pvp i pve oraz chodzeniu na war fronty,czasem dungeon jakiś.Wracając do tematu,moim zdaniem nie powinno być sytuacji żebyś musiał robić reset na max levelu.Dużo wcześniej powinieneś już znależć odpowiedni build rozumiesz o co mi chodzi?Ja na przyklad już wiem jakim buildem mam grać pvp,raczej go nie zmienię.Może jeszcze pokombinuje coś optymalnego na pve i luz.Do tego jak wspomniałem możesz dokupić dodatkowe role,co też nie jest drogie.Myślę,że z tym nie powinno być problemów.Kurde w grze jest nawet stylista u którego możesz zmienić wygląd postaci,detale itd,za darmo.
a czy mógłbyś mi zapodać build pod tą postać oraz powiedzieć mi jakim rodzajem broni się posługuje?
Masz w temacie przecież... Postać używa 2H mace/staff +wis (a nie int).
Jest to bardzo kosztowne? A może będzie po update'cie f2p dostępne tylko za pośrednictwem item shopu?
Resety souli rosną do stałego poziomu (chyba max 1platyna na 60lev). Ról możesz dokupić sobie kilka, ale koszt już 3 roli to około 30platyn.
I nie, nie będzie resetu w IS'ie, więc możesz zmieniać build do woli.
Możesz mi coś powiedzieć na temat shamana jaka to postać i jaka jest jej rola w pt dungoenach itp?/ Bo mam skille z młota które są mega jak dla mnie:d
ja preferuje defiantow a szczegolnie raciala pierwszej rasy
rift to gowno zal
Ps:głupia odp wiem

Możesz mi coś powiedzieć na temat shamana jaka to postać i jaka jest jej rola w pt dungoenach itp?/ Bo mam skille z młota które są mega jak dla mnie:d
Pachołek. A dokładniej "zapychacz miejsca dla lepszego DPS". Jak ktoś ogarnia może i dps wyciągnie, ale niestety większość nie ogarnia i jest na samym dnie. Za starego Rifta można było coś z tym zrobić. Obecnie nie opłaca się tego soula maxowac (dałem jeden build, ale nie jestem jego zwolennikiem).
Dzisiaj pobiłem się trochę w low tier pvp "arenki" i powiem, że zabawa przednia - gram warden/shaman i wbijałem jakieś chore wyniki. Między innymi "unstoppable" czyli chyba 20 fragów bez śmierci. Widać, że strasznie dużo newbów jest, ale to dobrze, bo tak przyjemnie mi się dawno nie ownowało nigdzie.
Yang, jest kilka zboczonych kombinacji PvP. Jedną z nich jest połączenie, którego używasz: nie dość, że self heal to jeszcze ranged/melee dps.
Dyzajash powiedz mi kolego jaka postać posługująca się 2h hammerem(oprócz warriora) jest dobrym dps lub supportem ponieważ ten rodzaj broni mnie bardzo interesuje.
Fujiwar, pozwolisz, że ja Ci odpowiem. Czasami (nie często) widzę shamanów/x/x (cleric) na dwuręcznych młotach. Poza warrior'em chyba tyle.
Yang, jest kilka zboczonych kombinacji PvP. Jedną z nich jest połączenie, którego używasz: nie dość, że self heal to jeszcze ranged/melee dps.
To zupełnie nie kwestia buildu, po prostu ludzie masakrycznie nie ogarniają i pchają się cały czas do przodu do puki żyją.
Zapewne ma to związek z dużą ilością newbów, bo ja tu mówie tylko o low lvl potyczkach, gdzie trzymam się spokojnie i tylko rozdaje DoT'y - jak potrzebna mocna alpha to wbijam z meele. Tak czy inaczej mega fajne postacie można tutaj złożyć dzięki temu systemowi specjalizacji. Rift na wielkim propsie.
Teraz testuje sobie inq/jus i też jest fajnie, chociaż brakuje takiej fajnej alphy jak na szamanie.
Właśnie o to chodzi że skille Shamana bardzo mi się podobają ale nie wiem czy on posługuje się 2h hammerem czy 1h mace i to coś w ręku chyba kryształ cholera go wie. Nie wiele osób grało w Lineage 2 ale jeżeli tak to poszukuję postaci podobnej do OveLord(defensywny mag z dobrym damage oraz debuffami na przeciwników posługujący się 2f staffami lub 2h hammerem) lub WarCry (mag posługujący się 1h blunt + tarcza z dobrymi buffami) są jakieś odpowiedniki to tych klas??