Przygarnij grę - 36 brakujących opisów!

Lista brakujących opisów na stronie (alfabetycznie):

Anwar Fantasy

Daimonin

Dark Age of Camelot

Deicide

Devortis

Dragon Raja

Endless Online

Eternal Lands

Eudemons Online

Fallen Sword

Flyff Online

Gladiatus

Guild Wars

Helbreath

Hero Online

Heroes of Gaia

HoodWars

Infinity Online

Knight Online

Last Chaos

Legend of Ares

Nemexia

Parabellum

Perfect World

Planeshift

Rakion

Rappelz

Red Stone

Regnum Online

Runescape

Ryl2

Savage2

Turf Battle

Ultima Online

Wizard 101

World of Battles

Sukcesywnie będę sam pisał krótkie opisy do tych brakujących gier. Jak ktoś grał, w którąś z pozycji i może sklecić kilka zdań będę bardzo wdzięczny i nagrodzę punktami w mmomaniac :)

Co do gry Legend of Ares to chyba jużnie istnieje, bo na oficjalnej stronie nie da rady jej sciągnąć wiec nie wiem czy jest sens opisywać wymartą grę:/ Chyba była dodana by dostać punkty:/

Tu jest informacja o śmierci LOA

http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=303775

To może ja przygarnę World of Battles ;) Ewentualna korekta mile widziana.

World of Battles należy do gier które można określić mianem MMORTS i pozwala nam toczyć potyczki z innymi fanami strategi z całego świata.

W grze mamy do wyboru jedną z dziewięciu ras, jednak w wersji beta go dyspozycji gracza oddano tylko sześć z nich, a mianowicie:

- Orcs (Orkowie)

- Undead (Nieumarli)

- Barbarians (Barbarzyńcy)

- Amazons (Amazonki)

- Dwarves (Krasnoludy)

- Knights (Rycerze, których frywolnie można nazwać rasą Ludzi)

W pełnej wersji zapowiedziano dodanie następujących ras:

- Beast-folk (Ludy Barbarzyńskie, w odróżnieniu od Barbarzyńców dostępne tu będą również jednostki pokroju Minotaurów, czy Wilkołaków)

- Elves (Elfy)

- Dark Elves (Mroczne Elfy)

Sama rozgrywka skupia się na epickich walkach, które toczyć będziemy przeciwko innym graczom, lub też w drużynach, oczywiście nie ma tu wielkiego, otwartego świata, wszytko dzieje się w tzw. pokojach, które tworzy gospodarz ustalając mapę, tryb rozgrywki oraz wymogi jakie mają spełniać poszczególni gracze/drużyny (by szanse były wyrównane).

Gdy już to wszytko zostanie ustalone, oraz znajdziemy śmiałków do wspólnej gry, przenosimy się w trym strategi w czasie rzeczywistym. Na początku mamy chwilę, by ustawić nasze wojska w odpowiednim dla naszych założeń taktycznych szyku, a następnie rozpoczyna się bitwa! Jednostki podzielone są na oddziały, które dzielimy na:

- piechotę lekką uzbrojoną w miecze

- piechotę ciężką uzbrojoną w miecze

- piechotę lekką uzbrojoną w piki

- piechotę ciężką uzbrojoną w piki

- kawalerię lekką

- kawalerię ciężką

- łuczników lekkich

- łuczników ciężkich

Oczywiście różnica pomiędzy jednostkami lekkimi, a ciężkimi polega na statystykach, ci pierwsi mają mniejszy współczynnik obrony, a większy ataku, natomiast jednostki ciężki odwrotnie. Różnica niby znikoma, ale jednak przy tworzeniu swojej armii należy uwzględnić strategie, a wtedy odpowiednie rozłożenia obrony i ataku jest sprawą kluczową.

Dodatkowo jednostki kawalerii potrafią przeprowadzić szarżę w oddziały wroga, wprawdzie same ponoszą straty, ale przeciwnicy padają po takich atakach bardzo szybko. Natomiast łucznicy ostrzeliwując dany oddział gradem strzał obniżają również jego morale, a co z tym idzie statystyki obrony i ataku, tak więc zanim rozpocznie się walka warto zaplanować strategię, bo długotrwały atak łuczników, czy też szarża kawalerii w naszą flankę może okazać się dla nas zgubna.

Sam mechanizm rozgrywki przypomina produkcję z serii "Total War", czyli nie starujemy pojedynczymi jednostkami, a całymi oddziałami, na które zresztą mamy spory wpływ, ponieważ po bitwie każdy oddział dostaje odpowiedni do jego wkładu w walkę zastrzyk doświadczenia, za które możemy podnieść jej statystyki oraz złoto, za które możemy zakupić nowe wyposażenie. Z czasem nasze jednostki awansują na kolejne poziomy, wiąże się z tym dostęp do nowego ekwipunku, który zmienia ich wygląd jak i statystyki. Możemy również wykupywać nowe sloty dla kolejnych oddziałów.

Jeśli chodzi o moje własne odczucia to gra potrafi zauroczyć, jednak po jakimś czasie czar pryska, być może dlatego, że nie jestem specjalnie entuzjastą strategi w czasie rzeczywistym, jeśli jednak czujesz w sobie żyłkę stratega i uniwersum gry Ci odpowiada, nie czekaj dłużej, to gra dla Ciebie!

//Wkleiłem już tam gdzie ma być :) btw. świetna robota :) - R3m4ke

przygarne Hero Online, ale zrobie dopiero w tym tygodniu, w weekend bo narazie nie dam rady, chyba ze ktos zrobi szybciej ?

ja może wezme flyffa, bo dość długo w niego grałem (hmm, 3 lata?).

Nadsyłajcie prace do redaktorów, do mnie lub do venta, temat closed.

Lista brakujących opisów na stronie (alfabetycznie):

Anwar Fantasy

Daimonin

Dark Age of Camelot

Deicide

Devortis

Dragon Raja

Endless Online

Eternal Lands

Eudemons Online

Fallen Sword

Flyff Online

Gladiatus

Guild Wars

Helbreath

Hero Online

Heroes of Gaia

HoodWars

Infinity Online

Knight Online

Last Chaos

Legend of Ares

Nemexia

Parabellum

Perfect World

Planeshift

Rakion

Rappelz

Red Stone

Regnum Online

Runescape

Ryl2

Savage2

Turf Battle

Ultima Online

Wizard 101

World of Battles

Sukcesywnie będę sam pisał krótkie opisy do tych brakujących gier. Jak ktoś grał, w którąś z pozycji i może sklecić kilka zdań będę bardzo wdzięczny i nagrodzę punktami w mmomaniac :)