Przygodówka z ciekawymi bossami

Szukam jakiejś wymagającej gry RPGowoprzygodówkowej. Stawiam na dużo wymagających i oryginalnych bossów, a nie worki hp. Myślałem nad jakąś zeldą, ale szczerze to nigdy w żadną nie grałem.

Az cisnie sie na usta Final Fantasy X, chyba jest na kompa. Tam jest arena do walk z najbardziej wymagajacymi bossami, zeby ich pokonac trzeba zdobyc bronie ostateczne. Cos pieknego

To może jakieś klasyczne RPGi?

Baldurs Gate'y np.?

Wiesz, są to RPGi, a opierają się głównie na fabule i ogólnie świecie, bo wszystko co tam jest ma swój cel.

Z nowszych w takim stylu to Pillars of Eternity lub Tyranny.

Bossów w Legend o Zelda można porównać do tych znanych z platformówek( Crash Bandcoot, Jak & Dexter, czy Sly) tj. odkrywamy i atakujemy słaby punkt, a następnie powtarzamy trzy razy, unikając przy tym innej sekwencji ciosów. Zagrać możesz w każdą nie znając poprzedniej, bo nie są powiązane fabularnie( z wyjątkiem Ocarina of Time i Majora's Mask). Co do ciekawych bossów to polecam Shadow of Colossus (chyba tak się pisze), w życiu nie spotkałem bardziej oryginalnych i tak przemyślanych pod względem walki przeciwników. Jeżeli chodzi o RPG i wymagających bossów, to jedynie Dark Souls przychodzi mi do głowy. Pozdrawiam

Ostatnio jestem w posiadaniu link between worlds, bossy świetne, puzzle również, gra się miodnie naprawdę.

Link between worlds wydaje się fajny, ale czy jest jakiś emulator na PC? Jeżeli nie to lecę z FFX

A jakby ktoś też szukał tego co ja, to znalazłem Salt and Sanctuary, jak narazie mam 20 godzin i się nie nudzę. Takie soulsy w 2D.

Czy w Dark Souls da radę grać na klawiaturze?

Darksiders 2 ma całkiem ciekawe walki z bossami + cała gra jest miodna. Jest jeszcze binding of isaac, ale ciężko nazwać tą grę przygodówką.

Szukam jakiejś wymagającej gry RPGowoprzygodówkowej. Stawiam na dużo wymagających i oryginalnych bossów, a nie worki hp. Myślałem nad jakąś zeldą, ale szczerze to nigdy w żadną nie grałem.