Zastanawiam się nad kupnem konsoli i nie wiem która wybrać, może mi ktoś poradzić doradzić
PS4 czy Xbox One
patrz po exach i tym którzy koledzy mają którą konsole.
Ja posiadam PS4 od premiery. Ogólnie można powiedzieć, że jestem fanem konsol sony. Fanem ze względu na ekskluzywne tytuły. Wydaję mi się, że na tym właśnie powinien opierać się wybór konsoli. Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry najbardziej lubisz.. Mój wybór padał od zawsze na konsole sony. Ze względu na takie gry jak: Metal Gear Solid, Gran Turismo, Tekken, Final Fantasy, Silent Hill. Które są ekskluzywne dla konsoli sony.
@Edit. Teraz patrzę tak dopiero patrzę i widzę, że wiele z ww. tytułów utraciło już swoją ekskluzywność. Np. Final Fantasy XV czy Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Ale sentyment u mnie jednak pozostał Poza tym moim zdaniem pad od ps4 jest wygodniejszy, ale to jest kwestia osobista. Konsola chodzi cichutko, no i pozostaję kwestia jak dla mnie ważna. Zawsze jest możliwość przywrócenia niektórych tytułów zza grobu jak np: Crash Bandicoot, Medievil, Suikoden itd
No i na xone nie zagrasz w the best mmorpg ever jakim jest Final Fantasy XIV
Głównie chodzi mi oto żeby pograć wspólnie z żona na konsoli jak by się nam nudziło... nie mamy jakoś upatrzonych gier...
ja kupiłem pare dni temu ps4 i jestem mega zadowolony ( tak posiadałem ps3 )
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Obie konsole są dobre. Musisz sprawdzić gry, które już wyszły i te, które są w produkcji i stwierdzić, co bardziej Ci odpowiada. Osobiście myślę, że jeśli chcesz grać razem z żoną to Xbox One będzie lepszym wyborem ze względu na Kinect'a, przy którym razem można się świetnie bawić. Gry ekskluzywne na tą konsolę również są dobre do wspólnego grania, a do tego jeszcze Fable Legends, które zapowiada się wyśmienicie.
Osobiście posiadam Xbox'a One i jestem zadowolony, chociaż jeśli mam być szczery to na PS4 też bym pograł. Obojętnie, którą konsolę kupisz, będziesz w pewnym momencie miał lekki niedosyt i chęć posiadania drugiej konsoli ze względu na gry
Gdybyś miał więcej pytań odnośnie Xbox'a One to służę pomocą
@EDIT: Belias, Silent Hills nigdy nie ujrzy światła dziennego, ponieważ ta gra została porzucona
Również posiadam x one, i jestem za tą konsolą
pad w xboxie jest dużo wygodniejszy
lepsze exy według mnie są na x one
musisz sam wybrać czego oczekujesz obie konsole są bardzo dobre i każda warta jest swojej ceny
dodam że jeżeli ktoś z twoich znajomych ma x one możecie grać na 2 różnych konsolach na 1 koncie co oznacza że kupujecie gry 50% taniej
Zastanawiam się nad kupnem konsoli i nie wiem która wybrać, może mi ktoś poradzić doradzić