Przydzielanie na rankedach

Panowie orientujecie się od czego zależy przydzielanie nam na rankedach teamu? Nie grałem 2 tygodnie wróciłem wczoraj i od około 15 gier przydizela mi ludzi tylko z silveru 4 i niższych a sam mam gold V.... mam k/d 9.5/7.4/7.9.... przez to dostaje po 6-8 punktów a poziom meczów jest po prostu żałosny

Statystyki wygranych do przegranych. Jak ktoś ma podobne do ciebie to ich wrzuca.

ale bezsens..

No to miało poprawić jakoś rozgrywek, ale faktycznie jest meirnie. Też miałem kumpla, który w Gold IV trafił na kumpla któy był w Silver IV. Jak na moje jak na moje jeśli jesteś w Gold V to powinieneś dostawać ludzi z Silver I, Gold V i Gold IV.

No bo tak było.. do teraz

To, kogo dostajesz na rankedach zależy od twojego MMR(MatchMaking Rating), nie od twoich statystyk. Jeżeli nie grasz rankedów, twoje MMR spada, przez co grasz z ludźmi z niższych lig. Dostajesz wtedy mniej punktów, a więcej tracisz. Kiedy jednak twój MMR jest wysoki, grasz z ludźmi z wyższych lig, co wiąże się z tym że dużo punktów dostajesz, a mało tracisz. Ja kiedy smurfowałem, będąc na Gold I ze statami 22/1 grałem z ludźmi z Diamond V i często byłem firstpickiem, bo mój MMR był niesamowicie wysoki. Dostawałem wtedy ok. 38 punktów za grę, a traciłem 12. Jeżeli chcesz mieć wysoki MMR wystarczy dużo wygrywać i wychodzić z champion selecta kiedy masz małą szansę na wygraną. Wtedy spadają ci punkty ligowe, ale nie MMR i w efekcie po jakimś czasie zaczniesz dostawać więcej punktów.

Krótko mówiąc, jeśli masz wysoki MMR, to gra stara się jak najszybciej wyrzucić cię w górę. Niski MMR natomiast powoduje że gra chce cię przydzielić do tych z którymi - zdaniem systemu - grać powinieneś. Inna sprawa że taki spadek jest faktycznie nie fair... Staraj się grać regularnie i wygrywać, a po jakimś czasie powinieneś wrócić do swojego poziomu.

Ja tak właśnie wpadłem do elo hell. MMR mam widocznie bardzo niski, chociaż nigdy nie mam statów nawet na 0 (1/1/1 np.) zawsze jest 2/3 razy więcej killi niż dedów. Tak jak napisali wyżej, dostaje po 5pkt, a trace po 8-12. statystyki to 50%, ale kolega, który ma już 52% dostaje po 20 pkt.

To się że tak brzydko wyrażę wpier****** w niezłe gówno :) gdyż otóż jakiś miesiąc temu próbowałem wycarrować kumpla z bronzu i trochę poprzegrywaliśmy później zacząłem lekko mieć te rankedy w d*pie i przegrywać a teraz mam to co mam więc KARA!

http://www.lolking.n...1092113#history nie jest łatwo.. :( Jak ktoś ma silverIV-GoldV to bardzo chętnie pogram z nim duo byle żeby jego kd nie było na minusie bo z góry wiem, że tacy gracze są po prostu słabi / pisać pw

Mnie w rankedach denerwuje tylko to jacy ludzie tam się znajdują... Grając w gold 3 grałem z ludźmi którzy zostali najzwyczajniej wycarry'owani do wyższych lig bez najmniejszej umiejętności grania... I to nie trafiał sie 1 taki gracz lecz po 2-3 co równało się z tym, że nie było szans na zwycięstwo...

Żałosny randomowy post jak wszystkie Twoje.

http://pokazywarka.p...#zdjecie7501556

:D po prostu żal mi dupe ściska

Panowie orientujecie się od czego zależy przydzielanie nam na rankedach teamu? Nie grałem 2 tygodnie wróciłem wczoraj i od około 15 gier przydizela mi ludzi tylko z silveru 4 i niższych a sam mam gold V.... mam k/d 9.5/7.4/7.9.... przez to dostaje po 6-8 punktów a poziom meczów jest po prostu żałosny