Przygodówka z ,,Jajami"

Kilka dni temu rzuciłem te LOLsy i GOły i wybrałęm się na poszukiwania w mojej kolekcji gier. Zagrałem w prawie wszystkie te dobre gry ,ale i też te nieznane. Wtedy otworzyłem szafke z takimi crapami jak S.T.A.L.K.E.R czy Far sr** 2 no i te tanie gry z gazet za 10zł w których od czasu do czasu spotkam grę dla której warto nie iść na testy gimnazjalne. Tak było i tym razem znalazłem to czego się nie spodziewałem nie to co w serialach TVN. Cóż to była za radość jak grałem w tą grę czyli w THE BOOK OF UNWRITTEN TALES no normalnie płakałem ze śmiechu jak na starych Demotach z czasów gdy nie było "gimbusów". Skończyłem ją i szukam czegoś podobnego takie klimaty jak LEISURE SUIT czyli Larry ,a raczej 40 letni prawiczek , też mogą być.

Zastanawiam się nad The Wolf Among Us ,ale potrzebuje jakis uwag i innych propozycji.

Warunki.

-humor

-humorek

-taka grafika byle nie coś jak baldurs gejty czy opowiesci o maszynach parowych

-polskie napisy dubbing lub lektor

-no jak ktoś się zna to bedzie wiedział o co mi chodzi

Tylko nie piszcie ,że Syberia czy Łolking Ded ,bo to śmieszne tylko w jedną stronę

Jeśli obraziłem Cię gdy napisałem że stalker to crap to trudno. Tą gre to by się City Interactive bało wypościć za 19zł.

Chyba że po 9,99zł razem w pudełku z SNAJPEREM

Może Sam&Max: Sezon 1, naprawdę zabawna przygodówka, do tego ma naprawdę dobry dubbing w polskiej wersji.

Obczaj sobie Deponie.

moze cos jak Głupki z kosmosu, Wacki, Chłopaki nie płaczą
nie wiem czy bylyby latwo dostepne i czy beda kompatybilne z czyms nowszym od XP, ale to stare wciagajace gry z mnostwem humoru

@up Wyprzedziłeś mnie :P

A ja polecam oldschoolową grę, czyli Stupid Invaders. Polski tytuł to Głupki z kosmosu, ma fenomenalny dubbing i super się przy nim ostatnio bawiłem :)

Zdecydowanie ogarnij sobie Deponię. Najlepsze przygodówka, z jednym z bardziej zapadającym w pamięci głównym bohaterem - Rufusem, z sporą dawką "chamskiego" humoru. Naśmiałem się przy niej sporo. Polecam :)

Ace Ventura

Sam&Max albo Ace Ventura tak jak koledzy napisali wcześniej gry zajebioza

Ace ventury (chyba byly dwie czesci) Hokus Pokus różowa pantera, Chłopaki nie płaczą, Lary

Większość z tych gier (na 99% wszystkie) trzeba odpalic przez XP dlatego od razu daje Ci poradnik który działa w 100% (odpalalem z jego pomoca HP Różowa Pantera)
https://www.youtube.com/watch?v=LWT3vFWDeOc

Tales from the Borderlands, przegenialny humor, bardzo trudno mnie rozśmieszyć, ale przy niektórych wstawkach w pierwszym episodzie dosłownie śmiałem się na głos, co przy grze bardzo dawno mi się nie zdarzyło. A właściwie, to chyba nawet nigdy.

Dzięki za propozycje na pewno sprawdzę. Sama i maxa nawet znalazłem na jakiejś płycie.

A co do The Wolf Among Us grał ktoś ?

TWAU nawet nie stalo kolo smiechu. Ta gra to 100 kryminal/ detektywistyczna gra przygodowa oparta na elementach fantasy/basnie. Oczywiscie nie zmienia to postaci rzeczy ze gra jest wysmienita i polecam ja z calego serca. Tyle tylko ze najblizej jej do interaktywnego filmu to tez nie ma sie co spodziewac zbyt wielu zagadek, a stawiac na ciekawa fabule male elementy akcji, lekka kinowosc i sporo dialogow

A moze Złamany Miecz?

tylko i wyłącznie Lary !! zboczony i śmieszny klimat :D

Bard`s Tale - świetny humor, piosenkę o piwie nucę czasem od 8 lat :) Beka z RPGowego patosu na każdym kroku. Aż żal, że nie była dłuższa (gra) :(

Od siebie dorzucę jeszcze Ankh ma kilka części i pamiętam, że mi się podobała.

Troche czasu minelo, ale temat zostal odswiezony, wiec dorzuce dwie propozycje:

The Secret of Monkey Island i Grim Fandango. Ten pierwszy tytul juz doczekal sie wersji odswiezonej, a druga pozycja rowniez wkrotce doczeka sie bardziej wpsolczesnej wersji.

Nikt nie wspomniał o Neverhoodzie? Toż to perełka wśród przygodówek (inna sprawa, że nie jedyna) :)

Ja mogę zaproponować Deadpool'a

DeathSpank