Mam już troszkę za sobą i patrząc z tej perspektywy na to wszystko radziłbym Ci wybrać mat-fiz. Będziesz przeklinał, będziesz pluć sobie w twarz mówiąc ale beznadziejny kierunek ale jeżeli dobrze zdasz maturę z matmy i fizyki to otwiera się przed Tobą taki wachlarz możliwości i perspektyw, że ciężko będzie Ci się na coś zdecydować. Oczywiście, że trudne ale wierz mi warto pomęczysz się ale jeżeli jesteś kumatym człowiekiem, mającym trochę wyobraźni, potrafiącym myśleć kreatywnie i nie bojącym się wiedzy którą chcąc nie chcąc trzeba będzie przyswoić to po takich kierunkach jak robotyka, mechatronika i wszelkiego typu elektronika w tym sensie mikro ale i makro również, będą się o Ciebie bić zanim jeszcze skończysz studia. I nie idź na informatykę tylko dlatego że lubisz komputery jak moi kumple i teraz żałują.
Mat-geo to jakiś lep gościa który dobrze nie wie gdzie zainwestować po tym pewnie będą jakieś prace w ośrodkach geodezji latanie po polach i ich mierzenie, przekształcenia terenów, niwelacje coś pewnie z planowaniem przestrzennym ale ja bym tego na pewno nie wybrał.
To jest moje osobiste zdanie gościa który jest na studiach z ochrony środowiska i który gdyby miał zacząć liceum to poszedłby na profil mat-fiz ale każdy bierze to co lubi i robi to co lubi chociaż pewnie i nie zawsze.