Punkty za pomoc

Witam.

Zauważyłem iż na wielu forach widnieje pod avatarem napis : "Pomógł x razy" lub "Pochwał : x"

Zastanawiałem się długo dlaczego nasze forum nie posiada takiego "bajera". Takie cuś daje użytkownikowi większą wiarygodność(nie wiem czy dobrze to ująłem) w zdanie innego forumowicza. Wielokrotnie widziałem, że na zdanie użytkownika z większą ilością plusów ludzie zwracają większą wagę i bardziej mu wierzą. Kto wie. Może za określoną ilość plusów/pochwał była by nowa ranga : Spec/Specjalista.

Wcale nie chce tutaj napisać, że nasze forum jest gorsze ;)

Nie wiem czy taki temat był rozważany. Jak tak to trudno, mój błąd.

Nie piszę również, że ma być tak jak napisałem.

Pozdrawiam.

Kiedys byl podobny system, ale sie nie sprawdzil. Juz nie pamietam dlaczego, ale bylo ogolnie za duzo dziecinady - ludzie co chwila sie upominali o pochwaly, i tak dalej.

Można by było to jakoś usprawnić i spróbować jakiś okresik próbny. Wiadomo, nie obejdzie się i bez takich incydentów, że będzie wojna o jednego +. Ale na wielu forach widziałem, że nie było właśnie z tym problemu. Mamy dużo "dojrzałych" użytkowników, którzy chyba jakoś przetrwają stratę jednego "plusika". Myśle, że system plus/minus sprwdził by się o wiele gorzej z powodu takiego, że użytkownicy trzaskali by sobie minusiki z byle powodu/klótni/ze złośliwości.

IMO takie coś jest niepotrzebne.

Proponuje pod profilem umieścić żółte kaczuszki. Czym więcej kaczuszek tym jesteśmy bardziej pro ... YeaAAAA ...

@Up. Patrze na Twoje posty/zachowanie i myśle, że o Tobie pisze Dzz. A co to kaczuszek... ONE NIE SĄ STRASZNE. Czy Ty nie wiesz, że prawdziwą groze wzbudzają dzikie i szalone wieeelkie monstrualne MISIE KOALA!?

Dużo ludzi patrzy właśnie tez na to : jaką masz range na forum, ile masz postów itp. To daje ludziom jakieś pojęcie o Twojej wiedzy na temat MMO. Nie sugeruję, że nowy użytkownik ma być ciemny w MMO, ale ludzie patrzą ile w tym "siedzisz". Takie rozwiązanie myśle, że by w pewnym stopniu pomogło.

@Up. Patrze na Twoje posty/zachowanie i myśle, że o Tobie pisze Dzz. A co to kaczuszek... ONE NIE SĄ STRASZNE. Czy Ty nie wiesz, że prawdziwą groze wzbudzają dzikie i szalone wieeelkie monstrualne MISIE KOALA!?Dużo ludzi patrzy właśnie tez na to : jaką masz range na forum, ile masz postów itp. To daje ludziom jakieś pojęcie o Twojej wiedzy na temat MMO. Nie sugeruję, że nowy użytkownik ma być ciemny w MMO, ale ludzie patrzą ile w tym "siedzisz". Takie rozwiązanie myśle, że by w pewnym stopniu pomogło.

Co ma piernik do składaka ??

Było już coś takiego i uwierzcie, że było to niepotrzebne i dobrze, że zostało skasowane. Niektórzy po prostu za nic dawali komuś -1pkt i tak się zebrało bezsensowne naliczanie punktów. Lepiej zostawić tak jak jest.

Tak naprawdę taki system istnieje, a przynajmniej podobny. Jesteś aktywny, pomagasz userom, przyczyniasz sie do rozwoju forum to zostajesz stałym bywalcem.

Już widzę hordy dzieciaków naciskających negatywne opinie i śmiejące się przed monitorem <_<

@UP

Dokładnie tak samo pomyślałem. Ogólnie to znam takie forum co są plusiki i minusiki ;p I jakoś to strasznie jest badziewne. bo każdy pisze na sygnaturce: Zbieram plusy! Zbieram minusy! jakby to miało zależeć od życia czy śmierci ;p

Tematy wyglądały by tak

- Pytanie, prośba o pomoc

- W miare żetelna odpowiedź

- odpowiedź niemal identyczna jak wyżej, nieco zmieniona przez jakiegoś dzieciaka, który chce mieć więcej postów i dostać pomógł

- To samo co wyżej

Czyli to jest zupełnie niepotrzebne. Byłem na forum, gdzie 'pomógł' przydzielał administrator lub moderator. Lepsze rozwiązanie ale myśle, że i tak nie potrzebne.

Fajne jest coś takiego... Można byłoby dawać tylko + (czyli np. pomógł) i miałby do tego prawo tylko założyciel tematu. Takie coś zdecydowanie byłoby lepsze od +/- i wątpię, żeby ktoś się o to gryzł.

Było to już 2 razy wprowadzane, i oby nigdy więcej, w jeden dzień miałem -20~ :(

@edit

501 post - zapraszam na imprezę !:DD

@Sokyre - może się nie starałeś ;)

@Thequartz - dobry pomysł.

Jednak czekam też na zdanie większej ilości moderatorów/admina.

Tak jak powiedziano wcześniej, coś takiego istniało i teoretycznie funkcjonowało na forum. Teoretycznie, bo praktycznie nie miało to żadnego sensu. Wydaje mi się , że nie inaczej byłoby w tym wypadku. Oczywiście jeżeli będzie jakieś większe parcie na ten pomysł, to zobaczymy co da się zrobić.

Witam.

Zauważyłem iż na wielu forach widnieje pod avatarem napis : "Pomógł x razy" lub "Pochwał : x"

Zastanawiałem się długo dlaczego nasze forum nie posiada takiego "bajera". Takie cuś daje użytkownikowi większą wiarygodność(nie wiem czy dobrze to ująłem) w zdanie innego forumowicza. Wielokrotnie widziałem, że na zdanie użytkownika z większą ilością plusów ludzie zwracają większą wagę i bardziej mu wierzą. Kto wie. Może za określoną ilość plusów/pochwał była by nowa ranga : Spec/Specjalista.

Wcale nie chce tutaj napisać, że nasze forum jest gorsze ;)

Nie wiem czy taki temat był rozważany. Jak tak to trudno, mój błąd.

Nie piszę również, że ma być tak jak napisałem.

Pozdrawiam.