Pvp Legion

Yo, jak wygląda pvp w Legionie? Są tylko areny/bg czy jest jakaś mapa typu Tol Barad czy Ashran? Jak wygląda balans pvp? Jest ok czy ludzie zabijają się na 3 hity? Długo się czeka na areny/bg na różnych lvlach? A pomijając pvp raidują ludzie raidy z woda?(brak legionu w tym momencie)

Dzięki i pozdrawiam:)

chcesz open world pvp to vanilla wow elysium-project

global to areny i rated bg, zeby sie dobrze bawic potrzebujesz pvp gildie imho

balans jest jak zawsze pewne spece teraz za nast patch nastepne dobrze miec ze 3 postacie ograne i gotowe zawsze

outland ally pvp (pl gildie sa)

ravencrest int gildie masz tam pve

stormscale horda int

p.s

na blu malo pvp gildii maly wybor jak chcesz wybor to jak wyzej, ofc areny teraz mozna cross serwer pykac ale bez fajnej pvp gildii z atmosfera to ci sie szybko znudzi

1. Tylko areny/BG. World PvP jest, ale na Broken Isles (mapa Legionowa). Niedługo wchodzą PvP brawle, ale one modyfikują już istniejące BG.

2. Balans PvP wygląda bardzo dobrze, głównie dlatego, że Blizzard uprościł statystyki do kilku i o wiele łatwiej im teraz jest zbalansować grę. Na PvP jesteś skalowany do pewnych statystyk i dostajesz mały bonus procentowy od gearu, do max 10%.

3. Czeka się krótko, ale to na max lvlu, na niższych z 2-3 minuty.

A nie rajcuje mnie WoW sprzed dekady:P

A te world pvp questy sa ok? Da się kogoś spotkać? Ogólnie warto zakupić legion wg waszej opinii?

Legion jest świetny, ale szczerze to widząc twoje zamiłowanie do PvP, to nie wiem czy polecać.

W sensie postacie są zmienione, gra się nimi lepiej, jest większy balans, spotyka się przeciwną frakcję często, przy robieniu WQ prawie zawsze itd.

Ale sam gram głównie PvE i ciężko mi stwierdzić, czy aktualne PvP, mimo wielu usprawnień, jest w stanie spełnić oczekiwania gracza nastawionego na PvP, bo sam zawsze traktowałem PvP jako odskocznię od PvE.

Taki stan rzeczy jest bo latania jeszcze nie ma a w następnym patchu będzie i obawiam się, że ludzi już tak nie będzie widać tak jak to było na wodzie x.x Muszę jeszcze dobrze przemyśleć kupno legionu z prepaidem. Dzięki za odpowiedzi;)

Ja między innymi ze względu na pvp w Legionie przestałem grać :) Generalnie nie miałem czasu na ogranie kilku postaci i byłem zależny tylko od jednej, a tu co chwile jakieś nerfy itd., ale mniejsza o to :) Generalnie na arenkach 2vs2 niesamowicie wkurzało mnie to, że jeśli dochodziło do walki między healer/dps vs healer/dps to jazda 10 min dopóki się komuś mana nie skończy albo pare critów pod rząd nie wejdzie, więc generalnie polecam 3vs3. World pvp questy są bardzo fajne i przyjemnie się klepie. Jeśli chodzi o balans to słyszałem tylko, że DH OP (który potrafi zabić w 2 sekundy), a reszta chyba całkiem nieźle. Największa wada jak dla mnie to wyżej wspomniane skalowanie statystyk. Totalnie nie rozumiem tego, że nie mogę sobie zbudować np. maga pod krytyki albo tylko pod haste'a, bo wszyscy i tak mają takie same staty. No i lepszy gear robi niewielką różnicę, zero satysfakcji ze zdobywania lepszego sprzętu. Ja rozumiem, że było męczące ciągłe padanie na BG jeśli zaczynało się zbierać sprzęt, ale to tylko tydzień/dwa, a później przynajmniej się czuło, że coś się osiągnęło.

Jednak polecam mimo wszystko ograć i poczuć na własnej skórze, bo dodatek w porządku, choć swoje wady ma.

Moim zdaniem World PvP w patchu 7.2 nadal będzie bo latanie wymaga achivmenta którego nie każdy będzie mieć :)

Moim zdaniem World PvP w patchu 7.2 nadal będzie bo latanie wymaga achivmenta którego nie każdy będzie mieć  

No na bank, :) aktiv pvp ludzie, ktorzy od X czasu graja nie beda mieli latania :D Ten achiev to blachostka, zrobienie de facto story'line'a 1 i 2, a reszta to tam pierdu pierdu.

Wszystko pieknie fajnie, mozna grac bo ludzie graja PvP. Ale o fantazjach - wPvP na globcu to sie o dobre pare dodatkow spozniliscie.

@Kolega wyzej zapytaj sie o powazne rzeczy na "mmo-chmapion - wow forum", bo tutaj malo kto gra sensowne PvP, wiekszosc Polakow stanowczo PvE, czasami PvP z doskoku.

Ja Ci tylko powiem, musisz imho grac jak chcesz powazne pvp na 1 z 3 realmach, ktore Ci wymienilem - bo pvp sie toczy na arenach i rated BG, BG samo w sobie pelne botow wiec wiesz ... Tylko rBG, a i teraz tak - dlaczego guildia?

Ano dlatego, ze potrzebujesz miec mozliwosc rotacji na arenach + Ts3, poniewaz samo tykanie na arenach bez tsa cie daleko nie doprowadzi. Dodatkowo, samemu to MMO sie szybko nudza :)

Zawsze może się duelowac pod miastem tez jakaś forma pvp ;D zawsze dużo chętnych ma duel pod miastem

Zawsze może się duelowac pod miastem tez jakaś forma pvp ;D zawsze dużo chętnych ma duel pod miastem 

A ty w koncu co zdecydowales?

Ja jestem odwieczny człowiek dylemat Hm a niech autor postu napisze szukam gildi wpvp albo niech sam stworzy rekrutuje i najazdy na różne miasta. Na Blu w hordzie mogę nawet zroba pokosić aliantów po lokacjach.

Nigdy Dh mnie nie zdjął w 2 sec. Nigdy nie widziałem żeby kogoś zdjął w 2 sec.

A nawet inaczej. Gram retri palem i to ja sobie zdejmuje dh... i to też nie w sec...

Wogole da się kogoś zabić w tak krótkim czasie?

Yo, jak wygląda pvp w Legionie? Są tylko areny/bg czy jest jakaś mapa typu Tol Barad czy Ashran? Jak wygląda balans pvp? Jest ok czy ludzie zabijają się na 3 hity? Długo się czeka na areny/bg na różnych lvlach? A pomijając pvp raidują ludzie raidy z woda?(brak legionu w tym momencie)

Dzięki i pozdrawiam:)