PSP - czy się opłaca?

Cześć wszystkim
Mam trochę odłożonych pieniędzy i chciałbym sobie kupić jakąś konsolę. Wybór padł na PSP, dlaczego? Przede wszystkim kręci mnie to że bede mógł sobie pograć w starsze gry przy lekko lepszej grafice ( crash , spyro !! ). Głównie lubie grac w gry platformowe oraz RPG a tych na tą konsolę jest jak najbardziej ok. Mam PS2 ale te gry mnie jakoś nie przyciągają. Mógłby mi ktoś doradzić jakiś model ewentualnie inną konsolę ze swoimi poradami. Nie znam się na tym aż tak dobrze i głównie nie chce kupywać potem gier za jakies wygórowane ceny. Najlepiej to jakby gry byłby za friko ( rozumiemy sie )

@edit

Niby mogę kupić też PS3 ale nie zadowala mnie to że miałbym płacić za gry. Jeszcze trochę też czuje strach przed zakupem PS3 bo potem bedzie leżał tak jak mój PS2 nieużywany od dawna.

Jak już chcesz kupić psp to tylko i wyłącznie model 3004 slim a dlaczego lepsza jest od poprzednich to już łatwo znajdziesz w sieci :)

szukaj 3004 slim z przeróbką. Nie kupuj nowych 3004 ani tych z 'oryginalnym' softem.

Tablet (300 zł) [4x 1.3 mhz/1gb ram ddr3/4gb wewnętrzna.] + Emulator PS1 = lepsza rzecz niż psp.

Powiem ci tak. Chciałem kupić sobie PSP. Chciałem kupić aparat kompaktowy. Chciałem czytnik ebooków. Skończyło się na tym, ze kupiłem smartphona.

Jeśli mam coś doradzać to jedynie szukanie urządzenia, które zastąpi ci jak najwięcej innych.

Jeśli chodzi o PSP to tak jak ktoś pisał. Kup 3004. Sam sprezentowałem kuzynce i po dokupieniu karty pamięci ma nieskończoną gierkotekę.

Ja mam psp 3004 które dostałem na komunie 4 lata temu. Działa w 100 % a bateria trzyma około 2 godz grania. Mimo że nie wychodzą nowe gry jest pare dla których warto ją kupić. Ja ci polecam wszystkie części pataponów, god of war, loco roco, prince of persia i wiele innych.

heh moje psp 1000 trzyma juz 7 lat, bateria prawie jak nowa, a sama konsola dosc czesto uzywana (teraz juz mniej) :). Wiekszej roznicy miedzy konsolami nie ma, oczywiscie 3000 ma rozne zbedne bajery dodatkowe, wiec naturalnie jest lepszym wyborem (do tego bateria chyba trzyma te pol godziny dluzej, ale baterie tez zawsze mozna miec dodatkowa :) ). Przerobienie konsoli to obecnie tez nie problem, kiedys trzeba bylo kombinowac, teraz tresowana malpa nawet jest w stanie to zrobic, nie mniej jednak im mniejszy soft konsola ma, tym lepiej (jezeli oryginalny, jak przerobiona to bez znaczenia).

Ja mam slima, light coś tam, jednego z ostatnich wersji softu i też bez problemu sobie przerobiłem samodzielnie. Przerobiłem jedynie aby móc emulować gry na gba, bo gry staram się kupować bowiem 40 zł mnie nie zbawi, chyba, że gier w naszym kraju nima, to wówczas kombinuje inaczej. Psp polecam, bo to dobry zabójca nudy i to wszędzie.

psp 3004 ma ten + ze ma wifi i podłączenie pod tv

gier na psp jest ponad tysiąc (samych na psp)

dodatkowo na psp można grać gry z ps1 pobierasz ów gierkę na ps1 wrzucasz do psp i grasz bo psp ma wbudowany emulator gier ps1

więc to ci daje kolejne kilkaset gier

dodatkowo można pograć na psp w gry z GBA i pegazusa są odpowiednie emulatory które doskonale działają na psp

i też to ci daje kolejne kilkatysięcy gier samych gier na pegazusa jest ponad 10 tysięcy

Więc na takim psp możesz grać w gry z Pegazusa GBA Ps1 i psp słuchać muzyki oglądać filmy przeglądać neta

ale i tak ci się znudzi :D ja kupiłem psp rajcowało mnie to że będę wszędzie mógł grać na początku pobierałem i grałem w gry cały czas

od klasyków na pegazusa/ps1/gba po współczesne gry na dysku miałem ponad 500gb gier na psp

ale po dwóch miesiącach znudziła mi się i teraz od 2 lat leży raz na jakiś czas odpalę ją i to wszystko

i dla tego jak zastanawiasz się nad ps3 to lepiej kup ps3

i nie znudzi ci się tak szybko jak ps2 na nim możesz za darmo przeglądać neta oglądać filmy na internecie co tylko chcesz

oglądać filmy wgrane z pendrive

gry mają bajeczną grafike + dzięki systemowi move doskonale będziesz się bawił grajac w tenisa czy grając w inny sport

jak ci gry single-player się znudzą nic nie stoi na przeszkodzie żeby pograć na multi-player z kumplem

Cześć wszystkim
Mam trochę odłożonych pieniędzy i chciałbym sobie kupić jakąś konsolę. Wybór padł na PSP, dlaczego? Przede wszystkim kręci mnie to że bede mógł sobie pograć w starsze gry przy lekko lepszej grafice ( crash , spyro !! ). Głównie lubie grac w gry platformowe oraz RPG a tych na tą konsolę jest jak najbardziej ok. Mam PS2 ale te gry mnie jakoś nie przyciągają. Mógłby mi ktoś doradzić jakiś model ewentualnie inną konsolę ze swoimi poradami. Nie znam się na tym aż tak dobrze i głównie nie chce kupywać potem gier za jakies wygórowane ceny. Najlepiej to jakby gry byłby za friko ( rozumiemy sie )

@edit

Niby mogę kupić też PS3 ale nie zadowala mnie to że miałbym płacić za gry. Jeszcze trochę też czuje strach przed zakupem PS3 bo potem bedzie leżał tak jak mój PS2 nieużywany od dawna.