PVE i dungeony!

Witam drodzy forumowicze!
Poszukuje gry MMORPG, ale gry, która jest jak w tytule zaznaczylem mocno nastawiona na PVE! PVP mnie nie interesuje, moze go nawet nie byc.
Sam juz nie wiem czy wymagam czegos, co wcale nie istnieje, bo sciagam i testuje tytuly, ale czy to po krótszych, czy po dluzszych testach, wylaczam i mówie "Nie, to nie to".
A zatem byc moze ktos z was udzieli mi pomocy w tej mece i zaspokoi moje pragnienia.
Gatunek: MMORPG
Sprzet: Pójdzie wszystko
Cechy: Fantasy mmorpg
+ rozwiniete PVE - Dungeony i raidy to cos co uwielbiam, bez tego nie da rady :(
+ Kolejna wazna rzecza jest to, aby w grze nie przewazaly questy, nie znosze tego. Czyli krótko mówiac- Grind
+ Brak P2W. Czyli item shop owszem, ale raczej kosmetyka.
+ Model gry- jakikolwiek, B2P,P2P,F2P.
+ No i milo by bylo jakby gra byla zywa, mam na mysli to, aby byla to gra o która dbaja wydawcy.

+ Azjatyckie klimaty mnie strasznie odrzucają

Przypadly mi do gustu:
L2 kiedys gralem na prywatnym serwerze, nie bylem jakims koksem, ale klimat gildyjny jaki tam panowal to cos niesamowitego.
Path of exile Gra bardzo przyjemna, aczkolwiek end game mnie znudzil.
Wow Lepszej gry nigdy nie udalo mi sie doswiadczyc, ale uniwersum warcrafta juz mnie troszke znudzilo i szukam czegos nowego.

Nie przypadly mi do gustu:
ESO
Aion
FFXIV
Revelation Online
Blade n Soul

ooo w sumie mógłbym się pod tym podpisać :)

A jeśli można spytać to dlaczego FFXIV nie przypadł Tobie do gustu? Ta gra posiada wszystko czego szukasz i z całą szczerością mogę powiedzieć że drugiej gry z takim poziomem pve nie znajdziesz na rynku.

@Krido o FFXIV dużej wiedzy nie mam, nawet byłem bardzo nastawiony na ten tytuł, gdyż widziałem wiele rekomendacji tutaj, ale ilość questów strasznie mnie odrzuciła. Nie mówię, o questach dodatkowych, ale mam wrażenie, że nawet nie licząc już tego story line, to chociażby aby odblokować challange log, trzeba latać gdzieś do innych miast. Nie skreślam tego tytułu, być może nie odkryłem go na tyle aby sie do niego przekonać.

Wasze opinie na pewno mi w tym pomogą :)

TESO - najlepszy wyglad dungeonow jaki widzialem w mmo trzeba poprostu chwile pograc .

A jezeli dg to oczywiscie wow , ktory jest krolem mmo.

ew TERA w , ktorej tez jest troche dungow.

Teso, ArcheAge , blackdesert nie wymagaja pvp jest duzo grindu

Z tym że w Black Desert to ktoś od tak może przyjść na spota i bez powodu Ciebie zabić a kolega szuka gry mmo w której pvp by mogło nie być a taki open world pk raczej się nie nadaje :).

Co do FFXIV to sam jestem nowy w tym tytule. Gram tylko 2 miesiące a w story jestem dopiero pomiędzy podstawką a dodatkiem. I powiem że jest dużo zadań ale nie musisz wszystkich ich robić. Story oczywiście trzeba bo content odblokowują ale są również niebieskie zadania które content odblokowują taki jak na przykład challenge log czy dungi. Co do samego challenge loga to go będziesz mógł odblokować jak skończysz main story zadanie na 20lv i ogólnie mniej więcej w tym okresie gra się bardziej otworzy na możliwości bo do 20lv to wszystko masz poblokowane. Tak więc jak mi radzili w gildii, rób story>niebieskie zadania>wszystko inne albo zatrzymaj się w mieście i zagadaj do jakiś randomów i pospamuj emotkami czy porób jakieś rp :3.

Ale tak jak mówię, gra się otwiera dopiero po takim tygodniu grania 2-3h dziennie. A co do walki to szczerze powiem że na początku jest straaaasznie wolna ale na 50lv przyspiesza do poziomu innych mmo. Tylko że zamiast spamować 3-4 skille to będziesz musiał używać minimum 10 :D

A co do dungów to nawet pierwsze dungi na 15lv są strasznie fajne i szczerze powiem że lepsze od niektórych end-gamowych dungów w innym mmo a im dalej tym miodnie :).

