Siema , od 8 lat mam doczynienia z PC i mam zamiar kupić PS3 do BF3 i dręczy mnie pytanie gdyż wiadomo że na myszce łatwiej sie gra niż na padzie, chciałbym się dowiedzieć czy łatwo idzie sie przyzwyczaić?
PS3 początki pecetowca w FPS na konsoli
Tydzień, dwa i się przyzwyczaisz, przynajmniej ja tak miałem jak zacząłem grać na Xboxie
Chociaż na konsoli tak jak i na pc zdarzają się pro playerzy którzy zabijają cię zanim się zorientujesz, ale tym się nie przejmuj.
Temacik ma 10 dni ale mam dla cb wyjście ! Słyszałem o zestawie Klawiatura + Myszka do konsoli PS3/Xbox może to jest wyjście ?
Jestem pewien że na klawie+mysz będzie ci się grało o wiele lepiej w fps,wiem o tym ponieważ z fpsami mam do czynienia już 8 lat
A czy będzie się łatwo grało ? na pewno nie będzie to taka gra jakbyś poruszał myszką
ja na PS3 gram tylko w "przygodówki" i "wyścigi" i w fife. Poprzednie zdanie napisałem jakbym miał 10 lat smutne.... Polecam God Of Wara lub Unchearta a jeżeli chodzi o FPS' to tylko na PC ale można do konsoli podpiąc Myszkę i klawiature
Ja grywam w FPSy na XBOXIE co prawda nie jest łatwo, ale plus jest taki że nie ma graczy z PC , jak się łączysz na serwery np. z PS3. WIęc szanse są wyrównane, a przyzwyczaić się łatwo
Właśnie dziś kolega przyniósł PS3 na praktyki więc BF3 obowiązkowo jednak szybko zderzyłem się z rzeczywistością na jednego zabitego przypadało 5-10 zgonów po 8h zabawy, zobaczymy jak będzie jutro jeśli tak samo to jednak kupię nowego PC a nie PS3.
Myślisz że zagrasz raz i będziesz wszystkich zabijał ? eheh ja na przykład gram tylko na konsoli w fps bo na myszce nie umiem ;/
Myślisz że zagrasz raz i będziesz wszystkich zabijał ? eheh ja na przykład gram tylko na konsoli w fps bo na myszce nie umiem ;/
Ja mam tak samo. Na kompie kaleczę, ale na konsoli karam(karałem długo nie grałem ). Po tygodniu normalnie można grać. I kto powiedział, że na myszce gra się łatwiej?? I po co kupować konsolę i grać w FPS jak podłączy się mysz + klawiaturę? tak można grać na kompie, to po co kupować PS3 ;/ Widziałem kiedyś filmik. Gracz PC(mysz+klawa) vs gracz konsolowy(pad). Konsolowiec skarał go niemiłosiernie. Oczywiście byli zawodowymi graczami FPS na w miare równym poziomie, tyle że jeden gra tylko na konsoli, a drugi preferuje PC.
Dosyć szybko przyzwyczajam się do nowych sytuacji zobaczymy jak pójdzie mi po paru dniach, z jednej strony kusi mnie zakup konsoli lecz wpierw wole nabrać wprawy zresztą wiesz jak to jest grać w sklepie RTV w którym ma się praktyki ledwo rozwinie się akcja a tu przychodzi klient.
Kaaredo, gdzie ty masz przygodowki na konsole? To gatunek typowy dla PC i jakos nie przypominam sobie gry, ktora mozna okreslic mianem przygodowki, ktora wyszl ana konsole (no dobra, Heavy Rain, ale to bardzo specyficzna gra ;f. Pewnie cos tam jeszcze sie znajdzie, ale przygodowki to kroluja na PC).
Co do tematu - nie ma stracha. Akurat nie wiem czy warto bawic sie w bf3 na konsole, bo jest to ubozsza wersja tego, co czeka cie na PC, ale jesli mowa juz o samyh FPSach i sterowaniu padem, to nie jest tak zle, jak sie to czlowiekowi zdaje. Ja przez wiele lat twierdzilem, ze to kalectwo granie w fpsy na padzie, ale oczywiscie wczesniej takiego doswiadczenia nie mialem, wiec tylko biadolilem. Potem pogralem u kumpla na padzie, czy to wlasnie w bf3, czy tez w inne strzelanki i po 5 minutach gralem bezproblemowo. Oczywiscie mowie o singlu, bo pewnie do multi musialbym dluzej pocwiczyc, aby przestac byc miesem armatnim.
