PS3 początki pecetowca w FPS na konsoli

Ja dorastałem w konsolach, załĂłżmy że startujemy od PSXa. Grałem tam w FPSy w ktĂłrych co najwyżej celowało się strzałkami bo analogĂłw (gałek) jeszcze nie było - może to mistrzu coś ci podpowie: ----- ANTYK CO NIE

Miałem na myśli przyzwyczajenie sie do pada i posługiwaniem sie nim z taka łatwością, że wszystkie ruchy robisz intuicyjnie.

l Te dzisiejsze FPSY na gałkach to dzieciniada dla takich weteranĂłw jak ja. Z tą precyzją, ktĂłrą nabyłem za młodu mĂłgłbym zostać jubilerem lub zegarmistrzem God Damnit!

Mógłbyś... ale póki co jesteś tylko nic nie znaczącym, marnym, aroganckim trollem :)

Kaaredo, gdzie ty masz przygodowki na konsole? To gatunek typowy dla PC i jakos nie przypominam sobie gry, ktora mozna okreslic mianem przygodowki, ktora wyszl ana konsole (no dobra, Heavy Rain, ale to bardzo specyficzna gra ;f. Pewnie cos tam jeszcze sie znajdzie, ale przygodowki to kroluja na PC).

Uncherat (coś takiego) 1 2 i 3 i TÓMB RAIDER ;p to przygodówki

Jedyny minus konsol to drogie gry. Jak sobie kupie powiedzmy 10 gier to miałbym równie dobrze średniej klasy kompa. I teraz mam dajlemata czy kupywać nowego PCta czy nie bo nie wiem czy na moim antyku pójdzie GW2 :D BF3 poszedł ale na najniższych i tak się czasami zacinał :P

Jedyny minus konsol to drogie gry. Jak sobie kupie powiedzmy 10 gier to miałbym rĂłwnie dobrze średniej klasy kompa. I teraz mam dajlemata czy kupywać nowego PCta czy nie bo nie wiem czy na moim antyku pĂłjdzie GW2 BF3 poszedł ale na najniższych i tak się czasami zacinał

Nie musisz kupować premierowych wydań. Zacznij przechodzić gry, które wyszły już jakiś czas temu a w tym czasie nowe tytułu stanieją.

Jedyny minus konsol to drogie gry. Jak sobie kupie powiedzmy 10 gier to miałbym równie dobrze średniej klasy kompa. I teraz mam dajlemata czy kupywać nowego PCta czy nie bo nie wiem czy na moim antyku pójdzie GW2 BF3 poszedł ale na najniższych i tak się czasami zacinał

Głupoty wypisujesz.. owszem gry na konsole są drogie, ale przecież są serwisy gdzie bezproblemowo kupisz gry używane po taniemu... Nawet gdybyś chciał kupić jakąś nową grę na PlayStation 3 to możesz ją kupić z kimś na pół, albo odkupić PS Slota : )

Moim zdaniem gra na padnie na analogach jest do ogarnięcia dla każdego, kewstia cierpliwości i treningu. Ja się wychowałem na nes/n64/psx/ps2 i walenie hedów na analogach nie jest problemem (dużo też zależy od gry i jej framerate/ustawień sterowania).

Co do kosztów gier - istnieją serwisy i sklepy pozwalające zamieniać gry, np. kupiłes Uncharted 3, idziesz do sklepu, oni oceniają stan gry i możesz za dopłatą 5-10zł wymienić na inną nową. Kwestia pogodzenia się z rozstaniem z taką perełką co nie raz nie jest łatwe :D

Siema , od 8 lat mam doczynienia z PC i mam zamiar kupić PS3 do BF3 i dręczy mnie pytanie gdyż wiadomo że na myszce łatwiej sie gra niż na padzie, chciałbym się dowiedzieć czy łatwo idzie sie przyzwyczaić? :D