PSP [Początki - Co i jak]

Witam.

Ostatnio postanowiłem kupić sobie PSP slim. Jednak jako że jestem CAŁKOWICIE zielony na ten temat proszę was o pomoc.

Otóż interesują mnie podstawy -

Czy aby grać muszę co chwilę zmieniać jakieś "płytki" z grami czy PSP działa jak dysk twardy i mogę na nim przechowywać co chcę?

Jeżeli to jakiś dysk twardy to jak wygląda wgrywanie gier - Potrzebuję od razu kupić kartę pamięci czy może mam już na początku mam daną ilość miejsca na gry?

Ile na oko przy ciągłym graniu wytrzymuje bateria?

Czy PSP szybko się psuje przy "delikatnym obsługiwaniu"

Czy zdarza się że nasze PSP nie uciągnie jakiejś gry jak to jest w przypadku PC czy może każde PSP jest takie same i chodzą wszystkie gry?

Jeżeli macie do napisania coś ciekawego na temat PSP nie krępujcie się - Nie wiem na temat PSP nic :D

No więc tak: Nie musisz zmnieniać dysków UMD/Płytek by grać, żeby przechowywać dane(I zapisywać gry) musisz mieć kartę pamięci(ale nie taką jak od aparatu... taką... mniejszą, do rzeczy sony).

Nie ma żadnego dysku twardego i takich tam w PSP, musisz dokupić kartę pamięci.

Bateria Wytrzymuje Bez grania około 7 H a z graniem około 5 H bez przerwy, oczywiście możesz kupić lepszą baterie.

PSP dość ciężko zepsuć gdy o nie dbasz i nie katujesz go.

Nie, Na psp wszystkie gry będą chodzić normalnie.

PSP rówineż możesz przerobić by wgrywać gry/aplikacje/emulatory/homebrewy ściągnięte z internetu

Na PSP możesz też oglądać filmy, zdjęcia, słuchać muzyki i przeglądać internet.

I to chyba tyle odemnie... Jakbyś chciał się dowiedzieć więcej o przerabianiu, aplikacjach i karcie pamięci napisz na email: vatxpl@gmail.com ;)

1: Jak zmienisz soft na piracki- mozesz odpalac z karty pamieci. Masz oryginalny soft od sony- odpalasz z umd, karta pamieci sluzy do save'ow , filmow, obrazkow i muzyki.

2: nie, nie masz tak na serio wolnej pamieci wbudowanej w psp

3: bateria wytrzymuje pare godzin na pewno, jednak nigdy nie testowalem tak na serio liczac czas.

4: psp to tak jak ps2 czy ps3, chodza wszystkie gry wyprodukowane na nie bez problemow

5: delikatne obslugiwanie jest nie mozliwe, sam tak niby sie z tym obchodzilem a juz z 3 razy mi przez przypadek spadlo (np. podczas ladowania lezalo na stoliku i zwierz mi kabel pociagnal). Poza niewidocznie uszkodza obudowa nic sie nie stalo, ale byly przypadki ze przez ,,spadniecie'' uszkadzala sie WiFi co uniemozliwialo grei nternetowa, surfowanie po necie itp.

Hmm... A taka karta pamięci do PSP jest chociaż zbliżona kwotą do np Micro SD?

Hmm... A taka karta pamięci do PSP jest chociaż zbliżona kwotą do np Micro SD?
Z tego co wiem karta 4 GB(taką ja mam) kosztuje około 70-80 zł.

A już myślałem że będzie gorzej... :)

A jak to jest z internetem?

A już myślałem że będzie gorzej... A jak to jest z internetem?
Co do internetu to sam nie mam dużej wiedzy na ten temat ale trzeba mieć sieć WI FI w domu albo odpowiednio skonfigurować psp i połączenia sieciowe(Poszukaj w google na pewno znajdziesz)

Czyli z internetem ciężko będzie.

A czym różni się PSP Slim od PSP Fat?

A czym różni się PSP Slim od PSP Fat?

Jedno odżywia się warzywami, a drugie fast foodami.

Z internetem to prosta sprawa. Co 100 metrow znajdzie sie jakas niezabezpieczona siec. nie mowiac juz o centrum miasta. Sam mam routera w polsce ktory robi siec bezprzewodowa i kumpel wyzej uzywa internet za freeko :)

Slim a fast ? jezeli masz wybor to tylko SLIM. Fast jest ciezsy brzydszy i mniej wydajny. Hmmm Wydajny ? chodzi oto, ze bateria trzyma troszke krocej i ekran latwiej sie rysuje. Zaplacisz pare zetow wicej a sprzecior lepszy.

