Witam, rozważam poważnie od jakiegoś czasu kupno playstation 4 i wypisuje sobie plusy jak i minusy danej konsoli. Zastanawiam się nad sensem kupna jak już zaraz ostatni kwartał roku 2018 i do tego wszelkie informacje na temat, że PS4 wchodzi już w ostatnią fazę życia ( info od sony) czyli podejrzewam, że za rok o tej porze możemy być świadkiem premiery nowego PS’a. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat - co o tym sądzicie ?
Obecnie posiadam XBOX 360 z kinnectem fakt jest on przerobiony i wydawało mi się, że nie odpędze się od tych tytułów, ale widać, że w “nowszych” gierka na X360 ledwo on zipie. Wydawało mi się, że dzięki przeróbce będę siedział i non stop mucił w stare tytuły, ale chyba brak jak dla mnie konkretnych exów robi swoje ale też jednak czasami byłem sfrustrowany, że graficznie na lapku miałem większe możliwości niż na X360, ale kinect to świetna rzecz i świetnie się przy tym bawię do dziś - nie wiem jak by to było w przypadku PS move. Wcześniej jeszcze byłem posiadaczem PSP i do dziś pamiętam jak siedziałem godzinami grając w god of war albo secret agent clank. Chyba błąd popełniłem, że wziąłem X360 zamiast PS3.
Z plusów, które są ZA tym, abym konsolkę kupił jest m.in. to, że marzy mi się w końcu zagrać w EXY z PS 3 i PS4 zwłaszcza po ostatnim sukcesie GoW jak i opinii znajomych posiadających konsole od sony. Z tego co kojarze to można kupić EXY z PS3 na PS4 odświeżone wersje, więc chyba nic bym nie stracił nie mając wcześniej PS3 ? Kolejna sprawa to jest PS+ który wydaje się być świetną opcją zwłaszcza, że co miesiąc dostajesz kilka gier - na X360 wydawało mi się to nie opłacalne, bo dostawałeś za game-pass tylko 1 tytuł.
Z minusów to na pewno cena, która od długiego czasu oscyluje w granicach 1500 zł , cena gier jak czasami spojrze to również przyprawia mnie o zawrót głowy i zastanawiam się czy wytrzymałbym ekonomicznie. Inna sprawa to jednak boje się, że nie przypadnie mi do gustu i będzie leżeć. Ogólnie chodzi o ceny wszelkich dodatkowych dupereli do PS 4 sam VR z kamerką potrafi kosztować 1000 zł a nie wiem czy w ogóle jest sens kupna tego. No i fakt, że konsola zaczyna swoją ostatnią prostą i już chyba żadnych dużych premier gier jak GoW nie będzie ?
A jeżeli się tyczy modeli to który wg. Was będzie odpowiedni ? Wiadomo marzy mi się PRO, ale czy na 32 calowym TV z fullHD jest sens zaprzątać nim głowę ? Mój kolega na takim właśnie gra i sobie chwali. Widziałem chyba nawet w sprzedaży wersje FAT ( ta pierwsza) i slimke, która jest mniejsza i mniej prądożerna ( ponoć) Chyba grafika w slimkach jakąś szkaradna nie jest prawda ?
Liczę na Wasze komentarze.