Przyszły komputer - ocena mojego zestawu

Witam!

Niedługo kupuję nowy komputer i chciałbym zasięgnąć od was rady, czy wszystko dobrze dobrałem, czy wszystkie części są ze sobą kompatybilne i czy czegoś nie zapomniałem dodać do listy. Proszę również o podpowiedź co ewentualnie mógłbym zamienić, aby wyszło taniej (chodzi mi o np. zasilacz, ramy, obudowę itp.). Czy jest jakaś strona na necie, gdzie ten zestaw wyszedł by taniej ?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=38965&s=2682&s=58719&s=61601&s=52052&s=50391&s=69287&s=58442&s=66975

obudowe jak masz czas i mozliwosci, mozesz sam zrobic, zaoszczedzisz kase, a kiedy przyjdzie ktoś do ciebie to zrobi O.o (oczywiscie jesli sie postarasz)

Witam!Niedługo kupuję nowy komputer i chciałbym zasięgnąć od was rady, czy wszystko dobrze dobrałem, czy wszystkie części są ze sobą kompatybilne i czy czegoś nie zapomniałem dodać do listy. Proszę również o podpowiedź co ewentualnie mógłbym zamienić, aby wyszło taniej (chodzi mi o np. zasilacz, ramy, obudowę itp.). Czy jest jakaś strona na necie, gdzie ten zestaw wyszedł by taniej ?http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=38965&s=2682&s=58719&s=61601&s=52052&s=50391&s=69287&s=58442&s=66975

Taki sprzęt i tylko 4GB RAM ?; dokup jeszcze jedną kostkę 4GB - 70 zeta tylko

wywal karte muzyczna , do tego zamiast i7 daj i5 2500K i wyjdzie taniej

Różnica między i5 a i7 to ok 300 zł. Ja kupiłem i7 2600k i mam spokój na dłuższy czas :) Polecam to rozwiązanie, jeżeli te 300zł Cię nie zbawi

Karty muzycznej nie wywalaj w żadnym wypadku, przyda się nawet sam nie wiesz kiedy : ) Obowiązkowo dowal ram. Co do propozycji z obudową, prawdą jest, że aktualnie lepiej ją zrobić samemu. Kupujesz sklejkę i dostosowujesz ją do Twoich potrzeb. Sam się ostatnio nad takim mykiem zastanawiam, bo chłodzenie jak i sama konstrukcja, dobrze zrobiona jest 100x lepsza niż metalowa puszka.

gość się pyta "Proszę również o podpowiedź co ewentualnie mógłbym zamienić, aby wyszło taniej" ABY WYSZŁO TANIEJ a wy tu jakieś bzdety wypisujecie o robieniu obudowy ze sklejki, a mało tego "dowal ramu"... czekaj czekaj to chyba będzie drożej

i7 vs i5 faktem jest że do i7 żaden procek do PC domowych nie podskoczy ale gość pisze na forum o grach, więc ja wychodzę z założenia że komp jest do gier, a skoro do gier to między i7 a i5 w przypadku grania nie ma różnicy, chyba że to komp do renderingu czy kompresowania staffu to już inna bajka

co do sklepu, obadaj morele.net albo kombo-kraków, agito.pl

od siebie dodam jeszcze.. kupujesz procek z K więc grzechem by było NIE podkręcić go, dlatego powinieneś zakupić chłodzenie np SilentiumPC FORTIS, Thermaltake Contac 29 BP, czy Zalman CNPS10X PERFORMA

ps.

super zestaw wykombinowałeś

Podkręcać będę dopiero potem, a co za tym idzie chłodzenie dokupie potem, zestaw i tak szarpnie wystarczająco. Biorę i7 ze względu na o wiele lepsze osiągi od i5, a cena to jak grabkien powiedział około 300zł, gdzie w tym wypadku żałować to aż grzech.

Za 4k, to aż grzech nie złożyć czegoś na intelu ...

@coś takiego http://proline.pl/?id=konfigurator&0:CORE+I5-2500K;1:ASROCK+P67+PRO3;3:GR1333D364L9%2F4G;5:SAM+50+16+HD502HJ;6:SPC+BRUTUS+BT-410;7:XFX+CORE+550W;8:LITEON+IHAS122+O+B;4:GIGA+HD7950+3GB;12:ASUS+XONAR+DG

Ewentualnie jakieś chłodzenie na procka można dołożyć.

Różnica między i7 a i5 jest w grach niezauważalna... No chyba, że korzystasz z obróbki etc. wtedy warto wziąć i7

@up po co mu 16Gb ram ? dysk 2TB, skoro w swoim zestawie dał 500GB to zapewne tyle mu starczy.

Panowie jeszcze nad chłodzeniem do procka pomyślę, może za jednym razem od razu kupie. Jeszcze jedno czy ten zasilacz wytrzyma, czy może o 100W więcej kupić?

Panowie jeszcze nad chłodzeniem do procka pomyślę, może za jednym razem od razu kupie. Jeszcze jedno czy ten zasilacz wytrzyma, czy może o 100W więcej kupić?

wytrzyma bez problemu, a jeśli chodzi o chłodzenie tutaj masz 2 linki które odpowiedzą na wszystkie twoje pytania KLIK1 KLIK2

Witam!

Niedługo kupuję nowy komputer i chciałbym zasięgnąć od was rady, czy wszystko dobrze dobrałem, czy wszystkie części są ze sobą kompatybilne i czy czegoś nie zapomniałem dodać do listy. Proszę również o podpowiedź co ewentualnie mógłbym zamienić, aby wyszło taniej (chodzi mi o np. zasilacz, ramy, obudowę itp.). Czy jest jakaś strona na necie, gdzie ten zestaw wyszedł by taniej ?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=38965&s=2682&s=58719&s=61601&s=52052&s=50391&s=69287&s=58442&s=66975