Punkty

Dosłownie przed chwilą wpadłem na ten pomysł. Od pomyślenia "Hej, wymyślmy coś by wypromować stronę" do tego pomysłu upłynęło 6 sekund.

WIĘC...

Punkty.

Po pierwsze trzeba uprościć rejestrację, mówię tutaj o przycisku Rejestracja, zwiększyć jego wielkość 1.5 krotnie i będzie ok.

Pomysł polega na tym, że ludzie na stronie mogą zdobywać punkty. Jak je zdobyć? Otóż:

Za skomentowanie gry (raz na każdą grę) otrzymujemy punkt.

Za zgłoszenie gry, która zostanie zaakceptowana - 10 punktów

Za zaproszenie na serwis przyjaciela* - 30 punktów.

Za stworzenie filmiku, który dostanie się na kanał - 15 punktów.

Za rejestrację na forum** (jednorazowo dla konta) - 5 punktów.

Za wrzucenie pracy na konkurs - 10 punktów

Za zagłosowanie na stronę w topliście - 1 punkt na dzień

I wiele innych aktywności, których nie mogę sobie przypomnieć.

Na stronie prowadzony byłby ranking użytkowników, top 10. Dodatkowo, od pewnej ilości punktów można podjąć akcję na stronie:

5 punktów

Dodanie gry, newsa, zgłoszenie na konkurs

10 punktów

Dodanie awatara, dokładniejszych danych na temat siebie

25 punktów

Stworzenie mini-bloga na swoim profilu, każdy kolejny wpis potrzebuje dodatkowych 5 punktów.

I tak dalej.

To powinno ożywić stronę, trzeba by tylko dodać kilku dodatkowych moderatorów żeby likwidowali spamowanie. Zgłaszam się.

*Przyjaciel musi nabić 15 punktów by dostać bonus.

**Możliwość przypisania konta na stronie do konta na forum.

Ja jestem na nie (choć nie mi o tym decydować). Od razu zacznie się masa spamersów itp. Oczywiście jeżeli nie będzie punktów za napisanie posta na forum to jestem na tak.

To na stronie głównej?

Był już kiedyś taki system... however to by wymagało napisania odpowiedniego systemu, ręczne dopisywanie tego do listy w notatniku/na forum mija się z celem. Po prostu za dużo roboty.

A sprawa moderatora, na razie zespół radzi sobie dobrze, nie widzę potrzeby w dodawaniu moderatora.

Niemniej, pomysł godny uwagi, i gdyby nie to, że wszystko zależy od Chmarusa to pewnie byłbym już w trakcie wprowadzania tego. :)

A co za te punkty... ?

Ludzie w dzisiejszych czasach są pazerni :P

Jeśli nic nie będzie za pkt. to nikt na to nie pójdzie.

Pomysł bardzo fajny. Gorzej jednak z jego realizacją. Na forum można wprowadzić punktacje, np. za zakładanie topiców w dziale recenzje/poradniki i nie jest to w sumie trudne. Gorzej z integracją punktów zdobywanych na portalu np. za komentowanie, dodawanie gier. Pozostaje odwieczny problem jak to zintegrować z bazą danych forum dyskusyjnego, niestety portal i forum to kompletnie dwie osobne bazy danych. Chyba, że rozwiązalibyśmy to ręcznie i notowali punkty na kartach papieru. Nie muszę chyba mówić, że to nie najlepszy pomysł. System poleconych z naliczeniem bonusu w chwili gdy użytkownik osiągnie sam odpowiednią ilość punktów też wydaje mi się ciężkie w realizacji. Ogólnie mogę zapewnić, że coś na kształt tego systemu powstanie. Trudno mi jednak powiedzieć kiedy dokładnie :P

Brzmi fajnie poza:

To by spowodowało tylko i wyłącznie spam. A reszta wydaje się być trafiona.

Mimo, że to nie jest oryginalny pomysł, to jednak bardzo dobry. Jednak jest jest rzecz niedopracowana. Należy wymyślić, jakieś nagrody, dla osób posiadających największa ilość punktów, bo te nagrody wymyślone przez Kozaka mogą okazać się mało przyciągające. Dobrze byłoby, gdyby udało się wymyślić jeszcze coś dodatkowego, bardziej kuszącego :)

Może wprowadźmy system reputacji ?

Admini i Redaktorzy będą je mogli dodawać ?

Reputacje będzie się dostawało za poradniki, recenzje i za super pomoc.

Reputacja będzie oznaczała zaufanie użytkownika, a minusowa np -15 reputacji będzie ban na 3 dni i reputacja się wyzeruje.

Zaś od np. 100+ będzie odznaka Vip od 250+ Pr0 User czy coś w tym stylu wszystko będzie się zaliczało do zaufania.

Na minusie będzie nad reputacją pisać np. Niegrzeczny, a nad pozytywną Grzeczny ale to są przykłady :P.

Na jutro mogę projekt/przykład zrobić.

System reputacji jest, nikt z niego nie korzysta, a ja sobie roboty nie dam więcej wcisnąć.

Problem w tym że ta reputacja na forum nie działa.

Reputacja już działa, naprawiłem. Dzięki, że mnie poinformowałeś, dla testu dostałeś jeden punkt.

Dzienny limit punktów reputacji to 10 (w ciągu 24h możesz rozdać tylko 10 negatywnych i 10 pozytywnych punktów).

Tylko 10 negatywów w ciągu dnia? xD

Sam pomysł może dobry, tylko dużo było by liczenia tych punktów... A co do nagród, to nie musi być tutaj coś wielkiego.

No i ktoś mi dał minusa zabije ja powinienem dostać plusika bo przypomniałem :D.

Reputacja dobra tylko jakby była widoczna na postach tzn. obok posta na profilu, a nie że wchodzisz na jego profil.

Dosłownie przed chwilą wpadłem na ten pomysł. Od pomyślenia "Hej, wymyślmy coś by wypromować stronę" do tego pomysłu upłynęło 6 sekund.

WIĘC...

Punkty.

Po pierwsze trzeba uprościć rejestrację, mówię tutaj o przycisku Rejestracja, zwiększyć jego wielkość 1.5 krotnie i będzie ok.

Pomysł polega na tym, że ludzie na stronie mogą zdobywać punkty. Jak je zdobyć? Otóż:

Za zgłoszenie gry, która zostanie zaakceptowana - 10 punktów

Za zaproszenie na serwis przyjaciela* - 30 punktów.

Za stworzenie filmiku, który dostanie się na kanał - 15 punktów.

Za rejestrację na forum** (jednorazowo dla konta) - 5 punktów.

Za wrzucenie pracy na konkurs - 10 punktów

Za zagłosowanie na stronę w topliście - 1 punkt na dzień

I wiele innych aktywności, których nie mogę sobie przypomnieć.

Na stronie prowadzony byłby ranking użytkowników, top 10. Dodatkowo, od pewnej ilości punktów można podjąć akcję na stronie:

5 punktów

Dodanie gry, newsa, zgłoszenie na konkurs

10 punktów

Dodanie awatara, dokładniejszych danych na temat siebie

25 punktów

Stworzenie mini-bloga na swoim profilu, każdy kolejny wpis potrzebuje dodatkowych 5 punktów.

I tak dalej.

To powinno ożywić stronę, trzeba by tylko dodać kilku dodatkowych moderatorów żeby likwidowali spamowanie. Zgłaszam się.

*Przyjaciel musi nabić 15 punktów by dostać bonus.

**Możliwość przypisania konta na stronie do konta na forum.