Co ciekawe, aby czerpac zabawe z gry (rozgladanie sie, celowanie), musialem odwrocic os Y (gora - dol), czy to nie czasem przyzwyczajenie z symulatorow lotu?
Po dwóch tygodniach sie przyzwyczaisz, przecież na konsolach w fps i tak jest pomoc przy celowaniu wiec z tym nie ma problemu.
Właśnie od razu na multi wszedłem z marnym efektem lecz nigdy wcześniej nie grałem w nic na PS3 zatrzymałem się na dwójce ale popracuje nad tym.
eugeniuszGeniusz w niektórych fps nie ma pomocy przy namierzaniu -.-
W te które grałem, była pomoc jezeli chodzi o multiplayer. Nie widzialem jeszcze gry bez
w Battlefield 3 na multi nie doświadczyłem tej opcji.
Pytanie do autora, po co kupować do PS3 klawiaturę+mysz i grać w grę która jest dostępna także na PC? Grać na padzie w FPS to jeszcze większa męczarnia.
Xbox to jeszcze większa porażka z dodatkową opłatą za XboxLive'a
Pytanie do autora, po co kupować do PS3 klawiaturę+mysz i grać w grę która jest dostępna także na PC? Grać na padzie w FPS to jeszcze większa męczarnia.Xbox to jeszcze większa porażka z dodatkową opłatą za XboxLive'a
Bo może nie ma wystarczająco dużo kasy, aby zakupić sobie sprzęt, na którym bf wyglądałbym równie dobrze co na konsoli za 1000zł? Poza tym mit o tym, że w FPS'y na padzie gra się o wiele gorzej niż na myszce jest stary i nieprawdziwy. Został wymyślony przez fanatyków pc-tów, którzy zbyt przywykli do trzymania mychy w łapie. Uwierz mi, gdybyś wychował się na konsoli (tak jak ja) to gra w bf'a, killzone czy inne strzelanki na padzie nie sprawiałaby Ci najmniejszego problemu.
w Battlefield 3 na multi nie doświadczyłem tej opcji.
słabo sie przygladales, bo taka opcja jest
Uwierz mi, gdybyś wychował się na konsoli (tak jak ja) to gra w bf'a, killzone czy inne strzelanki na padzie nie sprawiałaby Ci najmniejszego problemu.
Bitch please! Na jakiej ty konsoli się wychowałeś? Chyba dopiero na PS3.
Ja dorastałem w konsolach, załóżmy że startujemy od PSXa. Grałem tam w FPSy w których co najwyżej celowało się strzałkami bo analogów (gałek) jeszcze nie było - może to mistrzu coś ci podpowie:
----- ANTYK CO NIE
Więc jeżeli wychodziła "strzelanka" to albo było automatyczne nacelowywanie poprzez przełączanie targetów albo strzałki i celowałeś z dobre 5 sekund by trafić, przeciwnicy w tych grach mieli bardzo słabe AI i dosłownie czekali cierpliwie aż ich nacelujesz i strzelisz. Zabawa zaczynała się na trybie HARD gdzie AI wzrastało i przeciwnik już nie chcial czekać na śmierć, wtedy musiałeś być naprawdę mistrzem by opanować taką technikę celowania i przejść Quake 2 itp. Te dzisiejsze FPSY na gałkach to dzieciniada dla takich weteranów jak ja. Z tą precyzją, którą nabyłem za młodu mógłbym zostać jubilerem lub zegarmistrzem God Damnit!
Dopiero później jak wprowadzono pada z "gałkami" i "rękawicę" zaczęły wychodzić gry z ich obsługą ale wciąż była to tylko alternatywa. Sytuacja zmieniła się dopiero na PS2 gdzie "gałki" zaczeły zastępować klasyczne strzałki we wszystkich ich dotychczasowych funkcjach. Wtedy właśnie wyszło to twoje śmieszne killzone z pełną obsługą analoga i gadżety jak mysz z klawiaturą do konsoli.
Dziś na PS3 w wielu grach strzałki są funkcjonalne tak jak X,O,kwadrat, i trójkąt tylko po lewej stronie pada.