Przydatne buildy do PVE i PVP

Sam bardzo lubię grać shamanem, ale używam 1h młota i tarczy. Mimo to, czasami przewija mi się przez party jakiś z 2h mace.

Używam takiego czegoś, sprawdź sobie: http://www.rifthead.com/stc/zmryoV0VvVghxIbMIMGkfzvlx

jak na razie testuje te drzewko http://www.riftscene.com/soul-builder/?build=272 pod 2h hammer ale zmienie na 2h staff

1. Staff na shamanie jest do niczego. Skoro już się upierasz, to wal z tego 2h młota, ale młot + tarcza jest skuteczniejszy.

2. Jeżeli jest to build na PvE, to wywal Numbing Cold, Bitter Wind i Courage of the Bear, chyba, że tak usilnie chcesz mieć Furious Assaulta.

jednak wybieram 2h hammer bardziej mi się podoba ale muszę zobaczyć 1h mace+tarcza jak to funkcjonuje razem. a tak szczerze to jeszcze nie wiem co ja chcę jak na razie mam tylko 18lvl

1. Staff na shamanie jest do niczego. Skoro już się upierasz, to wal z tego 2h młota, ale młot + tarcza jest skuteczniejszy.2. Jeżeli jest to build na PvE, to wywal Numbing Cold, Bitter Wind i Courage of the Bear, chyba, że tak usilnie chcesz mieć Furious Assaulta.

Might Tay grasz dalej w Rift'a? Macie jakąś swoją gildie? Podpiął bym się pod coś na Bloodiron ;]

No ja właśnie tak samo szukam jakies ekipy bo samemu to lipa i nudno można by było coś zorganizować

1. Tak, gram.

2. Gram na Blightweald

3. Gram w gildii anglojęzycznej.

4. Jak ktoś coś chce, to PW: Aranisus

Dyzajash ty mój mentorze stwórz gildię dla osób takich jak my :P Jesteś jedyną osobą nadającą się do tej funkcji i byś nami kierował w wolnej chwili :D Potrzebujemy zapalnika którym jesteś właśnie ty :P Oczywiście Might Tay także by był dobrą osobą ale niestety gra na innym serwerze oraz już posiada gildię :P

Okej, zalicz za mnie: Matematykę dyskretną, Algebrę matematyczną, Analizę matematyczną 2, programowanie w Javie, podstawy Japońskiego, Angielski 1, historię i kulturę Japonii (został mi tylko esej), Relacje baz danych. Mam za 4tyg 7 egzaminów do zaliczenia, nie mam czasu na grę.

Ile razy mozna resetowac skille i ile max jest Role?3?

Skille resetujesz do woli. Kwestia tylko kasy.

A ról możesz kupić aż 5. Pierwsza kosztuje 30g, kolejna ok. 4 platyn. Czwarta już 21 platyn a piąta 100.

Możecie mi polecić jakiś build na maga, ale nie opartego na burst dmg tylko na zdolnościach kontroli tłumu i truciznach. Innymi słowy chodzi mi o typowego debuffera posługującego się truciznami. Jak przeglądałem drzewka umiejętności to jedyną sensowną opcją dla tego typu postaci wydaje mi się hybryda Warlocka z Dominatorem, ale ponieważ jestem "świeży" w Rift to wolę spytać się bardziej doświadczonych graczy.

Na pierwszej stronie podałem:

61 Warlock/ 8 Pyro/ 7 Necro

To jedyny sensowny doter mag ze znośnym dmg. Ponadto locka z dominatorem się nie łączy (słabo ze sobą współpracują te specki), już lepszy do tego jest chloromancer (ale to już caster). Jak już chcesz typowego debuffera to bierz clera (spec. inqui+cabalist). Buildy masz w 1 wypowiedzi.

A ten cały inqui/cabalist posługuje się 2h staff czy innym rodzajem broni?

Ja mam inq/defiler i uzywam staffa,a jesli chodzi o clera pod heal to lepiej staff czy macka + shield?

@His najlepiej staff.

@up zależnie. To co daje ci lepsze staty, aczkolwiek standardowo powinno się latać z 2h staffem/macką.

tutaj mam inq/justi/senti i koleś po prostu wymiata +2h hammer w łapie i robi takie aoe że masakra

Ja tam sie podpialem do zabujcy umysluf narazie chyba najwieksza polska gildia posiadaja ts3 oraz doswiadczenie z wow'a

Dobiłem lvl 35 i wskoczyłem na wyższy tier warfrontów i już nie jest tak kolorowo jak było i tutaj mam pytanie do Dyzajash, gram Shaman/Warden (pvp) i moje pytanie jest takie, czy jest jeszcze dla Kleryka jakaś inna kombinacja speców, która by zapewniała mocne meele skille + heal? Tutaj niby mam i jedno i drugie, ale heal jest raczej nastawione na aoe leczenie, więc nie jest to do końca to.

Z melee clerem jest taki problem, że on rozkręca się dopiero na 50lev. Możesz wypróbować Druida (podałem z tego co pamiętam jeden build pod niego), ale tą specke poleca się raczej od 45+.

Ciężko mi coś doradzić w tej kwestii bo do 50 zawsze grałem ranged (melee zbyt mocno odstawał w dps). Próbowałeś dołączać Senti albo Justi zamiast wardena?

Np. coś takiego: http://www.rifthead.com/stc/zmyfrlgutIdRIRGkfzvxdbvV

61 sham/ 10 justi/ 10 inqui