PvP a ludzie

Witam, chciałem zapytać jak wygląda sprawa z PvP na Burning Legionie, doszły mnie słuchy, że wiekszość ludzi z hordy uciekła do ally i nie ma za bardzo z kim pykać po stronie hordy ale nie wiem czy w to wierzyć.

I jeszcze jedno pytanie, jeśli chce pograć PvP to jaki realm wybrać, tylko nie mówicie, że Outland bo tam wbić się do jakiejś grupy rbg czy arena teamu graniczy z cudem, ciorałem jeszcze w MoP dużo lockiem i mimo dużych osiągów znalezienie kompanów żeby pograć coś wiecej nie było zbyt łatwe :) ewentualnie jakie realmy polecacie, gdzie można pograć PvP jak i PvE, Defias brotherhood , czy moze któryś z nowych, venture Co ...

PvP aktualnie jest prawie martwe, bo w WoD poza Ashranem, który podobno jest bardziej PvE niż PvP, nic nowego Blizz nie dodał. Czas oczekiwania jest całkiem długi. Dlatego w patchu 6.2.1 mają wejść najemnicy, czyli jak np. grasz u Ally, a u Hordy będa długie kolejki to będziesz mógł jako najemnik grać po stronie Hordy mecz. Jeśli zależy tobie na PL gildii to polecam sprwadzić ich spis na WoWCenter.pl pod kątem gildii nastawionych na PvP.

PvP aktualnie jest prawie martwe, bo w WoD poza Ashranem, który podobno jest bardziej PvE niż PvP, nic nowego Blizz nie dodał.

Blizzard zawsze stawiał PvE nad PvP i tak już raczej zostanie do końca. Mieli wiele lat na wprowadzenie porządnych zmian i tego nie zrobili.

To prawda, że po stronie alliance są dłuższe kolejki gdyż ally ma lepsze raciale do pvp. Gra jest zniszczona przez rusków ponieważ używają oni w ogromnej większości botów, które automatycznie przerywają casty spelli itp. Czasami jak gram areny i widzę rusków to odechciewa się grać, niby blizz coś to banuje ale jakoś tego nie widzę.

Pomijając Realm, jak chcesz grać pvp to tylko w ally, niedawno na reddicie ktoś zapodał fajną stronkę z proporcjami zwycięstw/przegranych na BG po obu stronach konfliktu, główna myśl to 64 [A] : 36 [H], choć na takim AV (jedno z BG) jest już 80 : 20... to już wystarczająco wiele mówi. Masz adres: klik

Co do 'ruskich', osobiście od zawsze byłem i jestem zdania, że powinni mieć swoje serwery i IP blocka na EU, we wszystkich grach, bo to co się dzieje nie tylko w wowie ale też lolu, docie, cs itd. woła o pomstę do nieba. Jest też kwestia cen, wiecie że prepy (60dni) u nich stoją za ~45zł gdzie u nas ~85, draenor ~50zł, to samo na allegro z wieloma grami na steamie (aktywacja przez VPN)?

w WoD poza Ashranem, który podobno jest bardziej PvE niż PvP, nic nowego Blizz nie dodał

nie podobno.. Ashran to śmiech na sali, były huczne zapowiedzi, wywiady z devami jak to będziemy się świetnie bawić a wyszło jak zawsze, już lepiej by wyszli czasowo i pieniężnie jakby odnowili WG i TB

Jeśli jesteśmy przy racialach to wszyscy wiedzą że Human jest op'e i blizz nic z tym nie robi w tym dodatku tylko zrobili jeszcze op night elfy... Niestety ale dopóki nie zrozumieją, że trzeba usunąć raciale, poprawić BG (teren, bossy) (albo nie zwolnią ludzi którzy od dawna niszczą ten aspekt gry np. Brian Holinka) to w kwestii PVP nic się nie zmieni, lepiej pograć w jakąś mobę albo fpsa.

W WoD miały być zmiany raciali i nic z tego nie wyszło. Największym problemem jest to, że po prostu nic do PvP nowego nie dali, a sety z pvp seasons to recolor setów z raidow.

Ostatnio sprawdzałem ile botów jest na battlegroundach i powiem wam, że jest tragedia. Czasami z połowę graczy stanowią boty ...

Witam, chciałem zapytać jak wygląda sprawa z PvP na Burning Legionie, doszły mnie słuchy, że wiekszość ludzi z hordy uciekła do ally i nie ma za bardzo z kim pykać po stronie hordy ale nie wiem czy w to wierzyć.

I jeszcze jedno pytanie, jeśli chce pograć PvP to jaki realm wybrać, tylko nie mówicie, że Outland bo tam wbić się do jakiejś grupy rbg czy arena teamu graniczy z cudem, ciorałem jeszcze w MoP dużo lockiem i mimo dużych osiągów znalezienie kompanów żeby pograć coś wiecej nie było zbyt łatwe :) ewentualnie jakie realmy polecacie, gdzie można pograć PvP jak i PvE, Defias brotherhood , czy moze któryś z nowych, venture Co ...