mam pytanie bo nie dawno czytałem na różnych stronach o pso2 że nie ma blokady ip i gdy pobierając
pso2 wyskakiwał mi błąd
,,brak połączenia internetowego sprawdź połączenie" i Internet mi chodzi pięknie ładnie i nie wiem co zrobić :/
mam pytanie bo nie dawno czytałem na różnych stronach o pso2 że nie ma blokady ip i gdy pobierając
pso2 wyskakiwał mi błąd
,,brak połączenia internetowego sprawdź połączenie" i Internet mi chodzi pięknie ładnie i nie wiem co zrobić :/
Zły dział, przeniosłem do właściwego
Nie spotkałem się z tym problemem, skąd ściągasz PSO2? Bo jak nie znasz japońskiego to i tak będziesz musiał pobrać tłumaczenie, a launcher tłumaczenia pozwala od razu pobrać kliienta. http://arks-layer.com - link do tłumaczenia.
pobieram z PlayPark i własnie tam mi ten błąd wyskakuje a japoński troche znam więc sobie poradzę
,,Unable to get information,please check internet connection"
Widzę gdzie problem, wersja PlayPark to wersja SEA, która co prawda ma zangielszczenie, ale ma też blok IP i jest BARDZO mocno w plecy z aktualizacjami. Nie wiem dokładnie skąd pobrać wersję JP, bo grałem tylko przez ten launcher, ale jak bardzo chcesz grać po japońsku, to możesz przez niego pobrać samą grę, bez tłumaczenia.
http://arks-layer.com/
Tu masz wszystko, czego potrzebujesz, żeby grać w zangielszczonego PSO2 na serwerze JP. Jest tam tam nawet napisane krok po kroku, jak się zarejestrować. Btw, polecam grać na gamepadzie, a klawiatury używać tylko do chatu
ok. Dzięki
już zakładam konto ;P
Ech ja to mam same problemy :x
pobrałem wszystko pięknie ładnie jeb error :x
z tego co ogarniam to mi brak plików ale nie wiem jakich
filesystem:chrome-extension://fdpohaocaechififmbbbbbknoalclacl/temporary/screencapture-file-C-Users-robert-Desktop-Nowy-20obraz-20mapy-20bitowej-bmp-1465927022118.png
na oba serwy jest IP blok. musisz mieć VPN pobranego.
Ech szkoda ale
zna ktoś jakiegoś dobrego VPN,a i instrukcje co i jak ? Trzeba zrobić ;p?
Wersja JP nie ma IP blocka, nigdy nie musiałem żadnego VPN ustawiać by grać...
@AkihisaPodałeś link do obrazka na swoim komputerze, wejdź tutaj, wyślij go w sieć i podaj link żebym mógł zobaczyć.
W PSO2 Tweakerze (upewnij się, że masz najnowszą wersję, chyba 3.0.8.5) naciśnij to kółko w górnym lewym rogu i wybierz "Check for PSO2 Updates (new method)". Tweaker zacznie poszukiwać w Twoim folderze PSO2 brakujących plików. Jeśli nie masz pobranej gry, Tweaker zrobi to za Ciebie. PSO2 waży ponad 35GB, jeśli się nie mylę. Aktualnie mam 13600/46673 pobranych plików i już jest 13GB (Tak, również przyszła mi ochota sobie pograć )
ok to podeśle za chwile
Xardoks to może polatamy tam po świecie we dwóch ;p?
Szczerze, to nie potrafię tego przeczytać
Mówiłeś że znasz japoński, to się teraz wykaż.
Na oko wygląda jakbyś nie mógł połączyć się z serwerem, zobacz czy http://pso2.jp/ Ci działa i czy możesz się zarejestrować normalnie, bo jak nie, to znaczy że Twój ISP jest na czarnej liście. Generalnie jakaś grupa robiła DDoS na PSO2 i Sega po prostu rzuciła mass blockiem na większość zachodnich ISP. Prawie wszystkie restrykcje zostały już dawno zniesione, ale niektóre ISP wciąż jeszcze mają bana. Jak nie możesz się połączyć ze stroną, to musisz ustawić VPN.
normalnie wchodze i robię konto
z mojego rozumowania krzaczków wynika że jak sie pobiera pso2 to jest błąd przy Pso2 upadaterem
i póki co czekam na pso2 tweaker jak się pobierze wszystko
Powiem Ci że kompletnie nie ogarniam gdzie jest problem. Pobrałeś grę przez Tweaker? Jak tak, to ma on pare wbudowanych fixów, przede wszystkim "fix Permissions", spróbuj go użyć.
jeśli uruchamiasz grę/updater bez tweekera to może się tak dziać....
wczoraj miałem odpalonego tweakera i pso2
Polios więc raczej może nie od tego ale czekam aż mi się zrobi do końca tweaker
No musisz dać mu dokończyć, Tweaker robi parę ważnych rzeczy
Mi wszystko działa. Na Ship 02:Ur jest chyba najwięcej osób posługujących się angielskim, dlatego tam gram. Używałem tylko PSO2 Tweakera (ver 3.0.8.7).
1. Check for PSO2 Updates (New method)
2. Troubleshooting ---> Fix Gameguard Errors, Fix PSO2 EXEs, Fix PSO2 Permissions
3. Troubleshooting ---> Check for Deleted/Empty Files, Check for Old/Missing Files
4. Install/Update Patches ---> English Patch, English Large Files, English Story Patch
5. Launch PSO2 ---> Możesz już bez problemu grać w PSO2 JP, GRATULACJE!