@Masamon8000 Nie ma czegos takiego jak exlusiwy na nowego xboxa.... Wszytski gry ktore beda na X dzialaj rowniez na pc ( " Pośród gier na wyłączność dla Xboxa One X nie znajdziemy za to absolutnie nic, bo wszystko działa w jednym ekosystemie z Windowsem 10." ) . Wiec jaki sens kupowac X skoro zagram w to samo i jeszcze taniej na PC ? Jak dla mnie kupowanie nowego X keidy ktos ma pc jest idiotyzmem....
Ps 4 pro vs Xbox one x
@Masamon8000 Nie ma czegos takiego jak exlusiwy na nowego xboxa.... Wszytski gry ktore beda na X dzialaj rowniez na pc ( " Pośród gier na wyłączność dla Xboxa One X nie znajdziemy za to absolutnie nic, bo wszystko działa w jednym ekosystemie z Windowsem 10." ) . Wiec jaki sens kupowac X skoro zagram w to samo i jeszcze taniej na PC ? Jak dla mnie kupowanie nowego X keidy ktos ma pc jest idiotyzmem....
A dla mnie kupowanie PS4, dla kilu excusivów jest idiotyzmem, gdzie każda gra na starcie jest droższa o minimum 10 euro o Xona. Plus to, że "wszystko działa w jednym ekosystemie z Windowsem 10" każde mmo, moba zawita o minimum pół roku wcześniej niż na PS4 (jeśli w ogóle zawita na tą konsole). Ja mam PC, Xona, a dla innych gier na święta kupuję Switcha
@Arass Powtarzasz ciagle to samo "mmo beda pozniej na ps4" ekhm no i co z tego skoro w te mmo z xclocka moge zagrac na pc ... Wiec gdzie tu jest jaki kolwiek sensowny argument ? Masz wybor w granie w exy na ps4 + do tego exy z Xlocka na PC . A ty swoim mysleniem ograniczasz sie do nie zagram nigdy w exy na ps4 bo kupie drugiego pc ( bo tym jetx x praktycznie ) . Nie rozumie totalnie tej logiki zadne twoj argument nie ma sensu w tym przypadku...
@Arass caly czas bronisz x tylko tym ze "mmo beda pozniej na ps4" ekhm no i co z tego skoro w te mmo z xclocka moge zagrac na pc ... Wiec gdzie tu jest jaki kolwiek sensowny argument ?
A jaki jest Twój sensowy, że dla 3-4 dobrych gier w roku jest sens kupować PS4. Chcesz różnorodności kup Switcha, anie bronisz Playa ze względu na kilka tytułów. Następnym argumentem jest cena gier (xone
Nie mam nawet playki ... Poprostu patrze logicznie ... Po co komu drugi pc >? A co do cen ( x >ps4 ) ekhm po co mam kupwoac ta sama gre na Xclocka za 250+ kiedy na pc bede mial za 180-200 ? Wiec argument bo "gry sa drozsze o 10" tez w tym wypadku odpada bo ta sama gre kupisz wiele taniej na PC ... Wiec nie wiem kto tu usilnie broni i jets fanboyem... Spojrz na to nie jako fanboy zadnej konsoli tylko to co zyskuje majac xklocka a co maja ps4. Za Xklockiem nie przemawia nic ze wzgledu na mozliwsoc ogrywania 100% tytulow ( do tego o wiele taniej ) na pc. A w gry z ps4 nie pograsz juz na PC. Wiec daj mi jeden sensowny powod dla ktorego ktos mialby kjupowac Xklocka majac pc ? Wyabcz wszytskie twoje argumenty ( czyli "bo mmo " > na pc mam to samo , "bo gry tansze" na pc ta sama gra bedzie tansza i to o wiele , "lepsza specyfikacja" ta sama gra bedzie wygladal 10 razy lepiej na pc niz na xklocku ) na chwile obecna nie przemawiaja za Xklockiem
Specyfikacja nie ma nic do rzeczy bo chociaż klocek ma lepszą to i tak obie działają jak kalkulatory w dzisiejszych czasach.
