Ps 4 pro vs Xbox one x

Witam,

Przymierzam się do kupna konsoli i stoję przed dylematem, prosiłbym o jakieś sugestię co do tych konsol jak w tytule, jaka konsole byście wybrali, za i przeciw.

Telewizor jaki posiadam to panasonic tx-50cxe720, wiem, że ma 4k ale nie wiem czy ma HDR czy ktoś jeszcze może odpowiedzieć na te pytanie ?

Dzięki i pozdrawiam :-)

Jak dla mnie imo ps4 po co kupowac xklocka skoro wsyztskie exy na niego i tak beda na PC ?

Polecam PS4 ale osobiscie mam Xboxa :D w 4k wiekszosc gier na PS4 to takie oszukane 4k ale w full hd mozna grac w wybrane gry w fhd w 60 klatkach. HDR wiekszosc tv 4k ma ale Malo ktore gry.

Zdecydowanie XoneX. Lepszy spec plus więcej mmo i multi wychodzi na Xone niż PS4. A i to co napisał T4l4r "Jak dla mnie imo ps4 po co kupowac xklocka skoro wsyztskie exy na niego i tak beda na PC ?" to tylko na plus bo gry są tańsze. Dla tych kilu "exclusive games" nie opłaca się moim zdaniem PS4 Pro.

Screen-Shot-2017-06-12-at-10.09.10-AM.png

Odpowiedź jest prosta oczywiście, że PS4.

@Arass Dla mnie kupwoanie xklocka tylko i wylacznie usprawiedliwialo by to, ze ktos nie ma pc ( lub ma bardzo slaby ) . W kazdym innym wypadku nie widze powodu zakupu, skoro kazda gra dzialajac na klocku bedziesz tez na pc ( i do tego taniej ). W gry na ps4 juz sobie na pc nie pograsz . A jak spodoba mi sie jakas gra z xlocka to kupuej wersje pc i mam. Proste i logiczne rozwiazanie

Mam PC i na święta funduję sobie PS4 Pro - inna opcja jak dla mnie mija się z celem.

1 rzecz przemawia za PS4... tytuly tylko na ta konsole. I tylko to jest powodem dla ktorego bym bral konsole :)

Wszystkie nowe MMO, multiplayery będą miały taką drogę PC>Xone>PS4 czy wam się to podoba czy nie. Ja ma dla siebie PC dla dzieci X-a, gdyż nowe czy używane gry są tańsze w stosunku do PS4 między 10-20 euro. Moim zdaniem ,więc dla tych kilku "exclusivów" nie ma sensu kupować PS4. A jak już patrzeć na możliwość pogrania w "inne" gry to lepiej kupić Nintendo niż PS czy X-a.

Ani to, ani to. Kup switcha. Nintendo otworzyło się na rynki zachodnie, nawet Fifa wyszła na switcha. Prawie wszystkie duże firmy przerabiają na niego gry (Rockstar, Bethesda). Dodatkowo masz doskonałe exclusivy i nawet popularne indyki (issac, stardew valley, flame in the flood). Jakiś specjalny remake Dark Souls ma nawet wyjść.

Wszystkie nowe MMO, multiplayery będą miały taką drogę PC>Xone>PS4 czy wam się to podoba czy nie. Ja ma dla siebie PC dla dzieci X-a, gdyż nowe czy używane gry są tańsze w stosunku do PS4 między 10-20 euro. Moim zdaniem ,więc dla tych kilku "exclusivów" nie ma sensu kupować PS4. A jak już patrzeć na możliwość pogrania w "inne" gry to lepiej kupić Nintendo niż PS czy X-a.

Dla tych exclusivow bym myślał o jakiejkolwiek konsole. Uncharted, the last of us, days gone... Mmmm :)

Dla tych exclusivow bym myślał o jakiejkolwiek konsole. Uncharted, the last of us, days gone... Mmmm 

Jeden dobry exclusive raz na pól roku? Nie dzięki. Ale nie wszyscy lubimy to samo :) Wolę pyknąć Path of Exile czy w przyszłości w Sea of Thieves czy Black Desert na X-ie.

A czy ktoś się może powiedzieć czy telewizor, który wymieniłem ma HDR ?

Będę bardzo wdzięczny.

Na stronie producenta napisane jest w specyfikacji, że nie http://www.panasonic.com/pl/consumer/archive/kino-domowe/tx-50cxe720.html

Jeden dobry exclusive raz na pól roku? Nie dzięki. Ale nie wszyscy lubimy to samo  Wolę pyknąć Path of Exile czy w przyszłości w Sea of Thieves czy Black Desert na X-ie.

Nie wiem, nie gram w MMO. Życie mi nie pozwala :(

Na stronie producenta napisane jest w specyfikacji, że nie http://www.panasonic.com/pl/consumer/archive/kino-domowe/tx-50cxe720.html

To tak naprawdę będę musiał zmienić jeszcze telewizor :-/

nie koniecznie sam mam ps4 pro i jakiś tani badziewny lg 49 cali fhd ale nie ma tragedii spokojnie można grać (do tego masz 4k), chyba że jesteś pedantem i co jakiś czas zobaczysz trochę kwadratów np w cieniach wtedy już jest inna rozmowa , fakt hdr coś nie coś da ale cudów bym nie oczekiwał nie masz oleda w 4k żeby czuć różnicę,

czyli kupujesz konsolę pasuje obraz lub nie wtedy odkładasz kawałek kwoty i sprzedajesz tv po sprzedaży odrazu kupujesz nowy taki jaki sobie życzysz

Ps4 ze względu na God of War :D no i inne tytuły, sprawdź też czy większość interesujących cię exow jest na daną kosnole i wybierz ją.

nie koniecznie sam mam ps4 pro i jakiś tani badziewny lg 49 cali fhd ale nie ma tragedii spokojnie można grać (do tego masz 4k), chyba że jesteś pedantem i co jakiś czas zobaczysz trochę kwadratów np w cieniach wtedy już jest inna rozmowa , fakt hdr coś nie coś da ale cudów bym nie oczekiwał nie masz oleda w 4k żeby czuć różnicę,

czyli kupujesz konsolę pasuje obraz lub nie wtedy odkładasz kawałek kwoty i sprzedajesz tv po sprzedaży odrazu kupujesz nowy taki jaki sobie życzysz

Nie wie ile za ten telewizor teraz można wziąć. Mam na oku 58 cali w 4k i i HDR kosztuje prawie 4 tysie.

Oczywiście że XONE :). Przynajmniej w moim przypadku. Miałem ps4 i wolę xone, a ten nowy X to wypas. Wolę gry z xone (exclusivy). Także każdy jak kto co lubi.