To jak to dokładnie jest z tym internetem... Nie muszę nic robić i jak trafię na niezabezpieczoną sieć to mogę siedzieć na necie za free?

Czy muszę najpierw w jakiś sposób PSP przerobić?

Tak dawajcie chlopakowi nadzieje. Masz jakies 5% szans na znalezienie nie-zabezpieczonej sieci z transferem wiekszym niz 1kbps.Jak nawet znajdziesz to nie masz tego 24/7 i w kazdej chwili moga ta siec zamknac. Kup sobie router ( ok. 150 zł) z wifi, uzyskaj pozwolenie od uslugodawcy internetowego na podlaczenie 2 urzadzen pod 1 kabel (telefon wystarczy) i podlacz sie z PSP na swoj wlasny net, bedziesz mogl siedziec na necie przy wylaczonym komputerze i 24/7 z transferem takim samym jak na kompie. Neta masz takiego samego jak tutaj, bez przerabiania sie normalnie podlaczasz.

Znam latwiejsze metody:

Kupuj oryginaly:).

edno odżywia się warzywami, a drugie fast foodami.

hahaha!! Padlem xD.

Przed zakupem PSP zobacz, czy czasem Nintendo DS nie bedzie Ci bardziej odpowiadac. Wieksza biblioteka gier, PODOBNO bardziej grywwalne. Tyle, ze grafika gorsza. Ale kto powiedzial, ze grafa jest wazna :F

Znam latwiejsze metody:Kupuj oryginaly:).hahaha!! Padlem xD.Przed zakupem PSP zobacz, czy czasem Nintendo DS nie bedzie Ci bardziej odpowiadac. Wieksza biblioteka gier, PODOBNO bardziej grywwalne. Tyle, ze grafika gorsza. Ale kto powiedzial, ze grafa jest wazna :F

To zalezy czy woli gry dynamiczne np sciganki jakies fpsy to psp , jak rpg itp to NDS

Ja lubię każdy typ gry :D

Raz mam ochotę na jakiegoś fightera, czasem na FPS'a a innym razem na RPG. Jednak zdecydowanie wole dynamikę gry.

Ale gry na DS sa rownie dynamiczne...

Mam PsP i do mnie też możesz kierować pytania .

Z dynamicznych gier samochodówek to polecam Burnout Legends .

A bijatyki to Tekken , ale tego są dziesiątki .

Od premiery PSP 3000 jest mały BUM! i powstanie wiele nowych gier .

Np. Assassin's Creed: Bloodlines . Gran Turismo (podobno 800 pojazdów ma być) czy Dirt 2 .

To kilka losowych tytułów z bardzo długiej listy premier na 2009/10.

1 października jest premiera PSP Go cena taka prawdopodobnie taka sama jak za inne wersja .

Ale ta wersja konsolki jest tylko alternatywą bo niema odtważacza UMD i skupia się na promowaniu dystrybucji cyfrowej po przez PSN

Możesz tez duzo dowiedzieć sie na PSP team może znasz stronke.

Co do gier na psp... jest ich ogrom, od ULEPSZONYCH gier flashowych(np. N+, flOw PSP) po takie tytuły jak Metal Gear Soild, Burnout, Final Fantasy, Gulity Gear...

Oto MOJA lista najbardziej polecanych gier na PSP:

Metal Gear Soild: Portable Ops

Burnout: Dominator

Loco Roco

Patapony

Hot Pixel/Hot PXL

Metal Slug Anthology

Worms Open Warfare 2 :3

Witam.

Ostatnio postanowiłem kupić sobie PSP slim. Jednak jako że jestem CAŁKOWICIE zielony na ten temat proszę was o pomoc.

Otóż interesują mnie podstawy -

Czy aby grać muszę co chwilę zmieniać jakieś "płytki" z grami czy PSP działa jak dysk twardy i mogę na nim przechowywać co chcę?

Jeżeli to jakiś dysk twardy to jak wygląda wgrywanie gier - Potrzebuję od razu kupić kartę pamięci czy może mam już na początku mam daną ilość miejsca na gry?

Ile na oko przy ciągłym graniu wytrzymuje bateria?

Czy PSP szybko się psuje przy "delikatnym obsługiwaniu"

Czy zdarza się że nasze PSP nie uciągnie jakiejś gry jak to jest w przypadku PC czy może każde PSP jest takie same i chodzą wszystkie gry?

Jeżeli macie do napisania coś ciekawego na temat PSP nie krępujcie się - Nie wiem na temat PSP nic :D