Jezeli ktos chce kupic konsole pod mmo polecam zrobic badania i sprawdzic baze graczy. Bądźmy szczerzy w MMO gra się najlepiej w gronie. Samemu się pogra parę dni i papa.
Dla mnie jako niedzielnego gracza licza sie te perelki ktorych próżno szukac na PC czy Xa
Nie mam nawet playki ... Poprostu patrze logicznie ... Po co komu drugi pc >? A co do cen ( x >ps4 ) ekhm po co mam kupwoac ta sama gre na Xclocka za 250+ kiedy na pc bede mial za 180-200 ? Wiec argument bo "gry sa drozsze o 10" tez w tym wypadku odpada bo ta sama gre kupisz wiele taniej na PC ... Wiec nie wiem kto tu usilnie broni i jets fanboyem...
Wiadomo, że stacjonarka jest najlepsza. Alu piszemy to o konsolach i dla mnie Xone X>PS4. I nie jestem fanbojem, tylko jak kupuje gry Lego dla dzieci na konsole to wolę wydać 60 euro, a nie jak na plejke czasami 75 eurów kosztuje ta sam gra.
Dobrze o to mi chodzi caly czas ze "jak ktos ma pc , xklocek jest mu zbedny" ... Dlatego lepei wybrac ps4. Od tyle cala ta rozprawka w skrocie. Niestety ale microsoft swoja polityka chcial fakt dorbze ale wyszlo tak ze gracze ktorzy maja dobre pc nie kupia klocka bo nie ma po co .
Dobrze o to mi chodzi caly czas ze "jak ktos ma pc , xklocek jest mu zbedny" ... Dlatego lepei wybrac ps4. Od tyle cala ta rozprawka w skrocie. Niestety ale microsoft swoja polityka chcial fakt dorbze ale wyszlo tak ze gracze ktorzy maja dobre pc nie kupia klocka bo nie ma po co .
I dalej bronisz PS4. Dla mnie gównie ze wzgkędu na cenę gier dla maluchów lepszy jest Xone i tyle. A co do kupowanie PS4 czy Xone to nie jest dońca jest tak jak piszesz. Ja w sklepach z używakami więcej widzę ostatnio Playek niż Xonów. Polityka Sony widocznie też nie jest jakaś wybitna xD.
jeśli podobają ci się exy od sony, to pPS4
jeśli podobają ci się te od MS, a nie masz mocnego pc, to XBOX
jeśli chcesz grać w multiplatformy to graficznie XBOX
jeśli chcesz grać w sieci, to wybierz platformę na której masz więcej znajomych.. jeśli nie, to Xbox bo live>ps+ anytime
jeśli nie wiesz w co chcesz grać, a chcesz zaeksperymentować i masz już Pc to NINTENDO SIŁACZA
jeśli zależy ci na graniu na urzywkach, to dużo więcej w naszym kraju znajdziesz na PS4
ostatnie to oceń dwa pady i wybierz ten który ci pasuje bardziej
generalnie z obu zakupów będziesz zadowolony.
Nie wie ile za ten telewizor teraz można wziąć. Mam na oku 58 cali w 4k i i HDR kosztuje prawie 4 tysie.
gdzieś coś koło 3k zł i o ile jest w idealnym stanie (po sprawdzeniu ceny na np. allegro) można pokusić się i odsprzedać im podczas kupowania nowego (różnie może być z wyceną w media saturnie czy rtv agd) ale sprawdzić zawsze można
Witam,
Przymierzam się do kupna konsoli i stoję przed dylematem, prosiłbym o jakieś sugestię co do tych konsol jak w tytule, jaka konsole byście wybrali, za i przeciw.
Telewizor jaki posiadam to panasonic tx-50cxe720, wiem, że ma 4k ale nie wiem czy ma HDR czy ktoś jeszcze może odpowiedzieć na te pytanie ?
Dzięki i pozdrawiam :-)