Co do serwerów to polecam wybierz jaki chcesz bo wszędzie znajdziesz ludzi do gry i nie ufaj innym jak będą Tobie mówić że tylko na Moogle i Phoenix znajdziesz ludzi do gry :). Wszędzie jest mnóstwo nowych graczy a na dungi/triale/rajdy jest party finder który wyszukuje ludzi ze wszystkich serwerów.

Edit: Ja osobiście gram na Zodiark i mam całkiem fajną polską gildię co robi cały kontent w grze + rp i miłe rozmowy na chacie :)

>Grind

>Brak PvP

Wybierz jedno. Nie ma gry z grindem gdzie nie ma open pvp bo wszak o to chodzi w tych grach :F

Jeśli interesuje cie PvE to niby GW2, ale ono bardzo mocno stawia na lore i questy, więc cóż.

No i Black Desert, ale jak ludzie wspomnieli wyżej - tam jest pk.

Grind - A word used in any MMO representing the repetitive actions taken in order to make the character stronger.

Tyle tytułem wstępu ponieważ większość graczy mylnie myśli że grind oznacza jedynie bicie mobów w nieskończoność.

A co do grindu albo brak pvp to też nie prawda bo praktycznie wszystkie gry pve mają grind w sobie bo inaczej nie byłoby co robić.

WOW to jest bardzo dobra propozycja niby jest to pvp Ally vs Horda ale poza bg go wlasciwie nie ma

WOW to jest bardzo dobra propozycja niby jest to pvp Ally vs Horda ale poza bg go wlasciwie nie ma

A czytałeś post do końca, czy tak tylko rzuciłeś okiem? Napisał wyraźnie że uniwersum wowa się mu przejadło.

Co do tematu, sprawdzałeś Rift?

może elsword?

end-game to grind SD oraz heroicow, badz innych dungeonow po tytuly; dungeonowka; PL nie jest zywy i jest p2w, NA jest zywy jednak p2w, Void zywy, bez p2w, KR zywy,bez p2w; jedyne co moze cie odstraszyc to niektore kostiumy oraz postacie z cyckami wiekszymi niz bronie(tego ostatniego nie bierz doslownie); pvp jest opcjonalne; raidow obecnie nie ma, jednak wkrotce moga dodac nowy, ktory bedzie prawdopodobnie drabakim v2

Dziękuję wszystkim, po głębszym zastanowieniu stwierdziłem, że dam jeszcze szanse Final Fantasy XIV, chyba jest to tytuł, któremu warto poświęcić troszke czasu i go poznać.

Pozdrawiam

Witam drodzy forumowicze!
Poszukuje gry MMORPG, ale gry, która jest jak w tytule zaznaczylem mocno nastawiona na PVE! PVP mnie nie interesuje, moze go nawet nie byc.
Sam juz nie wiem czy wymagam czegos, co wcale nie istnieje, bo sciagam i testuje tytuly, ale czy to po krótszych, czy po dluzszych testach, wylaczam i mówie "Nie, to nie to".
A zatem byc moze ktos z was udzieli mi pomocy w tej mece i zaspokoi moje pragnienia.
Gatunek: MMORPG
Sprzet: Pójdzie wszystko
Cechy: Fantasy mmorpg
+ rozwiniete PVE - Dungeony i raidy to cos co uwielbiam, bez tego nie da rady :(
+ Kolejna wazna rzecza jest to, aby w grze nie przewazaly questy, nie znosze tego. Czyli krótko mówiac- Grind
+ Brak P2W. Czyli item shop owszem, ale raczej kosmetyka.
+ Model gry- jakikolwiek, B2P,P2P,F2P.
+ No i milo by bylo jakby gra byla zywa, mam na mysli to, aby byla to gra o która dbaja wydawcy.

+ Azjatyckie klimaty mnie strasznie odrzucają

Przypadly mi do gustu:
L2 kiedys gralem na prywatnym serwerze, nie bylem jakims koksem, ale klimat gildyjny jaki tam panowal to cos niesamowitego.
Path of exile Gra bardzo przyjemna, aczkolwiek end game mnie znudzil.
Wow Lepszej gry nigdy nie udalo mi sie doswiadczyc, ale uniwersum warcrafta juz mnie troszke znudzilo i szukam czegos nowego.

Nie przypadly mi do gustu:
ESO
Aion
FFXIV
Revelation Online
Blade n Soul